2/4/2015

Nikon 1 J4, Nikon 1 S2 i COOLPIX S6900 osvojili “red dot award: product design 2015"

Amsterdam, Nizozemska, 2. travnja 2015. – Nikon sa zadovoljstvom objavljuje da su tri njegova proizvoda dobitnici prestižne nagrade "red dot award: product design 2015" (nagrada red dot za dizajn proizvoda) koju dodjeljuje njemački Design Zentrum Nordrhein Westfalen. Nikon 1 J4 i Nikon 1 S2, napredni fotoaparati s međusobno izmjenjivim objektivima, te kompaktni digitalni fotoaparat COOLPIX S6900 odlikovani su priznanjima za svoju kvalitetu i dizajn.

Nagrada "red dot award: product design" postala je jedna od najvećih i najprestižnijih nagrada za dizajn u svijetu. Ove godine, dizajneri i tvrtke iz 56 zemalja prijavili su ukupno 4928 proizvoda. Nagrada je dodijeljena proizvodima izdanim tijekom posljednje dvije godine koji se odlikuju izvrsnošću u devet područja dizajna, uključujući inovaciju, funkcionalnost, ergonomiju, ekologiju i izdržljivost.

Nagrađeni će proizvodi biti izloženi na posebnoj izložbi koja se održava od 30. lipnja 2015. do 26. srpnja 2015. u Red Dot Design Museumu u industrijskom kompleksu Zeche Zollverein, spomeniku svjetske kulturne baštine u Essenu, u Njemačkoj.

Nikon 1 J4

Nikon 1 J4 odlikuju vrhunske performanse praćenja objekta u pokretu s najvećom brzinom* kontinuiranog snimanja na svijetu uz AF praćenje od približno 20 fps. Fotoaparat s međusobno izmjenjivim objektivima nudi široku lepezu funkcija snimanja i uređivanja slika i videozapisa, a sve u laganom, kompaktnom kućištu. Uz TFT LCD dodirni zaslon ovaj fotoaparat omogućuje intuitivan rad, a ugrađeni Wi-Fi® osigurava jednostavan prijenos i dijeljenje fotografija visoke kvalitete.

* Među digitalnim fotoaparatima s međusobno izmjenjivim objektivima na dan 2. travnja 2015. Izjava na temelju istraživanja tvrtke Nikon.

Nikon 1 S2

Nikon 1 S2 početnicima u kategoriji međusobno izmjenjivih objektiva omogućuje snimanje prekrasnih fotografija uz jednostavno rukovanje. Minimalistički dizajn sustava kompaktnog fotoaparata dolazi u izboru od četiri boje, uključujući crvenu i žutu, te objektivima u odgovarajućim bojama.

COOLPIX S6900

COOLPIX S6900 je kompaktni digitalni fotoaparat opremljen objektivom s 12x optičkim zumom i brojnim značajkama uz koje će korisnici uživati snimajući autoportrete. To su među ostalim LCD monitor s promjenjivim kutom koji omogućuje snimanje s niskih ili visokih pozicija, ugrađeno postolje i prednji gumb za otpuštanje okidača. Osim što pruža izvanredno lako rukovanje, opremljen je i uzbudljivim funkcijama kao što su kontrola gestama koja omogućuje daljinsko upravljanje pomoću dlana, a ugrađena Wi-Fi® i NFC tehnologija pojednostavljuju dijeljenje.

Više informacija o Red Dot Design Awardsu potražite na http://en.red-dot.org/