Nikon Imaging | Hrvatska | Europa

Nikon-NOOR partnerstvo

NOOR je kolektiv profesionalnih fotoreportera i dokumentarista posvećen podizanju svijesti o trenutačnim globalnim problemima. Sastoji se od fotografa iz cijelog svijeta koji rade i na pojedinačnim i na zajedničkim projektima.

Nikon i NOOR jesu projektni partneri kao i partneri u obrazovanju

Nikon je ponosan na svoje dugogodišnje partnerstvo s kolektivom NOOR koji čine iznimno uspješni reporteri koji dokumentiraju složena pitanja s kojima se danas suočava naš svijet. Usto što podržava NOOR-ove sveobuhvatne fotografske projekte, kao što je Hrana za mozak (Food For Thought), istraživanje o lancu opskrbe hranom, Nikon surađuje s NOOR-om i u obrazovanju kako bi nadahnuo dokumentarne fotografe čije vrijeme dolazi.

Stručna predavanja Akademije Nikon-NOOR redovito se održavaju diljem Europe te mladim fotoreporterima omogućuju blisku suradnju sa stručnjacima kako bi razvili svoje vještine. Sudionici imaju individualne revizije portfelja, uče tehničke vještine i u snimanju i u postprodukciji te dobivaju stručne savjete o tome kako pronaći tržište za svoje priče.

Akademija Nikon-NOOR

Mladi fotoreporteri rade s mentorima iz NOOR-a na reviziji portfelja, razumijevanju sekvencioniranja slika, poboljšanju vještina uređivanja i te uče kako razviti priče. Akademija nudi intenzivnu individualnu interakciju s fotografima o tehničkim pitanjima te o tome kako se snaći na međunarodnom fotografskom tržištu. To je jedinstvena prilika da se steknu znanje i kontakti, razvijajući pritom osobnu viziju.