Nikon Imaging | Hrvatska | Europa

15/8/2011

NIKONOV D7000 OSVAJA EISA NAGRADE

Amsterdam, Nizozemska, 15. kolovoza 2011. – Ni godinu dana nakon početka prodaje, Nikonov nadahnjujući DX-format SLR, D7000, pobijedio je u kategoriji 'Europski napredni SLR fotoaparat za 2011.-2012.' na dodjeli nagrada Europske udruge časopisa za sliku i zvuk (EISA). Time se nastavlja uspjeh istog fotoaparata na dodjeli TIPA (Technical Image Press Association) nagrada, gdje je osvojio nagradu za ‘Najbolji napredni D-SLR fotoaparat’, kao i red dot nagradu za dizajn proizvoda.

Jordi Brinkman, direktor proizvoda za Nikon Europe, kaže: “Uistinu smo ponosni što možemo dodati EISA nagradu priznanjima koja je D7000 već dobio. Korisnicima našeg naprednog D-SLR modela, uvijek nastojimo ponuditi najnoviju tehnologiju koja će privući strastvene fotografe u potrazi za sljedećim korakom u kreativnosti.

Brinkman je dodao da “To što je D-SLR iz srednje ponude osvojio nagradu u kategoriji naprednih aparata, potvrđuje činjenicu da smo u D7000 ugradili doista više visokotehnoloških značajki no što biste to očekivali, naročito kada uzmete u obzir njegovu cijenu. Za njegove značajke, od novog CMOS senzora slika od 16,2 megapiksela, AF sustava i senzora sa sustavom mjerenja, do mnogo kompaktnijeg kućišta od legure magnezija, dobili smo izuzetno pozitivne reakcije kao i za ogromne prednosti u smislu jednostavne upotrebe i kreativnosti koju omogućuje fotografu.”

Svake godine Europska udruga časopisa za sliku i zvuk (EISA) nominira najbolju opremu u različitim kategorijama audiovizualnih proizvoda koji se pojave u prodaji ueuropskim zemljama tijekom zadnjih 12 mjeseci. Nagrađuju se oni proizvodi koje će prihvatiti entuzijasti i stručna javnost jer i jedni i drugi traže visoku kvalitetu i kreativne značajke. Nagrade dodjeljuju ocjenjivački sudovi u kojima su predstavnici više od 50 istaknutih časopisa iz područja fotografije, video i audio umjetnosti, kućnog kina i mobilne elektronike, iz 20 europskih zemalja.

Najbolji napredni SLR fotoaparat u Europi za 2011.-2012.: NIKON D7000

EISA ocjenjivački sud: “Kao predvodnik Nikonove linije poluprofesionalnih fotoaparata, D7000 ima mnoge visokotehnološke značajke koje je naslijedio od Nikonovih modela D300 i D300S. Čvrsto kućište nudi automatsko izoštravanje velike brzine, jasan LCD zaslon od 7,5 cm (3 inča), kontrolu prašine, dvostruke utore za SDXC kartice te Puni HD video. Iznimno kvalitetan sustav kontrole šuma znači mogućnost korištenja senzora od 16,2 milijuna piksela uz ISO 3200, a da se ipak dobiju visokokvalitetne, čiste slike - čak i uz ISO 12800 šum ne predstavlja problem. S ovim fotoaparatom i slike fotografa amatera izgledat će profesionalno.”