08-01-2019

URONITE U KADAR S POMOĆU NOVOG NIKKOR Z ŠIROKOKUTNOG OBJEKTIVA SA ZUMOM PUNOG FORMATA

Amsterdam, Nizozemska, 8. siječnja 2019.: Tvrtka Nikon u novu paletu objektiva punog formata serije S dizajniranih za bezrcalne fotoaparate Nikon Z danas dodaje objektiv NIKKOR Z 14–30mm f/4 S. Ovaj iznimno širokokutni objektiv sa zumom s mehanizmom za uvlačenje odlikuje se kompaktnom izradom i ravnim prednjim elementom, te pruža više kreativnih mogućnosti fotografima koji koriste Nikon Z. Sjajan je za fotografije i još bolji za videozapise.

NIKKOR Z 14–30mm f/4 S prvi je iznimno širokokutni objektiv punog formata na svijetu s ravnim prednjim elementom.¹ Ova jedinstvena karakteristika dizajna omogućuje korištenje filtra od 82 mm, bez potrebe za velikim i nezgrapnim držačima za filtre. Fotografi imaju veću kontrolu i više slobode, bilo da fotografiraju pejzaže, gradske prizore, arhitekturu, interijere ili filmove.

Kompaktna građa, mehanizam objektiva na uvlačenje i iznimna otpornost na vremenske uvjete čine ovaj objektiv savršenim za putovanje. Nove NIKKOR Z optičke formule i brza komunikacija između objektiva i fotoaparata osiguravaju minimalno izobličenje uobičajeno za širokokutne fotografije. Oštrina je izvanredna. Konstantan otvor blende od f/4 snimateljima filmova omogućuje da s lakoćom prate subjekte od scene na jarkom dnevnom svjetlu do interijera s dubokom sjenkom.

Jordi Brinkman, voditelj proizvoda u tvrtki Nikon Europe, kaže: „Ovaj izuzetno širokokutni NIKKOR Z sa zumom omogućit će vlasnicima modela Nikon Z bilježenje zadivljujućih fotografija i filmova, gdjegod se nalazili. Kompaktna građa omogućuje vam da ovaj objektiv ubacite u manju torbicu. Mogućnost tako lakog korištenja filtara sjajna je prilika za postizanje kreativnije kontrole.”

Kratak pregled ključnih značajki

Spreman za korištenje filtara: prvi objektiv punog kadra s iznimno širokokutnim zumom na svijetu, koji možete upotrebljavati s filtrima¹ od 82 mm bez potrebe za velikim i nezgrapnim držačima filtara.
NIKKOR Z: dizajniran u skladu sa širokokutnim Nikon Z-postoljem, ovaj objektiv može uhvatiti više svjetlosti u cijelom kadru.
Serija S: optički dizajn nove dimenzije. Antirefleksivni premaz od nano kristala. Besprijekoran, tih sustav fokusiranja na više načina.
Prilagodljivi kontrolni prsten: može se koristiti za ručno fokusiranje (zadano), kontrolu blende (sjajno za prijelaze blende tijekom snimanja videozapisa) ili kompenzaciju ekspozicije.
Sjajno za filmove: bešumno podešavanje otvora blende. Odstupanje fokusa je smanjeno, kao i pomak fokusa tijekom zumiranja.
Kompaktan i zaštićen: mehanizam objektiva na uvlačenje osigurava da ovaj iznimno širokokutni objektiv punog kadra zauzima što manje mjesta kada ga ne upotrebljavate. Temeljito brtvljenje štiti od prašine i vlage.


¹Spada u međusobno zamjenjive objektive za digitalne fotoaparate od 8. siječnja 2019.