01-04-2018

NIKON I NOOR UDRUŽUJU SNAGE ZA REPORTAŽU I STRUČNA PREDAVANJA U 2018.

Amsterdam, Nizozemska, 1. travnja 2018. Nikon i NOOR ponovo će u 2018. udružiti snage kako bi amsterdamskoj zajednici dokumentarnih fotografa pružili podršku u pričanju priča koje treba ispričati. Nikon ustupa fotoaparate i opremu za objektive za dugoročne projekte agencije NOOR kojima se ukazuje na probleme svjetskih razmjera. Ovom suradnjom njihovo se iskustvo kroz obuku Akademije Nikon-NOOR prenosi mladim fotografima diljem Europe koji tek grade svoje karijere.

NOOR-ovi grupni projekti koje Nikon podržava obuhvaćaju Klimatske promjene, projekt koji se bavi promjenama u okolišu i rastom razine mora kroz dva poglavlja – Posljedice i Rješenja. Skupnim projektom Moderno ropstvo istražuju se trgovina ljudima i svjetska trgovina ljudima radi ropstva koje su i danas aktualne.

Akademija Nikon-NOOR započela je sezonu 2018. proljetnim obukama u Poljskoj, Švedskoj i Belgiji, a dodatni datumi objavit će se naknadno tijekom godine. U svakom stručnom predavanju sudjelovat će 15 sudionika na svakoj lokaciji koji će blisko surađivati s vodećim fotoreporterima na usavršavanju svojih portfelja. Sudionike će se savjetovati kako bi poboljšali svoje vještine sekvenciranja slika i vizualnog pripovijedanja te kako bi naučili ključne vještine za rad u ovom području i prodaju svojih priča. NOOR-ovi mentori pružaju uvide o temama društvene promjene, sukoba i ekoloških pitanja koje su stekli radeći diljem svijeta. Nikon je sponzor Akademije i omogućuje besplatnu školarinu svim sudionicima, čime se podržavaju talentirani mladi dokumentarni fotografi i daje poticaj njihovim karijerama.

Michel du Croix, izvršni direktor Nikon Europe – Odjel za upravljanje iskustvom korisnika rekao je:

„Nikon je ponosan na doprinos koji suradnja s NOOR-om daje dokumentiranju ključnih problema i inspiriranju nove generacije fotografa kroz Akademiju Nikon-NOOR. Predani smo želji da se odužimo fotografskoj zajednici podržavajući atraktivne reportaže kojima se potiče na razmišljanje i dijeleći stručno znanje s fotoreporterima koji započinju svoje karijere.“

Dodatne informacije potražite na:

http://noorimages.com/announcing-the-2018-nikon-noor-academy-masterclasses/