Nikon Imaging | Hrvatska | Europa

Bilo da putujete svijetom ili istražujete odredišta bliža domu, da biste svoj fotoaparat na svakome mjestu najbolje iskoristili, potreban vam je savršeni objektiv koji će imati mogućnost i fleksibilnost snimanja fotografija po kojima ćete se razlikovati od drugih.
Elementi kao što su promjenjivo svjetlo i vremenski uvjeti predstavljaju za fotografe brojne izazove i mogućnosti. No iako se možda nalazite na pravom mjestu i imate savršenu kompoziciju – bez pravog objektiva nećete moći mnogo napraviti.
Jedan fotograf. Jedan dan. Pet objektiva. Nikon je španjolskom fotografu Ibaiju Acevedi dao zadatak da snimi pet različitih lokacija u svojoj rodnoj Barceloni u jednom danu služeći se fiksnim objektivom NIKKOR. Nikon je želio pokazati kako fiksni objektiv fotografu omogućuje stapanje s okruženjem i interakciju s okolnim prizorima koji rezultiraju nastankom vrhunskih fotografija.

Bijele pješčane plaže | AF-S NIKKOR 24mm f/1.4G ED

Na plaži vas mnogo toga može ometati, no AF-S NIKKOR 24mm f/1.4G ED savršeni je objektiv za takvo okruženje. Njegov široki kut snima ugođaj i atmosferu bez izobličenja, nudeći oštrinu čak i na jarkom svjetlu. Mala dubinska oštrina omogućila je Ibaiju snimanje spasitelja u izoštrenom fokusu i blago zamućenje gomile suncobrana u prednjem planu kadra.

Život na ulici | AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G

Možda vam je teško pronaći prekrasan kadar u mnoštvu ljudi, ali postoje načini da se probijete kroz gužvu ako potražite neke druge objekte koje biste mogli slikom obuhvatiti. Ibai je otkrio položaj iznad gomile kako bi užurbanu promenadu usporedio sa smirenim prizorom povrh nje. Kad je pronašao savršenu kompoziciju, AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G naglasio je konačan rezultat. Otvor blende objektiva stvorio je iznimnu dubinsku oštrinu, dajući blistavu teksturu tunelu od stabala i zamućenje na pozadini slike.

Apstraktna arhitektura | AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G

Snimanje arhitekture omogućuje vam eksperimentiranje s kompozicijom i dubinskom oštrinom. AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G ističe se sposobnošću istodobnog snimanja dubine i širokog kuta, kao i učinkovitošću pri slabom svjetlu kada snimate u interijeru. Za razliku od tisuća prepoznatljivih snimaka bazilike Sagrada Familia, Ibai je slavnu građevinu snimio s odrazom u obližnjem jezeru. Zahvaljujući objektivu fotografiju biste mogli zamijeniti za umjetničku sliku – na kojoj valići i zelenilo uokviruju kadar.

Savršeni portret | AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G

Jedan od užitaka fotografiranja putovanja leži u pričanju priča kroz lica. Mnogi gradovi imaju povijesne četvrti koje mogu biti zanimljive kulise za portrete u krupnom planu. Gotička četvrt u Barceloni bila je savršena pozadina za demonstriranje mogućnosti objektiva AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G.
To je idealan objektiv za portrete koji snima iznimne detalje. Stvara besprijekoran efekt zamućenja, usmjeravajući pogled promatrača.

Savršeni zalazak sunca | AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G

Zalasci sunca predivni su, ali i veoma česti u fotografiji; nije jednostavno snimiti fotografiju koja će se razlikovati od milijuna drugih. Ibai ga je snimio u zabavnom parku povrh prekrasne crkve Presvetog Srca Isusova. Nalazio se visoko na jednoj od atrakcija zabavnog parka i uspio snimiti i crkvu i brzo nestajući odsjaj zalaska sunca. S mogućnošću snimanja pri slabom svjetlu, objektiv AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G bio je ključni element tog snimka jer se lako prilagodio promjeni svjetla tijekom večeri.

Što se nalazi u vašoj torbi s opremom?

AF-S NIKKOR 24mm f/1.4G ED

AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G

AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G

AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G

AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G