22-06-2018

Slavimo život Davida Douglasa Duncana

Duboko nas je ražalostila vijest o smrti cijenjenoga američkog fotoreportera Davida Douglasa Duncana. Svi mi u Nikonu žalimo zbog gubitka dragog prijatelja i kolege te ovim putem izražavamo svoju najiskreniju sućut.

Duncan je kao ratni fotoreporter intenzivno izvještavao o ratu na Pacifiku, Korejskom i Vijetnamskom ratu. Tijekom njegove duge karijere njegova su djela objavljivana u The New York Timesu, časopisu LIFE i brojnim drugim publikacijama. Izvan sfere ratnog novinarstva poznat je i po svojim portretima Pabla Picassa.

Njegova naklonost prema našoj tehnologiji snimanja dovela je do priznavanja Nikona i NIKKOR-a diljem svijeta i na tome smo mu vječno zahvalni. Tijekom cijele svoje karijere bio je veliki Nikonov partner i s poštovanjem odajemo priznanje njegovu nemjerljivom doprinosu novinarstvu koji je ostvario u svoje 102 godine života.

Osim dubokog žaljenja zbog njegova odlaska, također odajemo počast svojem predivnom prijatelju i partneru s kojim smo dijelili izazove i radosti proteklog stoljeća. Zauvijek će ostati u srcima svoje Nikon obitelji.