06-09-2018

Nikon predstavlja svoj bezrcalni set punog kadra na sajmu photokina 2018.

Novi fotoaparati, objektivi i poznate osobe iz branše kao govornici čine program izložbenog prostora u dvorani Halle 2.2

Amsterdam, Nizozemska, 6. rujna 2018. – Nikon se sprema još jednom zauzeti središnje mjesto na vodećem svjetskom sajmu fotografske opreme, photokina u Kölnu. Posjetitelji će moći uživati u neposrednom pristupu najnovijim proizvodima, uključujući i pogled na novonajavljene Nikonove bezrcalne aparate FX-formata sa Z-postoljem, objektive i prilagodnike postolja objektiva.

Posjetitelji Nikonovog izložbenog prostora u Halle 2.2 mogu isprobati i Nikonovu bogatu ponudu profesionalnih D-SLR proizvoda, uključujući nagrađivani Nikon D850 FX-formata, koji, zahvaljujući ISO rasponu od 64 – 25.600 i oštrini od 45,7 MP, pruža vrhunsku kombinaciju razlučivosti, brzine i osjetljivosti na svjetlo. Moći će se upoznati i sa širokom ponudom Nikonovih fotoaparata i objektiva NIKKOR, kao što je nedavno najavljeni početni model D3500, zatim COOLPIX P1000 s megazumom, kao i super telefotografski objektiv visokih performansi AF-S NIKKOR 500mm f/5.6E PF ED VR i AF-S NIKKOR 180-400mm f/4E TC1.4 FL ED – prvi telefotografski objektiv iz linije NIKKOR s ugrađenim telekonverterom od 1,4x.

Nikonov izložbeni prostor ugostit će i neke od najboljih fotografa u branši, koji će govoriti o svojim iskustvima snimanja s Nikonovom opremom. Nikonov europski ambasador i poznati umjetnički fotograf David Yarrow govorit će o svojoj evokativnoj i uvjerljivoj fotografiji života na zemlji, kao i o izazovnom putovanju na koje je krenuo kako bi stvorio svoj jedinstveni stil. U međuvremenu, njegova kolegica europska ambasadorica, fotografkinja vjenčanja rođena u Italiji, Nadia Meli, govorit će o svojem iskustvu testiranja novog sustava sa Z-postoljem i njegovoj kompatibilnosti i s novim i s postojećim objektivima NIKKOR. Britanski fotograf i snimatelj filmova urbane tematike Rob Whitworth, zvijezda u usponu Jamari Lior, nagrađivani fotograf i filmski snimatelj Pep Bonet, Nikonov nordijski ambasador Frøydis Geithus i sportski i novinski fotoreporter Lukas Schulze, zaokružuju ovogodišnji zvjezdani popis govornika.

Dirk Jasper, voditelj marketinga proizvoda u tvrtki Nikon Europe, kaže: „Naš novi bezrcalni set rezultat je naše potrage za novom dimenzijom u optičkim performansama pomičući granice razlučivosti, kvalitete i u konačnici nudeći novu razinu mogućnosti stvarateljima koji istražuju svoj sljedeći projekt. Nikon ima rješenje za svakog fotografa i posjetitelji će moći osjetiti, doživjeti i saznati više o novom sustavu, kao i o našim drugim vodećim proizvodima u branši.

Osim toga, zahvaljujući nevjerojatnim govornicima koji će podijeliti svoja fotografska iskustva, izazove i savjete u Nikonovom izložbenom prostoru, nema sumnje da će ovogodišnja photokina biti najbolja do sada.”

Photokina je otvorena za posjetitelje od 26. do 29. rujna 2018. Za najnovije vijesti i prikaze, kao i potpuni raspored govornika, pratite nas na Twitteru @NikonEurope. Pridružite se razgovoru na Twitteru #NikonPhotokina.