17-12-2019

RAW VIDEOIZLAZ ZA NIKON Z 7 I Z 6

Amsterdam, Nizozemska, 17. prosinca, 2019.Nikon danas najavljuje da će RAW videoizlaz biti omogućen za bezrcalne aparate punog kadra Z 7 i Z 6. Nadogradnja dolazi s izdanjem firmvera verzije 2.20.

Nikon je prvi proizvođač fotoaparata koji je omogućio RAW videoizlaz izravno iz bezrcalnih aparata punog kadra putem HDMI-ja. Korisnici fotoaparata Z 7Z 6 moći će izvoziti 12-bitni videoprijenos formata RAW na vanjski snimač Atomos Ninja V, koji dolazi kao dio kompleta Nikon Z 6 Essential Movie Kit.¹ ² Videoprijenos se snima u formatu ProRes RAW,³ koji čuva točnost boja i proširuje pojedinosti svjetline i sjena. Snimatelji videozapisa moći će iskoristiti maksimalnu fleksibilnost u postprodukciji bez usporavanja uređivanja: idealno za HDR tokove rada.

Nakon preuzimanja ažuriranja firmvera 2.20, podrška za RAW videoizlaz može se instalirati na fotoaparate Z 7Z 6 u Nikonovim servisnim centrima. Ta će usluga biti besplatna na svim Nikon Z 6 fotoaparatima koji su kupljeni u sklopu kompleta Z 6 Essential Movie Kit.

Vrhunska kvaliteta slike temelj je Nikonove serije Z, a omogućavanje RAW izlaza putem HDMI-ja ključno je poboljšanje za videografe svih vrsta. Fotoaparati serije Z i dalje zadovoljavaju promjenjive potrebe korisnika i pružaju značajke snimanja najnovije generacije putem ažuriranja firmvera.


¹ Pripremite svoj fotoaparat Z 7 ili Z 6 za 12-bitni videoizlaz formata RAW. Preuzmite ažuriranje firmvera 2.20, a zatim odnesite svoj fotoaparat u Nikonov servisni centar kako biste aktivirali RAW. Primjenjuju se naknade. Više informacija zatražite od lokalnog Nikonovog servisnog centra.
Preuzmite firmver 2.20 za Z 7 ovdje.
Preuzmite firmver 2.20 za Z 6 ovdje.
Svoj Nikon servisni centar pronađite ovdje.

² Kako bi bili kompatibilni s Nikon RAW videozapisima, vanjski snimači Atomos Ninja V također mogu zahtijevati ažuriranje firmvera. Više informacija potražite na web-stranici tvrtke Atomos.
³ ProRes RAW je RAW videoformat koji je 2018. razvila tvrtka Apple Inc.
⁴ Ako ste svoj Z 6 kupili kao dio kompleta Z 6 Essential Movie Kit, a on nema unaprijed instaliranu podršku za videoizlaz RAW, vama najbliži Nikonov servisni centar će je besplatno instalirati. Potreban je dokaz o kupnji.

Više informacija o Nikonovim nagrađivanim proizvodima potražite na www.europe-nikon.com