Nikon Imaging | Hrvatska | Europa

Podržavamo lokalne zajednice

Ponosni smo na inicijative koje podržavamo i napore svojih zaposlenika da svijet učine boljim mjestom za sve. Ti projekti, koje vode naši lokalni regionalni timovi, samo su neki od načina na koje se odužujemo našim europskim zajednicama.

Dan djevojčica - Njemačka

Nikon GmbH pridružio se nacionalnoj inicijativi za poticanje tinejdžerica da razmisle o tradicionalno muškim zanimanjima, pozivajući skupinu djevojčica od 13 do 15 godina na radionicu o tehničkom svijetu mikroskopije i fotografije.

Darivanje krvi – Rusija

Nikon Russia dvaput godišnje provodi akciju darivanja krvi za pomoć djeci s bolestima krvi. Darivana krv daje se Nacionalnom istraživačkom centru za dječju hematologiju, onkologiju i imunologiju Dmitrij Rogačev, koji pruža zdravstvenu skrb za više od 500 djece oboljele od poremećaja krvi.

Čišćenje plaža – Nizozemska

Nikon Europe i Nikon Netherlands udružili su snage sa Zakladom Sea First kako bi se uhvatili u koštac s problemom lokalnih plaža onečišćenih plastikom. Tim od 44 Nikonova zaposlenika – uključujući predsjednike uprava društava Nikon Holdings Europe, Nikon Instruments Europe i Nikon Europe BV – krenuli su na plažu i u tri sata pokupili 2000 komada otpada. Zaklada Sea First dobila je i donaciju za svoj važan rad na očuvanju plaža, a njezin je osnivač održao govor o sve većem problemu onečišćenja mora i o tome kako pojedinci mogu pridonijeti suzbijanju problema.

Smanji, upotrijebi ponovno, recikliraj – Mađarska

Nikon Hungary podržao je lokalni školski program za ekološko osvješćivanje djece donacijom sedam paleta papira za recikliranje. U jednoj drugoj inicijativi, sakupljali su rabljene igračke i odjeću za božićnu donaciju potrebitima, smanjujući otpad i istovremeno pružajući potrebnu pomoć ranjivim skupinama.

Dobrotvorno društvo koje su odabrali zaposlenici – Ujedinjeno Kraljevstvo i nordijske zemlje

Osoblje Nikona u UK i nordijskim zemljama svake godine bira dobrovoljno društvo koje će podržati. Od 2005., kad je sve počelo u UK, prikupljeno je više od 258.000 eura. Podržana dobrotvorna društva uvijek su iz područja zdravstvene skrbi i uključuju hospicije, skrb o oboljelima od raka, istraživanja Alzheimerove bolesti i duševno zdravlje. Iako su naši zaposlenici usredotočeni na prikupljanje novčanih sredstava, njihovi napori daju publicitet dobrotvornim društvima te priliku za volontiranje osoblja.

Light on Small (Osvijetlimo male stvare) – Nizozemska

U jednom zajedničkom projektu, tri naše kompanije sa sjedištem u Amsterdamu – Nikon Holdings Europe, Nikon Europe BV i Nikon Instruments Europe BV – surađivale su s inicijativom Eko-škole koju od 2017. vodi Foundation for Environmental Education (Zaklada za ekološko obrazovanje) (FEE), kreiranjem originalnog programa pod nazivom „Light on Small” (Osvijetlimo male stvari). Financiranjem troška razvoja obrazovnog materijala i doniranjem Nikon mikroskopa i fotoaparata, projekt podiže ekološku svijest školske djece. Koristi ovog trajnog programa već je iskusilo 300-ak djece u pet škola.