02-11-2022

PROFESIONALNI SUPERTELEFOTOGRAFSKI OBJEKTIV NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S

Amsterdam, Nizozemska, 2. studenog 2022.: tvrtka Nikon danas proširuje svoj asortiman supertelefotografskih objektiva objektivom NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S. Uz ugrađeni telekonverter i sljedeću razinu performansi AF-a, ovaj supertelefotografski fiksni objektiv moćan je izbor za fotografe sportskih događanja i životinjskog svijeta. Optika visokih performansi osigurava dosljedno zadivljujuću kvalitetu slike neovisno o tome snimate li pri 600 mm ili 840 mm uz aktivirani ugrađeni telekonverter 1,4x.

Od brzih motociklističkih sportova do nepredvidivog životinjskog svijeta, fotografi koji rade u zahtjevnim situacijama uz ovaj supertelefotografski objektiv postići će dobre rezultate na svakom snimanju. Sustav fokusiranja Silky Swift osigurava izvanredno brzo i nevjerojatno tiho automatsko fokusiranje uz precizno pronalaženje i praćenje objekta. Usto, Nikonov mezoamorfni premaz protiv odsjaja, vodeći u klasi, učinkovito sprječava dvostruku sliku i bliještanje, čak i pri snimanju scena s više izravnih izvora svjetlosti u kadru. Moćan VR ugrađen u objektiv pruža do 5,5 stupnjeva kompenzacije za stabilne snimke u svakoj situaciji, a prilagodljive kontrole omogućuju iznimnu svestranost pri radu. Fotografi kojima je potreban veći doseg trenutačno mogu uključiti ugrađeni telekonverter, bez prilagođavanja držanja pri snimanju ili skretanja pogleda s glavnog događaja.

Objektiv NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S savršeno je uravnotežen, a središte ravnoteže postavljeno je u sredinu noge stativa radi stabilnijeg rada i manjeg zamora pri držanju neovisno snimate li s objektivom na postolju ili iz ruke. Snimanje u zahtjevnim okruženjima obavlja se rutinski zahvaljujući potpunoj otpornosti na vremenske uvjete, a ovaj supertelefotografski objektiv također se može pohvaliti impresivno laganom konstrukcijom. Njegove su dimenzije čak dovoljno kompaktne da stane u torbu s opremom koja će zadovoljiti većinu zahtjeva za ručnu prtljagu.

Dirk Jasper, voditelj proizvoda, Nikon Europe, izjavio je: Poput njemu srodnog objektiva (400mm f/2.8 TC VR S), profesionalni supertelefotografski objektiv NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S sadrži Nikonovu najnapredniju optiku i tehnologiju fokusiranja za performanse kojima nema premca. Od najzahtjevnijih lokacija do najnepredvidljivijih subjekata, snimit ćete savršen snimak bez obzira na sve.”

Kratak pregled ključnih značajki: NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S

Ugrađeni telekonverter 1,4x: pritisak prekidača na desnoj strani objektiva je sve što je potrebno za aktiviranje telekonvertera i pretvaranje ovog fiksnog objektiva dosega 600 mm s otvorom blende f/4 u objektiv dosega 840 mm s otvorom blende f/5,6.
Fantastičan AF: automatsko fokusiranje pokreću Nikonov vibracijski motor Silky Swift i optički enkoder ABS, koji otkriva i priopćava položaj objektiva s apsolutnom preciznošću.
Iznimni detalji: oštrina je izvanredna u cijelom kadru, čak i kada snimate s potpuno otvorenom blendom, a efekt zamućenja prekrasno je besprijekoran i zaobljen.
Moćno smanjenje vibracija unutar objektiva: pruža prednost od 5,0 stupnjeva i prednost od 5,5 stupnjeva kada upotrebljavate Nikonov bezrcalni aparat koji podržava značajku Sinkroniziran VR. ¹
Mezoamorfni premaz: sprječava dvostruke slike i bliještanje uklanjanjem svjetlosnih pruga iz dijagonalnih i okomitih smjerova.
Izdržljivost: brtvljenje oko svih pokretnih dijelova i postolja objektiva sprječava ulaz prašine i vlage. Nikonov premaz od fluora štiti prednji element.²
Uravnoteženost: središte ravnoteže objektiva postavljeno je prema sredini noge stativa radi stabilnijeg rada i manjeg zamora pri držanju.
Prilagodljivost: moguće je dodijeliti funkcije prstenu Fn, kao i gumbima Fn, prstenu za fokusiranje i tihom kontrolnom prstenu. Spremite fokalne udaljenosti pomoću gumba za postavljanje memorije.
Prilagođenost putničkoj kabini: dovoljno je kompaktan i lagan da stane u torbu s opremom koja će ispunjavati zahtjeve ručne prtljage većine zrakoplovnih kompanija.
Kompatibilnost: podržava upotrebu TELEKONVERTERA Z TC-1,4x i TELEKONVERTERA Z TC-2,0x.

¹ Temeljeno na CIPA standardima, optički VR ugrađen u objektiv postiže kompenzaciju od 5,0 stupnjeva (ili 5,5 stupnjeva uz značajku Sinkroniziran VR) u načinu rada NORMAL. Ta se vrijednost postiže kada je objektiv pričvršćen na bezrcalni aparat opremljen senzorom slike veličine jednake 35-milimetarskom filmu.
² Nije zajamčeno da će objektiv biti otporan na prašinu i kapljice u svim situacijama i u svim uvjetima.
Prije upotrebe objektiva NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S firmver fotoaparata mora se ažurirati na najnoviju dostupnu verziju.

Više o tvrtki Nikon

Nikon je vodeći svjetski pružatelj proizvoda i usluga za fotografiranje. Njegova inovativna optička tehnologija, od amaterskih i profesionalnih fotoaparata do objektiva, dodatne opreme te sportske i rekreacijske optike, temelji se na više od 100 godina iskustva. Robna marka prepoznata je diljem svijeta po postavljanju novih standarda dizajna i izvedbe, a Nikonovi revolucionarni bezrcalni aparati serije Z i objektivi NIKKOR Z podižu optičke performanse na novu razinu.

Nikon ima vodeću ulogu u kulturi fotografiranja i osnažuje neke od najboljih svjetskih vizualnih umjetnika da iskoriste svoj kreativni potencijal pričajući priče kroz slike. Nikonova nagrađivana fotografska oprema fotografima i snimateljima omogućuje ostvarivanje svojih kreativnih vizija na najvišoj razini. Njegova nagrađivana sportska i rekreacijska optička oprema približava nam svijet raznih aktivnosti – od promatranja ptica i zvijezda do kazališta, golfa i putovanja.

Kao pouzdan vizionarski partner, Nikon objedinjuje stvaratelje sadržaja svih vrsta svojom angažiranom zajednicom, nenadmašnom tehničkom stručnošću i pružanjem pristupa obrazovnim resursima putem inicijativa kao što je škola Nikon School.