25-02-2019

Nikonov bezrcalni set i fotoaparat COOLPIX P1000 osvojili su nagrade iF Design Awards 2019.

Amsterdam, Nizozemska, 25. veljače 2019.: Nikon sa zadovoljstvom objavljuje da su njegov bezrcalni set i digitalni fotoaparat COOLPIX P1000 osvojili nagrade iF Design Awards u kategoriji tih proizvoda.

Globalno prestižne nagrade iF Design Awards, koje sponzorira organizacija iF International Forum Design GmbH, prepoznaju stručnost u proizvodima, komunikaciji i pakiranju. Ove godine, povjerenstvo od 67 poznatih stručnjaka za dizajn ocijenilo je više od 6375 prijava iz 52 zemlje. Prijavljeni proizvodi ocjenjivali su se na temelju inovacije, funkcionalnosti, estetike, odgovornosti i pozicioniranja.

Nikonov bezrcalni set

Nikonov revolucionarni bezcrcalni set temelji se na najširem postolju objektiva na svijetu¹, koji korisnicima omogućuje da uhvate više svjetlosti te postignu nevjerojatne razine optičke izvedbe.

Sustav se sastoji od dva bezrcalna aparata – Z 7 i Z 6, koji imaju novo postolje većeg promjera i objektive S-linije NIKKOR Z. Ovi su vrhunski objektivi svjetlosno jači, oštri i tihi te hvataju više svjetla u čitavom kadru za postizanje izvanrednih prikaza detalja sve do samog ruba slike. Prilagodnik postolja FTZ nadopunjuje set, što omogućuje upotrebu fotoaparata serije Z s postojećim objektivima NIKKOR na F-postolju.

¹ Na dan 23. kolovoza 2018.

COOLPIX P1000

Nikonov digitalni fotoaparat COOLPIX P1000 sa super-telefotografskim objektivom ima najveći optički zum na svijetu od 125x. Sa žarišnom duljinom raspona od 24 – 3000 mm, korisnici mogu snimati izoštrene fotografije i videozapise bez obzira na udaljenost objekta. Svijetli objektiv NIKKOR s otvorom blende f/2,8 – 8 i senzorom od 16 MP doprinosi revolucionarnom sustavu savršenom za fotografe sportskih događanja, životinjskog svijeta i putovanja.

Za više informacija posjetite web-stranicu iF Design Awards: https://ifworlddesignguide.com/our-awards/professional-awards/if-design-award-2019