Nikon Imaging | Hrvatska | Europa

Orašar u mraku

Nikon D3400 – „Orašar” u mraku

U ekskluzivnoj prilici za fotografiranje Nikon se udružio s Melissom Chapski i plesnim fotografom Laurentom Liotardom da bi pokazali kako novi Nikon D3400, D-SLR fotoaparat DX formata za početnike u fotografiji, olakšava snimanje visokokvalitetnih slika i njihovo trenutačno dijeljenje.

Pogledajte kako Melissa izvodi svjetski poznatu klasičnu božićnu predstavu s #D3400umraku i kako se kazališna trupa De Brakke Grond iz Amsterdama preobličila za ovo jedinstveno fotografiranje.

Nikon D3400 fotografiranje pri slabom osvjetljenju | Ples šećerne vile u mraku

Nikon predstavlja Ples šećerne vile iz baleta „Orašar”

Laurent Liotardo

Porijeklom iz Marseillea na jugu Francuske, Laurent trenutno živi u Londonu i ondje već 10 godina radi kao profesionalni fotograf te se specijalizirao za plesnu i filmsku fotografiju te fotografiju vjenčanja.

Laurentova strast za fotografijom može se mjeriti samo s njegovim glavnim nadahnućem – baletom. Profesionalni je baletan od svoje 17. godine, a nastupao je diljem Francuske prije nego što je 2003. stigao u Ujedinjeno Kraljevstvo i pridružio se Engleskom nacionalnom baletu, trupi u kojoj pleše i danas. Laurent radi s Nikonovim fotoaparatima dugi niz godina, posebno s D810, D5 i D700 te rado koristi objektive NIKKOR s fiksnom žarišnom duljinom (AF-S NIKKOR 24mm f/1.4G ED, AF-S VR Micro NIKKOR 105mm f/2.8G IF-ED, AF-S NIKKOR 105mm f/1.4E ED), koje upotrebljava mnogo radije nego bilo koje druge objektive.

Melissa Chapski

Devetnaestogodišnja Melissa Chapski pleše od svoje 15. godine – relativno kratko vrijeme u svijetu baleta. Porijeklom iz Massachusettsa u Sjedinjenim Američkim Državama, pohađala je profesionalni program obuke baleta Ellison u New Yorku. Trenutno živi u Amsterdamu gdje od kolovoza 2015. pleše u juniorskoj baletnoj trupi Nizozemskog nacionalnog baleta. Sudjelovala je na brojnim međunarodnim natjecanjima i osvojila zlatnu medalju na Međunarodnom natjecanju u baletu u Indianapolisu te Veliku nagradu mladeži Amerike (Youth America Grand Prix) 2015. godine.