15-08-2018

Nikon D850 i AF-S NIKKOR 180-400mm f/4E TC1.4 FL ED VR osvojili nagrade EISA za 2018./2019.

Amsterdam, Nizozemska, 15. kolovoza 2018.: Nikon sa zadovoljstvom objavljuje da su fotoaparat Nikon D850 i telefotografski objektiv AF-S NIKKOR 180-400mm f/4E TC1.4 FL ED VR proglašeni za najbolji „Professional DSLR Camera” (Profesionalni D-SLR fotoaparat) odnosno „Professional Lens” (Profesionalni objektiv) za 2018./2019. Nagrade, koje dodjeljuje udruženje EISA (European Imaging and Sound Association, EISA), dokaz su Nikonove posvećenosti razvoju inovativne opreme koja fotografima pomaže pomaknuti granice kreativnosti i tehničkih mogućnosti.

Komentar EISA-e o fotoaparatu Nikon D850, dobitniku nagrade „Professional DSLR Camera” za 2018./2019.

D850 je izvanredan i snažan D-SLR fotoaparat punog kadra, koji može napraviti sve što korisnik od njega traži, što ga čini doista iznimnim pobjednikom u ovogodišnjoj kategoriji „Professional DSLR Camera”. Njegov senzor BSI CMOS s 45,7 megapiksela fotografima omogućuje snimanje fotografija visoke razlučivosti kao i 4K UHD videozapisa punog kadra. D850 može snimiti sedam kadrova u sekundi uz punu razlučivost (devet s opcijskim držačem baterija) i ima isti sustav automatskog fokusiranja sa 153 točke kao i Nikon D5, što mu omogućuje pouzdano praćenje objekata u pokretu. Veliko i svijetlo optičko tražilo omogućuje lako kadriranje objekata.

Komentar EISA-e o objektivu AF-S NIKKOR 180-400mm f/4E TC1.4 FL ED VR, dobitniku nagrade „Professional Lens” za 2018./2019.

Nikonov prvi objektiv s ugrađenim telekonverterom ostvarenje je sna za mnoge profesionalne sportske i akcijske fotografe. Zahvaljujući jednostavnom telekonverteru omogućuje žarišne duljine do 560 mm pri maksimalnom otvoru blende od f/5,6. Objektiv daje oštre slike u čitavom rasponu zumiranja, čak i kad snimate pri maksimalnom otvoru blende. Učinkovita stabilizacija omogućuje vam snimanje do četiri puta manjom brzinom okidača no što je inače moguće. Objektiv je u potpunosti otporan na vremenske utjecaje zahvaljujući premazu od fluora za zaštitu prednjeg elementa od vode, prašine i prljavštine.

EISA je udruženje koje čini 55 najuglednijih međunarodnih specijaliziranih časopisa za potrošačku elektroniku. Godišnje nagrade dodjeljuju se novim proizvodima na tržištu, koji predstavljaju spoj najnaprednije tehnologije i poželjnih značajki s vodećim performansama u klasi.

Više informacija možete pronaći na internetskoj stranici udruženja EISA: https://www.eisa.eu/

Više informacija o Nikonovim nagrađivanim proizvodima možete pronaći na adresi www.europe-nikon.com