JA SAM Simona Smrcková i Kamil Saliba, fotografi za vjenčanja

Simona i Kamil fotografi su za vjenčanja koji zajedno rade kao tim od 2012. Na jednom su vjenčanju udružili snage pod motom „više pari očiju vidi više“. Rad s različitim Nikonovim fotoaparatima i objektivima omogućava im da tijekom cijelog tog posebnog dana zabilježe različite perspektive. Simona primjerice može 100% svog vremena posvetiti mladenki, a Kamil se može usredotočiti na mladoženju dok se priprema za veliki dan.

Tijekom godina snimili su prekrasne uspomene, kao i stekli nova prijateljstva. Simona i Kamil vole svoj posao, fotografirajući ono što najviše vole: sreću, veselje i sve one druge snažne emocije koje na dan vjenčanja izbiju na površinu.
Simona & Kabil

Pitanja i odgovori

Kako ste se počeli baviti fotografiranjem vjenčanja?

Kamil: Fotografiranjem vjenčanja bavim se od 1999. kada sam diplomirao umjetnost i fotografiju, tako da imam mnogo iskustva u pronalaženju odličnih trendova vjenčanja!

Simona: Iako ne toliko dugo kao i Kamil, fotografiranjem vjenčanja bavim se od 2008. Studirala sam slikarstvo, a poslije toga počela sam snimati vjenčanja. Od tada sam svoj portfelj proširila i na fotografiranje modnih portreta.


Koji svadbeni običaj najviše volite zabilježiti fotoaparatom?

Imamo sreće jer tipično češko vjenčanje obiluje običajima tako da imamo mnogo toga za fotografirati. Jedan od običaja koje obožavamo fotografirati jest „lažna mlada“. Ujutro prije obreda mladoženja dolazi do mladenkine kuće po nju i po blagoslov njenih roditelja. Jedan od svatova, uglavnom muškarac, preodjene se u mladenku i pokušava zavesti mladoženju!


Koji je najveći izazov s kojim ste suočeni kada fotografirate vjenčanje?

Najveći je izazov snimiti snažne i dojmljive slike na tehnički sofisticiran način, čak i ako uvjeti za fotografiranje nisu idealni i ako tijekom dana nikada nema dovoljno vremena. Moramo brzo razmišljati i reagirati.