31-07-2019

SNIMANJE UPEČATLJIVIH PORTRETA NIKONOVIM NOVIM OBJEKTIVOM NIKKOR Z 85MM F/1.8 S

Amsterdam, Nizozemska, 31. srpnja 2019.: Nikon uvodi svijetli standardni objektiv za portrete u obitelj Nikon Z. NIKKOR Z 85mm f/1.8 S objektiv je s brzim fokusiranjem koji omogućuje bilježenje nevjerojatnih detalja u cijelom kadru. Neovisno o tome snimaju li fotografije ili videozapise, ovaj objektiv punog kadra za bezrcalne fotoaparate fotografima omogućuje prikaz tema uz jasnoću od koje zastaje dah.

Od klasičnih snimki glave i ramena do portreta u prirodnom okruženju osoba ili od snimki intimnih okruženja do velikih događaja. Napredna optička izvedba objektiva NIKKOR Z 85mm f/1.8 S omogućuje postizanje zapanjujućih rezultata na bilo kojoj lokaciji. Oštrina slika od ruba do ruba je vrhunska – čak i kada se snimaju pri najširem otvoru blende od f/1,8. Efekt zamućenja izgleda predivno i prirodno, a bliještanje objektiva učinkovito se suzbija čak i u situacijama s pozadinskim osvjetljenjem.

Fokusiranje je brzo, a nova značajka AF upravljan okom na fotoaparatima Nikon Z omogućuje blokadu fokusa na oko subjekta neovisno o tome je li subjekt sam ili se radi u licu u gomili. Oni koji snimaju videozapise mogu koristiti žarišnu duljinu od 85 mm da bi izdvojili subjekte i snimili videosnimke sa zapanjujuće plitkom dubinskom oštrinom.

Dirk Jasper, voditelj proizvoda, Nikon Europe, kaže: „NIKKOR Z 85mm f/1.8 S nevjerojatno je svestran objektiv. Uz brz višefokusni sustav i veliki maksimalan otvor blende ne trebate brinuti o zahtjevnim uvjetima osvjetljenja ili neočekivanim prilikama. Neovisno o tome snimate li na događaju, u studiju ili na otvorenom, slobodno možete snimati živopisne portrete koji su sve samo ne obični.”

Kratak pregled ključnih značajki

NIKKOR Z: dizajniran u skladu sa širokokutnim Nikonovim Z-postoljem, ovaj objektiv može uhvatiti više svjetlosti u cijelom kadru.
Serija S: optički dizajn nove dimenzije. Antirefleksivni premaz od nano kristala. Besprijekoran, tih višefokusni sustav.
Izoštreni detalji: iznimna izvedba od ruba do ruba. Minimalna fokalna udaljenost od samo 0,80 m.
Čvrsta izrada: svi pokretni dijelovi cijevi objektiva zabrtvljeni su radi zaštite od prašine i kapljica vode. 
Sjajno za videozapise: bešumno podešavanje otvora blende i gotovo bešuman AF. Odstupanje fokusa gotovo je eliminirano.
Prilagodljivi kontrolni prsten: može se upotrebljavati za ručno fokusiranje (zadano), upravljanje otvorom blende ili kompenzaciju ekspozicije.