23. 10. 2018.

NIKON PHOTO CONTEST 2018./2019.: POZIV NA SUDJELOVANJE

Amsterdam, Nizozemska, 23. listopada 2018.: Nikon sa zadovoljstvom objavljuje da će se radovi za Nikon Photo Contest 2018./2019. primati od 6:00 18. listopada 2018. do 5:00 31. siječnja 2019. (datumi i vremena su prema srednjoeuropskom vremenu (CET)).

Nikon Photo Contest međunarodni je natječaj čiji je cilj pružiti priliku profesionalnim i amaterskim fotografima za komunikaciju i obogaćivanje fotografske kulture. Od prvog održavanja natječaja 1969. godine sveukupno je sudjelovalo više od 410.000 fotografa s više od 1.620.000 radova. Prošlogodišnji 36. natječaj postavio je novi rekord s još više fotografa (21.511) iz još više zemalja (170) s još većim brojem radova (76.356) nego ikada prije.

Neville Brody ponovo je odabran za glavnog suca
Nikon pozdravlja umjetničkog direktora Nevillea Brodyja kao glavnog suca natječaja Nikon Photo Contest 2018./2019. već drugi put za redom.

Brodyjevo umjetničko djelovanje, koje seže od dizajniranja omota albuma do osmišljavanja korporativnog identiteta za globalne tvrtke, traje već dulje od tri desetljeća i ima veliki utjecaj na različite umjetnike i fotografe. Za glavnog je suca ponovo odabran zbog svoje sposobnosti za suradnju s članovima raznolikog i međunarodnog žirija, kao i zbog popularnosti koju je stekao među prošlogodišnjim natjecateljima.

Neville Brody komentira:  „Kako sam već bio glavni sudac na natječaju Nikon Photo Contest 2016./2017., mogu reći da je to za mene bilo čudesno i nadahnjujuće iskustvo. Radovi su bili fenomenalni, a strast s kojom su suci pristupili raspravi o njima bila je doista emotivna. To je bilo vrlo vrijedno iskustvo i želim se zahvaliti svim natjecateljima koji su poslali svoje radove prošle godine. Veselim se još strastvenijem i nadahnutijem događaju ove godine.“

Dodatni će se suci objaviti kad budu imenovani. 

Nikon Photo Contest 2018./2019. – pregled kategorija
37. Nikon Photo Contest obuhvaćat će tri kategorije – Open (Otvoreno), Next Generation (Sljedeća generacija) i Short Film (Kratki film).

Tema kategorije Open (Otvoreno) jest „Change“ (Promjena). Budući da živimo u vrijeme velikih promjena – od načina na koji radimo, stila kojim živimo pa sve do klimatskih promjena – Nikon traži radove koji izražavaju promjene koje fotografi žele podijeliti sa svijetom.

Kategorija Next Generation (Sljedeća generacija) otvorena je za fotografe do 25 godina i njezina tema glasi „Identity“ (Identitet), a Nikon traži radove koji su svojstveni mlađim generacijama koje se pitaju i istražuju tko su.

Tema kategorije Kratki film jest „Hope“ (Nada) i Nikon očekuje radove koji će baciti svjetlo nade na budućnost.

Uvjeti i prijave
Natječaj je otvoren za sve profesionalne i amaterske fotografe bez obzira na dob, spol i nacionalnost.

Više informacija o kategorijama, pravilima slanja, postupku suđenja te dodjelama i nagradama možete pronaći na web-mjestu: http://www.nikon-photocontest.com/en/   

Pobjednici natječaja Nikon Photo Contest 2018./2019. bit će proglašeni na svečanoj dodjeli nagrada u kolovozu 2019.