15-05-2018

Nikon predstavlja laserski daljinomjer za golfere, COOLSHOT PRO STABILIZED

Amsterdam, Nizozemska, 15. svibnja 2018.: Nikon je danas najavio početak prodaje laserskog daljinomjera za golfere COOLSHOT PRO STABILIZED – ovaj vrhunski proizvod predstavlja novi, dodatno poboljšani model serije COOLSHOT 80.

COOLSHOT PRO STABILIZED ima funkciju smanjenja vibracija iz serije COOLSHOT 80 u manjem i laganijem kućištu. Opremljen je preglednim crvenim unutarnjim OLED zaslonom s funkcijom automatskog finog podešavanja svjetline zaslona u skladu s jačinom ambijentalnog svjetla okoline. Vrijeme mjerenja skraćeno je na oko 0,3 sekunde. Kućište je otporno na vodu i zamagljivanje te osigurava zaštitu od iznenadne kiše i prskanja vode.

COOLSHOT PRO STABILIZED ima i „Pokazatelj stvarne udaljenosti” – LED osvjetljenje na prednjoj strani uređaja, koje zelenim treptavim svjetlom pokazuje kada se koristi način prikaza stvarne udaljenosti. Stoga se može koristiti na službenim natjecanjima* na kojima je dopuštena upotreba uređaja za mjerenje udaljenosti, budući da jasno pokazuje da nije uključena funkcija mjerenja uspona/pada (ID tehnologija).

Nikonov daljinomjer COOLSHOT uklanja nesigurnost u pogledu udaljenosti te korisniku omogućava više vremena za strateške odluke i usredotočenost na svaki udarac.

Novi COOLSHOT PRO STABILIZED ima sve što očekujete od laserskog daljinomjera za golfere. Poboljšana funkcionalnost i lakoća mjerenja čine ga savršenim za one koji prvi put koriste laserski daljinomjer za golfere, kao i za one koji nisu bili sasvim zadovoljni s uobičajenim laserskim daljinomjerima.

*Provjerite lokalna pravila prije upotrebe modela COOLSHOT na službenim natjecanjima.

COOLSHOT PRO STABILIZED

Crveni unutarnji zaslon
*Simulirana slika

Ključne značajke

· Raspon mjerenja: 7,5 – 1090 m
· STABILIZED u imenu odnosi se na funkciju stabilizacije koja omogućuje lakše mjerenje do udaljene zastavice uz smanjenje vibracija uzrokovanih pokretima ruke. Učinak smanjenja vibracija: Vibracije slike u tražilu uzrokovane pokretima ruke (sinusni valovi) smanjene su na oko 1/5 ili manje¹.
· Crveni unutarnji OLED zaslon omogućuje lakše gledanje u svim situacijama. Automatska funkcija podešavanja svjetline omogućuje fino podešavanje svjetline zaslona u skladu s jačinom ambijentalnog svjetla okoline.
· Brz i stabilan prikaz rezultata mjerenja bez obzira na udaljenost — HYPER READ je mnogo napredniji i omogućuje prikaz rezultata mjerenja za približno 0,3 sekunde.
· Upaljeno zeleno svjetlo tehnologije LOCKED ON²: Zeleno osvijetljeni znak LOCKED ON obavještava vas o udaljenosti do najbližeg objekta. Kod mjerenja objekata koji se preklapaju, udaljenost do najbližeg objekta prikazana je znakom LOCKED ON u tražilu. Na primjer, na golfskom igralištu, jasno je vidljivo da je udaljenost do zastavice izmjerena iako u pozadini ima drveća.
· Način Golf prikazuje udaljenost prilagođenu putanji pada (vodoravna udaljenost ± visina), što vam pokazuje koliko daleko trebate udariti lopticu i korisno je kad se igra na uzvisinama/padinama – ID (uspon/pad) tehnologija.
· Pokazatelj stvarne udaljenosti koristi se kako bi se naznačilo da funkcija mjerenja uspona/pada (ID tehnologija) nije u upotrebi. Kad se koristi način prikaza stvarne udaljenosti, uključeno je treptavo zeleno svjetlo pokazatelja dok uređaj radi. Promatrači mogu lako potvrditi da se ne koristi funkcija mjerenja uspona/pada (ID tehnologija). Pokazatelj stvarne udaljenosti može se i isključiti.
· Koristi se način prioriteta najbližeg cilja. Kod mjerenja objekata koji se preklapaju, prikazuje se udaljenost do najbližeg objekta — korisno prilikom mjerenja udaljenosti do zastavice na igralištu s drvećem u pozadini.
· Prikaz izmjerene udaljenosti u koracima: 0,5 m
· Jedno ili kontinuirano mjerenje (do 8 sekundi)
· Visokokvalitetan jednogled s povećanjem od 6x i s višeslojnim premazom za svijetle i jasne slike
· Veliki okular za lako gledanje (18 mm)
· Široko vidno polje (7,5 stupnjeva)
· Velika maksimalna udaljenost oka od okulara omogućava lakše gledanje osobama koje nose naočale
· Funkcija prilagodbe dioptrije
· Kompaktan dizajn kućišta za ugodno držanje
· Otporan na vodu i zamagljivanje
· Veliki raspon radne temperature: -10 °C do +50 °C

¹ Temeljeno na Nikonovim mjernim standardima.
² Pojedinačna mjerenja: Kod mjerenja objekata koji se preklapaju i kad je prikazana udaljenost do najbližeg objekta, pojavi se znak LOCKED ON. Kontinuirano mjerenje: Kad se prikazani brojevi prebace na bliži objekt, pojavi se znak LOCKED ON.