24-10-2018

Fotografkinja vjenčanja Nadia Meli proglašena je novom Nikonovom europskom ambasadoricom

Amsterdam, Nizozemska, 24. listopada 2018. - Nikon Europe B.V. s ponosom pozdravlja fotografkinju vjenčanja Nadiju Meli kao Nikonovu europsku ambasadoricu. Nadia se pridružuje zajednici Nikonovih fotografa koji koristeći se najnovijim tehnologijama i poznavanjem društvenih trendova žele na najbolji način predstaviti današnje doba.

Fotografska karijera Nadije Meli, inače rođene Talijanke odrasle u Njemačkoj s trenutnom adresom u engleskom Brightonu, započela je 2010. godine nakon višegodišnjeg hobističkog bavljenja fotografijom kada ju je prijateljica angažirala za profesionalno fotografiranje njezina vjenčanja. Od tog je trenutka fotografiranje vjenčanja ubrzo preraslo u profesionalnu karijeru, definiranu njezinim prepoznatljivim stilom.

Glavna su okosnica tog stila Nadijina vizija i cilj, a to je ostvariti osjećaj pripadnosti. Njezinu najveću strast predstavljaju ljudi i njihove priče, a njezina je ambicija kao fotografa snimiti ih na prirodan način – oživotvoriti ih kroz svježinu, jednostavnost, intimnost i spontanost slika.

Tijekom cijele 2018. Nadia je uz svoj stalni rad na fotografiranju vjenčanja pokrenula i fotografske radionice s ciljem da pomogne ljudima pronaći vlastiti umjetnički izričaj i viziju, a ne samo stil obrade fotografija™.

Nadia Meli komentira,Moju fotografiju definiraju četiri riječi: veselo, autentično, intimno, živo. Te su četiri riječi ono što želim prenijeti kroz svoje fotografije. Nikon upotrebljavam gotovo cijelu svoju karijeru i ta mi je tehnologija pomogla da izgradim i razvijem svoj prepoznatljivi stil. Vrlo sam ponosna što sam dio Programa europskih ambasadora i što sam se pridružila nekima od najvećih fotografa današnjice.“

Na ovogodišnjem događaju photokina Nadia je postala jedan od prvih fotografa u Europi koji su isprobali nedavno najavljeni Nikon Z 7 bezrcalni aparat te objektive NIKKOR Z 35mm f/1.8 S i NIKKOR Z 24-70mm f/4 S.

„Prilikom nekoliko vjenčanja ovog kolovoza koristila sam aparat Z 7 i prateće objektive koje sam testirala u nizu različitih situacija. Bez obzira je li to bilo u zatvorenom ili otvorenom prostoru, u sumrak ili po noći, uz fantastičnu kvalitetu slike i mogućnosti snimanja u polumraku u kombinaciji s lakim kućištem i tihim okidačem ovaj je sustav san svakog fotografa vjenčanja. Jedva čekam priliku da nastavim eksperimentirati s njime.“

Nikonov program europskih ambasadora

Nikonov program europskih ambasadora okuplja darovite i utjecajne vizualne umjetnike koji koriste najnovije tehnologije iz branše i svijest o društvenim trendovima kako bi predstavili aktualno doba.

Za više informacija o Nadijinu radu posjetite: Nadia Meli

O Nadiji Meli

Nadia Meli fotografkinja je rođena u Italiji i odrasla u Njemačkoj koja se specijalizirala za intimna vjenčanja i vjenčanja na putovanjima diljem Europe. Fotografirala je stotine vjenčanja diljem svijeta, a njezin je rad objavljen u brojnim časopisima i na internetskim blogovima. Zahvaljujući svojem jedinstvenom, prirodnom i autentičnom stilu snimanja, stekla je veliki ugled u svojem području. Nadia je 2015. počela voditi radionice i internetske tečajeve koji su usmjereni na razvijanje vizije fotografa i pomaganje fotografima da pronađu vlastiti umjetnički izričaj i stil.

Vlasnik autorskih prava (©) za sve slike je Nadia Meli