10-10-2019

MAJSTORSTVO PRI SLABOM OSVJETLJENJU: UPOZNAJTE NIKKOR Z 58MM f/0.95 S NOCT ZA BEZRCALNE APARATE

Amsterdam, Nizozemska, 10. listopada 2019.: Tvrtka Nikon danas predstavlja legendarni objektiv za bezrcalne aparate: NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct. Uz klasičnu privlačnost glasovitog Nikonovog objektiva Noct s F-postoljem i revolucionarni optički dizajn, njegov iznimno široki otvor blende i iznimna oštrina nude izvanredne nove mogućnosti pri slabom osvjetljenju.

Besprijekorno izrađen NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct uistinu je revolucionarni objektiv s ručnim fokusiranjem. Široko Z-postolje i veliki otvor blende od f/0,95 otvaraju cijeli niz novih mogućnosti pri slabom osvjetljenju. Od portreta do noćnih pejzaža i snimanja filmova, nevjerojatna dubina i oštrina kombiniraju se kako bi svaka slika i kadar poprimili kinematografski stil.

Dva premaza protiv odsjaja – ARNEO premaz i premaz od nano kristala – zajedno djeluju u borbi protiv dvostrukih slika i bliještanja, dok precizna asferična leća velikog promjera s indeksom visoke refrakcije dramatično poboljšava ispravljanje aberacije. Izdržljivi premaz od fluora odbija prašinu, prljavštinu i vlagu bez utjecaja na kvalitetu slike.

Informativna ploča OLED objektiva omogućuje brzo potvrđivanje otvora blende, fokalne udaljenosti i dubinske oštrine izravno na objektivu, a intuitivni kontrolni prsten omogućuje besprijekorno i tiho upravljanje funkcijama uključujući otvor blende i kompenzaciju ekspozicije. Od blokade AE-a do mjerenja i braketiranja, prošireni gumb Fn ima do 17 dodijeljenih funkcija koje odgovaraju gumbu Fn na kućištu fotoaparata. Ugravirana slova nose naziv objektiva i pojedinosti za profinjeni izgled i trajniju čitljivost.

Portretni fotografi vidjet će predmete u izoštrenom prikazu – čak i ako snimaju pri najširem otvoru blende od f/0,95 – i imat će izuzetnu estetsku kontrolu u svim svjetlosnim uvjetima. Zajamčen je i Izniman efekt zamućenja, blago gradiran prema rubovima kadra.

Noćno snimanje nikad nije predstavljalo toliko zadovoljstvo. Optički dizajn sa 17 elemenata u 10 grupa osigurava prikaz izvora svjetla u prekrasnim detaljima čak i kada snimate s potpuno otvorenom blendom. Od noćnih pejzaža do fotografija zvijezda, rezultati su zadivljujući.

A filmaši će uživati u kontroli nad dubinskom oštrinom koja proizlazi iz velikog maksimalnog otvora blende objektiva NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct, stvarajući snažne kinematografske snimke pune emocija, karaktera i atmosfere.

U predstavljanju objektiva koji odaje počast slavnom F-postolju Noct uz 58-milimetarsku žarišnu duljinu, direktor marketinga proizvoda u tvrtki Nikon Europe BV, Dirk Jasper, izjavio je: „NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct ne predstavlja samo vrhunac optičkog inženjerstva, već utjelovljuje i princip koji stoji iza razvoja Nikonovog Z-postolja – kako bi se omogućilo stvaranje objektiva najfinije optičke kvalitete na ovoj razini. Ovo je objektiv koji odaje počast prošlosti, dok ujedno čini i ogroman korak naprijed u mogućnostima slabog osvjetljenja. Uzbudljivo je gledati kako se obećanje sustava Z-postolja ispunjuje na tako snažan način”.

Kratak pregled ključnih značajki

ARNEO premaz + premaz od nano kristala: Dva premaza protiv odsjaja štite od dvostruke slike i bliještanja. Nikonov ARNEO premaz štiti od okomitih svjetlosnih pruga. Premaz od nano kristala štiti od dijagonalnih svjetlosnih pruga.
Brušena asferična leća: Precizna asferična leća velikog promjera s indeksom visoke refrakcije dramatično poboljšava ispravljanje aberacije.
Premaz od fluora: Nikonov izdržljivi premaz leće odbija prašinu, prljavštinu i vlagu bez utjecaja na kvalitetu slike.
Visokoprecizni prsten za fokusiranje: Prilagodite fokusiranje iznimnom točnošću i prirodnim omjerom okretnog momenta. Idealan je za snimanje fotografija i videozapisa.
Ugravirana slova: Naziv i pojedinosti objektiva ugravirane su kako bi pružili profinjeni izgled i trajniju čitljivost.
Zaslon za prikaz informacija OLED objektiva: Brzo provjerite otvor blende, fokalnu udaljenost i dubinsku oštrinu s desne strane objektiva.
Intuitivni kontrolni prsten: Dodijelite funkcije kao što su otvor blende i ekspozicija te upravljajte njima.
Prošireni gumb Fn: Funkcije koje se mogu dodijeliti odgovaraju gumbu Fn na kućištu fotoaparata.