28-03-2019

Nikonov bezrcalni set i COOLPIX P1000 s točkastim tražilom DF-M1 dobili su nagradu „Red Dot Award: Product Design 2019”

Amsterdam, Nizozemska, 28. ožujka 2019.: Nikon sa zadovoljstvom objavljuje da su novi bezrcalni set i COOLPIX P1000 s točkastim tražilom DF-M1 dobili nagradu „Red Dot Award: Product Design 2019”.

Odbor stručnjaka na području dizajna procjenjivao je preko 5500 modela u devet kategorija, uključujući inovativnost, funkcionalnost i trajnost.

Pregled proizvoda koji su osvojili nagrade:

Nikonov bezrcalni set Z

Novi bezrcalni set prepoznat je zahvaljujući inovacijama u optičkoj proizvodnji i bezrcalnoj tehnologiji. Sustav se sastoji od dva fotoaparata – Z 7 i Z 6, koji imaju novo postolje većeg promjera i objektive vrhunske S-linije NIKKOR Z. Prilagodnik postolja FTZ nadopunjuje set, što omogućuje upotrebu fotoaparata serije Z s postojećim objektivima NIKKOR na F-postolju.

Kompaktni digitalni fotoaparat sa superzumom – COOLPIX P1000 i točkasto tražilo DF-M1

COOLPIX P1000 prepoznat je zahvaljujući svojim izvanrednim postignućima u optičkom inženjerstvu. Njegov 125x optički zum (ekvivalent zumu od 24 – 3000 mm), najmoćniji je zum u kompaktnom fotoaparatu te ga je učinio izvanrednim izborom za fotografe hobiste.

Točkasto tražilo DF-M1 osvojilo je ovogodišnju nagradu za dizajn proizvoda zajedno s modelom P1000. Privitak je izrađen da bi pomogao u navođenju fotografa koji koriste krajnje granice raspona zuma modela P1000 i u preciznom praćenju subjekata bez gledanja kroz objektiv. 

Nagrada „Red Dot Design Award” prestižno je međunarodno natjecanje na području dizajna pod pokroviteljstvom njemačke ustanove Design Zentrum Nordrhein Westfalen.

Proizvodi koji su osvojili nagrade bit će izloženi na posebnoj izložbi od 8. srpnja 2019. do 30. lipnja 2020. u muzeju Red Dot Design Museum u Essenu, u Njemačkoj.

Više informacija o nagradi „Red Dot Design Awards” potražite na web-adresi https://www.red-dot.org/