10-09-2019

KOMPLET NIKON Z 6 ESSENTIAL MOVIE KIT: TAMO GDJE BEZRCALNO SNIMANJE FILMOVA ZAPOČINJE

Amsterdam, Nizozemska, 10. rujna 2019.: Nikon danas predstavlja svoj prvi komplet za bezrcalno snimanje filmova namijenjen profesionalcima za izradu videozapisa i kreativnog sadržaja – komplet Nikon Z 6 Essential Movie Kit. Dizajniran da korisnicima pruži što više slobode, komplet sadržava sve osnovne alate za izradu visokokvalitetnih videozapisa i sve što vam je potrebno za brzo pokretanje snimanja. Zahvaljujući slobodi podešavanja dodatnih komponenti prema vlastitim potrebama, nema dodatnih troškova koje iziskuje dodatna oprema koja vam zapravo ne treba.

Komplet sadržava bezrcalni fotoaparat Nikon Z 6 i prilagodnik postolja FTZ koji omogućuje besprijekornu integraciju niza objektiva NIKKOR s F-postoljem te omogućuje snimanje 4K videozapisa punog kadra vrhunske kvalitete pri visokim vrijednostima bita. Ugrađeno optičko smanjenje vibracija (VR) po pet osi u kombinaciji s elektroničkim VR-om pruža stabilnost prilikom snimanja, a tu je i podrška za otvoreni protokol Atomos za jednostavnu integraciju uključenog uređaja Atomos Ninja V. Ažuriranje firmvera koji će biti objavljen kasnije ove godine donijet će podršku za Appleov format snimanja ProRes RAW putem RAW izlaza na fotoaparatu prilikom uporabe uređaja Atomos Ninja V, omogućujući maksimalnu fleksibilnost pri skaliranju. Stabilizator za fotoaparat SmallRig s brzim otpuštanjem sadržava ručku koja se montira na vrh i omogućuje jednostavno pomicanje fotoaparata i praćenje objekata.

Predstavljanjem vrhunskog osnovnog kompleta za samostalno snimanje filmova Nikon tržištu nudi ekonomično, iznimno učinkovito i praktično rješenje. Fleksibilnost je jedna od osnovnih značajki ovog kompleta pa se može dodatnom opremom podešavati pojedinačnim potrebama različitih stilova snimanja.

Sažimajući sve prednosti novog kompleta, Dirk Jasper, direktora marketinga proizvoda tvrtke Nikon Europe BV, rekao je: „Predstavljanjem kompleta Z 6 Essential Movie Kit, Nikon je tržištu ponudio dugo očekivano rješenje za naprednu i profesionalnu izradu videosadržaja iskorištavanjem svih prednosti za visokokvalitetno snimanje koje nudi model Nikon Z 6. Budući da stavlja fokus na temeljne potrebe videosnimatelja bez nepotrebne dodatne opreme, komplet je savršen izbor za početnike koji će uz Nikon tek otkriti svoj osobni stil snimanja, a nudi i dodatnu prednost snimanja u RAW formatu koje će uskoro postati dostupno, zbog čega ulaganje u ovaj proizvod uistinu predstavlja ulaganje u budućnost.”

Komplet Z 6 Essential Movie Kit već sada je dostupan za prednarudžbu, a isporuka proizvoda započet će sredinom rujna.

ŠTO KOMPLET SADRŽAVA

Kućište fotoaparata Nikon Z 6 s uključenim sljedećim značajkama: 24,5 MP, 100-51200 ISO, 4K videozapis preuzorkovan iz 6K uz puno očitavanje piksela, do 120 fps u FHD-u, 10-bitni N-Log i bilježenje vremenske oznake, 8-bitno unutarnje snimanje s do 144 Mbps, ugrađena mogućnost usporenog snimanja i snimanja s vremenskim odmakom.

Nikonov prilagodnik postolja FTZ: omogućuje uporabu objektiva NIKKOR s F-postoljem bez gubitka kvalitete, što uključuje i široki raspon kinematografskih objektiva.

Atomos Ninja V: fleksibilna mogućnost praćenja i snimanja u formatima ProRes i DNxHR spremnim za uređivanje.

Stabilizator za fotoaparat SmallRig s brzim otpuštanjem: ugrađeni sustav brzog otpuštanja kompatibilan s formatom Manfrotto omogućuje promjenu stativa u svega nekoliko sekundi. 

Nikonove baterije EN-EL15b: dvije punjive litij-ionske baterije koje će osigurati da uvijek budete spremni za akciju.

HDMI kabel s navojem: podržava brzi HDMI 2.0 za snimke 4Kp60 ProRes i RAW pri velikim brzinama kadra.

Baterije od 5200 mAh: dvije baterije i brzi punjač omogućit će vam neprekidno snimanje Atomos uređajem čak i tijekom najdugotrajnijih projekata.

Ručka za stabilizator za fotoaparat SmallRig: ručka koja se montira na vrh uređaja za jednostavno praćenje objekata.

SmallRig Magic Arm: montirajte svoj Atomos Ninja V na stabilizator za fotoaparat pomoću stezaljke Magic Arm.

Više detalja o ažuriranju firmvera koji će omogućiti podršku za Appleov format ProRes RAW možete pronaći u priopćenju za medije objavljenom 27. kolovoza 2019. godine: „Nikon je plasirao na tržište namjensku 3D tablicu za pretraživanje (LUT) N-Log podataka te je najavio podršku za RAW videoizlaz za fotoaparate Nikon Z 7 i Z 6”. Priopćenja možete pronaći u odjeljku za medije na vašem lokalnom web mjestu tvrtke Nikon.