Probijanje kroz kaos

„Probijanje kroz kaos” Tokija sa svestranim objektivima NIKKOR sa zumom

Od neonskim svjetlom okupanog noćnog života, do jedinstvene ravnoteže između tradicionalnog i modernog, preko predivnih urbanih pejzaža, Tokio je pravi raj za fotografe putovanja.

To je i najveći grad na svijetu i rodno mjesto Nikona te je Nikon pozvao poljskog fotografa putovanja Lukasza Palku da snimi istinsku bit ovoga grada – da se „probije kroz kaos” kako bi se fokusirao na elemente koji Tokio čine tako posebnim. 

Pogledajte kako su svestrani objektivi NIKKOR sa zumom omogućili Lukaszu da istakne određene trenutke u hektičnom okruženju i snimi predivne snimke s posebnim detaljima usred kaosa japanskoga glavnog grada.

Govoreći o svom iskustvu, Lukasz Palka kaže, „Kao fotograf putovanja tražim robusnu i svestranu opremu koja će mi osigurati mogućnost snimanja raznih snimaka samo jednim fotoaparatom i objektivom. Tokio nudi ogromnu raznolikost potencijalnih snimaka, i svaki od četiri objektiva koje sam koristio na ovom snimanju dao mi je mogućnost probijanja kroz kaos ovog nevjerojatnog grada i isticanja ključnih elemenata koji ga čine tako posebnim. Rezultat su slike koje odražavaju moju strast; dajući ljudima uvid u ovu legendarnu metropolu iz drukčije perspektive.”

Lukasz je snimao fotoaparatima D5, D500 i D7500 i sljedećim svestranim objektivima NIKKOR sa zumom:

AF-S DX NIKKOR 18-300mm f/3.5-6.3G ED VR: ovaj iznimno kompaktni objektiv za „šetnju naokolo” je za one koji žele putovati s malo opreme bez žrtvovanja kvalitete slike. Zahvaljujući sustavu smanjenja vibracija objektiv daje jasne slike, čak i prilikom snimanja iz ruke pri telefotografskom rasponu.

AF-S NIKKOR 24-120mm f/4G ED VR: standardni objektiv sa zumom za sve FX fotografe s ograničenim sredstvima, pruža svestranost i performanse čak i na fotoaparatima visoke razlučivosti. Ovaj kompaktni objektiv ima konstantni otvor blende od f/4 i svestrani raspon žarišne duljine 24 – 120 mm, dok premaz od nano kristala uvelike smanjuje efekte dvostruke slike i bliještanja.

AF-S NIKKOR 28-300mm f/3.5-5.6G ED VR: ovaj iznimno snažan FX objektiv sa zumom omogućuje lak prijelaz sa širokokutnog na telefotografski zum. Savršen ako istražujete novi grad i u torbi s opremom imate mjesta za samo jedan objektiv.

AF-S NIKKOR 80-400mm f/4.5-5.6G ED VR: ovaj objektiv pokriva veliki raspon žarišne duljine idealan za snimke pejzaža. Ima i Nikonov sustav smanjenja vibracija koji omogućuje snimanje pri četiri stupnja sporijim brzinama okidača za stabilne slike pri snimanju iz ruke.