17-08-2016

Snimajte sjajne fotografije i trenutno ih dijelite uz D3400 – potpuno novi D-SLR fotoaparat tvrtke Nikon

Amsterdam, Nizozemska, 17. kolovoza 2016.: Nikon predstavlja D3400, D-SLR DX-formata uz koji je snimanje visokokvalitetnih slika, kao i njihovo dijeljenje, iznimno jednostavno. Fotoaparat D3400 Nikonov je prvi D-SLR za početnike koji se može pohvaliti aplikacijom SnapBridge¹, što ga čini savršenim fotoaparatom za one koji žele napraviti iskorak sa spontanih snimaka na fotografiju i kojima je važno dijeliti slike u pokretu.

Nikonova aplikacija SnapBridge koristi tehnologiju Bluetooth® low energy (BLE)² koja fotoaparatu omogućuje održavanje stalne veze s pametnim telefonom ili tabletnim uređajem, uz malu potrošnju energije. Korisnici fotoaparata D3400 mogu automatski sinkronizirati fotografije dok snimaju, gdjegod se nalazili. Samo uzmite pametni uređaj koji je uparen sa fotoaparatom i fotografije će biti tu, spremne za dijeljenje: bez muke i čekanja. I to neće biti bilo kakve fotografije. Slike vrve detaljima zahvaljujući velikom senzoru DX-formata od 24,2 MP, snažnom EXPEED 4 procesoru i objektivu NIKKOR. Korisnici mogu uživati u slobodi stvaranja sjajnih snimaka pod slabom osvjetljenju i kreiranju portreta s blagim pozadinskim zamućenjem. Osim fotografija, Nikonov poznati D-Movie olakšava stvaranje videosnimaka kinematografske kvalitete. Čak i neiskusni snimatelji mogu lako snimati filmove u raspoloživim uvjetima osvjetljenja i isticati subjekte na prelijepo zamućenim pozadinama pomoću brzog NIKKOR objektiva.

Jordi Brinkman, direktor proizvoda za Nikon Europe, kaže: „D3400 je uzbudljiv dodatak Nikonovoj uspješnoj seriji D3000. Naslijedio je provjerenu vrhunsku tehnologiju prvorazrednih Nikonovih D-SLR fotoaparata i jednostavnost korištenja po kojoj je ova linija fotoaparata za početnike poznata. Naime, stalno aktivna veza koju pruža SnapBridge ljudima omogućuje da istražuju „stvarnu“ fotografiju i istovremeno zadrže vrstu povezanosti na koju su navikli s pametnim telefonima.”

Dodatne glavne značajke

Mali D-SLR koji ne prestaje snimati: snimite do 1200 fotografija sa jednim punjenjem³ zahvaljujući ekonomičnom dizajnu fotoaparata i bateriji velikog kapaciteta.
Izvrstan rad u uvjetima slabog osvjetljenja: ISO 100–25.600, povećanje od jednog koraka u usporedbi s maksimalnom ISO kompatibilnošću koju je pružao D3300.
Način vodiča: za korisnike kojima je D-SLR fotografija novost, način vodiča pokazuje načina podešavanja postavki fotoaparata za snimanje sjajnih fotografija i videozapisa.
Prednost Nikon DSLR fotoaparata: izvanredna brzina, preciznost i rukovanje zahvaljujući izuzetno oštrom sustavu automatskog fokusiranja (AF) i svijetlom optičkom tražilu.
D-Movie: snima besprijekorne Full HD videosnimke pri brzini kadra do 50p/60p.
Proširivi sustav: kompatibilan s cijelim rasponom objektiva NIKKOR DX-formata i Nikonovim bljeskalicama Speedlight koje je jednostavno koristiti.
Kompleti: D3400 se isporučuje uz više mogućih kompleta koji uključuju tijelo fotoaparata i jedan ili dva NIKKOR objektiva. Lako se nosite sa svakodnevnim izazovima uz svestrani standardni zum ili dosegnite horizont pomoću kompleta koji uključuje AF-P DX NIKKOR 70–300mm f/4.5–6.3G ED VR objektiv. Kompleti sa AF-P NIKKOR objektivima sjajan su izbor za snimatelje budući da ti objektivi fokusiraju brzo i tiho, omogućujući besprijekorne videosnimke i gotovo bešuman pogon.


¹ Budući da D3400 ne podržava Wi-Fi, sljedeće značajke aplikacije SnapBridge nisu dostupne: fotografiranje na daljinu putem pametnog uređaja, prijenos fotografije u izvornoj veličini, prijenos videozapisa.
² Oznaka imena i logotipi Bluetooth® registrirani su zaštitni znakovi u vlasništvu tvrtke Bluetooth SIG, Inc. te ih tvrtka Nikon i njezine podružnice koriste pod licencom.
³ Temeljeno na CIPA standardima, u načinu pojedinačnog kadra, kada se Bluetooth® ne koristi.