11-04-2019

Nikon slavi osvajanje četiriju nagrada koje dodjeljuje TIPA World Award 2019 za D3500, Z 6, Z 7 i NIKKOR Z 14-30mm f/4 S

Amsterdam, Nizozemska, 11. travnja 2019.: Tvrtka Nikon sa zadovoljstvom objavljuje da je dobila četiri prestižne svjetske nagrade za 2019. pod pokroviteljstvom Technical Image Press Association (TIPA). Fotoaparat Nikon D3500 dobio je nagradu u kategoriji „Best DSLR Camera” (Najbolji D-SLR fotoaparat), dok su oba bezrcalna aparata dobila priznanje: Nikon Z 6 dobio je nagradu „Best Full Frame Camera Expert” (Najbolji stručni fotoaparat punog kadra), a Nikon Z 7 „Best Full Frame Professional Camera” (Najbolji profesionalni fotoaparat punog kadra). Nagrada „Best Mirrorless Wide Angle Zoom Lens” (Najbolji bezrcalni širokokutni objektiv sa zumom) dodijeljena je objektivu NIKKOR Z 14-30mm f/4 S.

TIPA komentari za Nikon D3500 - pobjednik u kategoriji „Best DSLR Camera”

Ovaj kompaktan i lagan D-SLR fotoaparat namijenjen je amaterima koji žele nadograditi opremu na fotoaparat koji u potpunosti iskorištava široku paletu NIKKOR objektiva i dodataka za više zabave i kreativnosti u fotografiji. Njegov senzor CMOS s 24,2 megapiksela pruža raspon ISO vrijednosti od 100 do 25.600, podržava kontinuirano snimanje od 5 fps, a ima i mogućnosti videozapisa pune HD razlučivosti (1080/60p). Uz Nikonovu aplikaciju SnapBridge korisnici mogu jednostavno dijeliti slike pomoću pametnog telefona ili povezanog uređaja. Mogu i pritisnuti okidač na fotoaparatu iz aplikacije i pristupiti usluzi Nikon Image Space za besplatno dijeljenje i skladištenje temeljenoj u oblaku.

TIPA komentari za Nikon Z 6 – osvajač nagrade u kategoriji „Best Full Frame Camera Expert”

Z 6 je namijenjen fotografima koji žele izvrsne performanse u uvjetima slabog osvjetljenja i 4K UHD videozapise s punim očitavanjem piksela. CMOS senzor pozadinskog osvjetljenja s 24,5 megapiksela i s AF-om s otkrivanjem faze i žarišnom ravninom podržava široki raspon osjetljivosti od 100 do 51.200 ISO i radi s najnovijim Nikonovim alatom za obradu slike, EXPEED 6. Fotoaparat ima 273 fokusne točke, što omogućuje široku pokrivenost od približno 90 % područja slike, vodoravno i okomito. Opcija srednjeg dometa izoštravanja u izborniku Picture Control korisnicima omogućuje da teksturne elemente unutar zaslona učine oštrijima ili mekšima i kod fotografija i kod videozapisa.

TIPA komentari za Nikon Z 7 – osvajač nagrade u kategoriji „Best Full Frame Professional Camera”

Bezrcalni aparat Z 7 visoke razlučivosti može se pohvaliti CMOS senzorom od 45,7 megapiksela FX formata koji proizvodi velike, zadivljujuće datoteke sa slikama. Podržava ISO raspon od 64 do 25.600 ISO s proširenim ISO vrijednostima od 32 do 102.400. EVF ima pokrivenost od oko 100 posto uz mogućnost postavljanja brojnih parametara snimanja dok gledate kroz tražilo. Mogućnosti videozapisa uključuju 4K UHD, kao i Full HD 120p snimanje, te podršku za aktivnu postavku D-Lighting, elektronički VR i označavanje fokusa. Podrška vremenskog koda omogućuje sinkronizaciju videozapisa i zvuka s više uređaja. Korištenje objektiva S-linije NIKKOR Z omogućuje tiho i besprijekorno podešavanje ekspozicija tijekom snimanja videozapisa.

TIPA komentari za NIKKOR Z 14-30mm f/4 S – dobitnik nagrade „Best Mirrorless Wide Angle Zoom Lens”

Uz dizajn s gotovo ravnom prednjom lećom, raspon od 14 – 30 mm omogućuje korištenje priključaka filtra (82 mm) na navoju prednjeg elementa. Konstrukcija objektiva sadrži 14 elemenata, s četiri ED elementa i Nikonovim premazom od nano kristala za smanjenje bliještanja i dvostrukih slika. Osim toga, tu je i koračni motorić za besprijekorni i tihi AF, tražena značajka za snimanje fotografija i videozapisa. Zaštićen od prašine i vlage, objektiv ima i prilagodljiv kontrolni prsten koji se može koristiti za ručno fokusiranje, otvor blende i kompenzaciju ekspozicije. Objektiv je lagan i teži 485 g.

Pod pokroviteljstvom TIPA-e, globalnog predvodnika u industriji fotografije i slike, nagrade pokrivaju fotografske i slikovne proizvode najavljene između 1. travnja 2018. i 31. ožujka 2019. za koje glasuju urednici vodećih fotografskih i slikovnih časopisa širom svijeta.

Za više informacija posjetite web-mjesto TIPA World Awards www.tipa.com