30-05-2018

Fotografija vjenčanja – otkriveni trendovi za 2018.

Tvrtka Nikon objavljuje Katalog fotografija vjenčanja u kojem najbolji fotografi i utjecajne osobe iz čitave Europe predviđaju trendove

Amsterdam, Nizozemska, 30. svibnja 2018.: nakon rođenja Nikonove europske zajednice za vjenčanu fotografiju 2017. godine, Nikon otkriva prvi Katalog fotografija vjenčanja – ilustrativni vodič klasičnih, aktualnih i novih trendova – prema predviđanjima Nikonovog vijeća najboljih fotografa vjenčanja i utjecajnih osoba iz svih dijelova Europe.

Nadahnuti vlastitim portfeljima i zahvaljujući godinama iskustva, članovi zajednice predvidjeli su tri nova trenda u fotografiji vjenčanja za 2018. za koja se vjeruje da će postati još izraženiji u godinama koje dolaze. Snimanje u vrijeme „zlatnog sata” i „stil za časopise” zauvijek će ostati klasici, no članovi zajednice predviđaju tri ključna trenda koji će dominirati ovom i nadolazećim sezonama.

„Modni stil”, snimio Ross Harvey modelom D750 i AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G

„Jednostavnost”, snimila Nadia Meli modelom D750 i AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G

Modni stil

Nadahnuti editorijalima visoke mode i dizajnerskim vjenčanicama, članovi zajednice predviđaju da će više parova odlučiti za jači i upečatljiviji stil u snimanju vjenčanja. Kao što mlada odabire haljinu visoke mode, željet će da takve budu i fotografije – to će donijeti odmak od tradicionalnih, statičnih fotografija koje su bile popularne u prošlosti.

Jednostavnost

Od fokusiranja na previše detalja do pretjerane uporabe rekvizita za snimanje vjenčanja, neki fotografski stilovi su premašeni i članovi zajednice očekuju da će to rezultirati potpunim „resetiranjem” trenda. U 2018. godini članovi zajednice predviđaju da će se neki parovi poželjeti vratiti osnovama, a u središtu pozornosti bit će svevremenske fotografije koje odišu jednostavnošću, nevinošću i ozbiljnošću.

Samo profesionalci

U vremenu u kojem su društveni mediji utkani u našu svakodnevicu, članovi zajednice predviđaju da će parovi od gostiju zahtijevati da ne snimaju i ne dijele slike tijekom obreda vjenčanja. U skladu s tim, predviđaju da će se parovi još više oslanjati na profesionalnu fotografiju vjenčanja te fotografu omogućiti da jednostavno snimi svaki trenutak i emociju na prirodniji način, dok će mu gosti pridavati potpunu pozornost.

„Samo profesionalci”, snimila Chloé Lapeyssonnie modelom D750 i AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED

„Jednostavnost”, snimili Simona Smrčková i Kamil Saliba modelom D750 i AF-S NIKKOR 85mm f/1.8G

Katalog Nikonove europske zajednice za fotografiju vjenčanja ilustriran je spektakularnim slikama sa stvarnih vjenčanja snimljenih na fotoaparatu Nikon s objektivima NIKKOR. Uz trendove budućnosti, članovi zajednice podijelili su i omiljene klasične i trenutačne trendove koje su vidjeli kod svojih klijenata, uključujući „kreativno korištenje bljeskalice”, „svjetlo kontrasta” i „reportažni stil”.

Slike se kombiniraju i s praktičnim savjetima za buduće i profesionalne fotografe o ponovnom kreiranju stilova slika.

Komentirajući angažman u stvaranju Kataloga Nikonove europske zajednice za vjenčanu fotografiju, francuska fotografkinja vjenčanja, francuska fotografkinja vjenčanja Chloé Lapeyssonnie izjavila je: „Prisustvovala sam stotinama vjenčanja tijekom godina i iz prve ruke svjedočila razvoju fotografije vjenčanja. Nadam se da će trendovi koje smo prepoznali u Nikonu nadahnuti fotografe da si postavljaju izazove i pronađu nove načine snimanja, kao i da budućim fotografima pokažu kako mogu snimiti vjenčanje na puno različitih načina. Bilo je zadovoljstvo raditi zajedno s drugim Nikonovim fotografima i utjecajnim ljudima te sjediniti naše iskustvo i saznanja.”

Katalog je dostupan online i moguće ga je pronaći na Nikonovom web-mjestu: Katalog fotografije vjenčanja, a više informacija o Nikonovoj europskoj zajednici za vjenčanu fotografiju možete pogledati ovdje.

Nikonova oprema korištena u Katalogu:

Kućišta fotoaparata
• D850
• D750

Objektivi
• AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G
• AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G
• AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED
• AF-S NIKKOR 28mm f/1.8G
• AF-S NIKKOR 85mm f/1.8G
• AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED

Bljeskalica
• Bljeskalica Speedlight SB-700