02-09-2020

POBOLJŠAJTE SVOJU IGRU GOLFA UZ NOVI LASERSKI DALJINOMJER COOLSHOT 40i GII

Amsterdam, Nizozemska, 2. rujna 2020.: Nikon danas pušta u prodaju laserski daljinomjer za igrače golfa COOLSHOT 40i GII, nadogradnju modela COOLSHOT 40i.

COOLSHOT 40i GII omogućuje igračima golfa prednost zahvaljujući mnogo većem najvećem rasponu mjerenja od 7,5 – 1460 m, kako bi se olakšalo mjerenje do zastavice. Tehnologija LOCKED ON pruža sigurnost da je izmjerena udaljenost do zastavice, a ne pozadine.

Ovaj laserski daljinomjer namijenjen je za korištenje u uobičajenoj igri kao i na službenim natjecanjima, jer COOLSHOT 40i GII ima dva načina mjerenja: Način Golf (udaljenost prilagođena putanji pada i stvarna udaljenost) i način Stvarna udaljenost (samo stvarna udaljenost). Prebacivanje između njih krajnje je lako, uz samo jedan dodir gumba. Kada se igra na turnirima, suci jasno mogu vidjeti treptavu LED žaruljicu pokazatelja stvarne udaljenosti, što znači da se ne koristi mjerenje uspon/pad.

U uobičajenoj igri, mjerenje udaljenosti prilagođene putanji pada u načinu Golf pomaže poboljšati igru na terenima s uzvisinama i padinama koje otežavaju procjenu udaljenosti. Tehnologija HYPER READ omogućuje trenutačno mjerenje udaljenosti za približno 0,3 sekunde, dok kompaktno i lagano kućište osigurava ugodno korištenje tijekom dugih dana na terenu.

Novi COOLSHOT 40i GII idealan je izbor za igrače golfa koji žele poboljšati svoju igru.

*Ako namjeravate koristiti COOLSHOT na službenom natjecanju, obavezno unaprijed provjerite lokalne propise.

Ključne značajke

• Raspon mjerenja: 7,5 – 1460 m
• Tehnologija LOCKED ON*: Znak LOCKED ON obavještava vas o udaljenosti do najbližeg objekta. Kod mjerenja objekata koji se preklapaju, udaljenost do najbližeg objekta prikazana je znakom LOCKED ON u tražilu. Na primjer, na golfskom terenu, jasno je vidljivo da je udaljenost do zastavice izmjerena iako u pozadini ima drveća.
• Brzo i stabilno mjerenje bez obzira na udaljenost — HYPER READ.
• Prikazuje rezultat mjerenja za oko 0,3 sekunde.
• Način Golf prikazuje udaljenost prilagođenu putanji pada (vodoravna udaljenost ± visina), što vam pokazuje koliko daleko trebate udariti lopticu i korisno je kad se igra na uzvisinama/padinama — ID (uspon/pad) tehnologija.
• Dva načina prikaza rezultata mjerenja: Koristi se način Stvarna udaljenost i način Golf (udaljenost prilagođena putanji pada i stvarna udaljenost). Prebacivanje između dva načina je lako uz samo jedan dodir gumba. Način Stvarne udaljenosti može se koristiti za službena natjecanja u golfu, a način Golf prikazuje orijentacijsku udaljenost koja govori koliko daleko treba udariti lopticu.
• Pokazatelj stvarne udaljenosti koristi se kako bi se naznačilo da funkcija mjerenja uspona/pada (ID tehnologija) nije u upotrebi. Kad se koristi način Stvarne udaljenosti, uključeno je treptavo zeleno svjetlo pokazatelja dok uređaj radi. Promatrači mogu lako potvrditi da se ne koristi funkcija mjerenja uspona/pada (ID tehnologija).
• Koristi se način prioriteta najbližeg cilja. Kod mjerenja objekata koji se preklapaju, prikazuje se udaljenost do najbližeg objekta — korisno prilikom mjerenja udaljenosti do zastavice na igralištu s drvećem u pozadini.
• Jedno ili kontinuirano mjerenje (do 8 sekundi).
• Visokokvalitetan jednogled s povećanjem od 6x i s višeslojnim premazom za svijetle i jasne slike.
• Veliki okular za lako gledanje (18 mm).
• Velika maksimalna udaljenost oka od okulara omogućava lakše gledanje osobama koje nose naočale.
• Nepropusan za kišu — ekvivalentno klasi zaštite 4 (IPX4) prema JIS/IEC (u Nikonovim uvjetima ispitivanja).

* Pojedinačna mjerenja: Kod mjerenja objekata koji se preklapaju i kad je prikazana udaljenost do najbližeg objekta, pojavi se znak LOCKED ON.
* Kontinuirano mjerenje: Kad se prikazani brojevi prebace na bliži objekt, pojavi se znak LOCKED ON.