07-01-2020

DVA IZVRSNA OBJEKTIVA S TELEFOTOGRAFSKIM ZUMOM

Amsterdam, Nizozemska, 7. siječnja 2020: Nikon predstavlja dva nova profesionalna objektiva s telefotografskim zumom. Objektivi AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR za DSLR fotoaparate i NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S za bezrcalne aparate Nikon Z. Ovi otporni objektivi s telefotografskim zumom podižu letvicu za dizajn objektiva, pružajući optičke performanse jednake fiksnim objektivima.

Bilo da se radi o snimanju u sportskim prostorima ili vani noću, AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR odlikuje se izvanrednom snagom razlučivosti i AF performansama. Ovaj izvanredni objektiv također označava uvođenje dugo očekivanoga raspona žarišne duljine. Sada, DSLR fotografi koji žele snimati na 300 mm više ne moraju biti vezani za jednu žarišnu duljinu. Također ne trebaju riskirati optičke performanse uporabom objektiva sa zumom s priključenim telekonverterom.

Svjetlosno jači objektiv punog kadra NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S je drugi od Nikonova tri osnovna objektiva za bezrcalne aparate koji izlaze na tržište. Bilo da snimate sport, događaje ili reportaže, ovaj S-Line objektiv s telefotografskim zumom pokriva sve osnove za fotografije i video zapise. Fokusiranje je brzo, glatko i tiho. Oštrina je izvanredna u cijelom kadru – čak i kada snimate s najvećim otvorom blende. Prilikom snimanja videozapisa, odstupanje od fokusa je gotovo u potpunosti uklonjeno.

U koraku naprijed za optičke performanse, oba objektiva profesionalne razine koriste Nikonovo novo SR staklo te ED staklo radi borbe protiv kromatske aberacije. Zahvaljujući tome, uvelike se smanjuje bojanje rubova i temeljito se kompenzira za plavo svjetlo koje je teže kontrolirati (spektar kratke valne duljine). Slike su oštrije nego ikad prije, a kontrast je izuzetan.

Nikon D5 | 1/800 s | f/2,8 300 mm | ISO 4000 | AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR

Nikon Z 7 | 1/1250 s | f/2,8 200 mm | ISO 200 | NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S

Dirk Jasper, voditelj proizvoda, Nikon Europe, kaže: „Zahvaljujući najnaprednijim optičkim dizajnima od bilo kojeg dosadašnjeg Nikonovog objektiva sa zumom, ovi novi telefotografski zumovi postavljaju nova mjerila za performanse profesionalnih objektiva. Nikonova pametna ergonomija i iznimna otpornost na vremenske uvjete upotpunjuju sliku: što god snimali, bit ćete spremni ići dalje.”

AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR

Profesionalni objektiv s F-postoljem i telefotografskim zumom. Pokriva svestrani raspon žarišne duljine od 120 do 300 mm s konstantnim maksimalnim otvorom blende od f/2,8.
Glatki i precizni AF. Performanse jednake fiksnom objektivu drže korak s nepredvidivim objektima i onima koji se brzo kreću. Elektromagnetska dijafragma jamči precizne ekspozicije tijekom velikih brzina kadra.
Napredni optički dizajn. 25 elemenata u 19 grupa s Nikonovim ED i SR staklima, premazom od nano kristala i ARNEO premazom. Temeljito se suprotstavlja kromatskoj aberaciji, odsjaju, dvostrukim slikama i bliještanju.
Iznimno stabilan VR. Nikonovo smanjenje vibracija (VR) daje vam prednost od četiri stupnja, čak i uz uključeni telekonverter.
Nikonova ugledna ergonomija. Funkcijski gumbi koji se mogu dodijeliti, glatko prebacivanje između vodoravnih i okomitih orijentacija i još mnogo toga.
Integrirana nožica stativa. Okrenuta je prema prednjem dijeli objektiva radi optimalne ravnoteže i udobnijeg transporta.
Čvrsta izrada. Čvrsta konstrukcija i temeljito brtvljenje čine ovaj objektiv spremnim za uvjete na stazi, bez obzira na vremenske uvjete.

NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S

Profesionalni objektiv sa Z-postoljem i telefotografskim zumom. Pokriva svestrani raspon žarišnih duljina od 70 do 200 mm žarišne duljine s konstantnim maksimalnim otvorom blende od f/2,8.
Izvanredne performanse. Oštrina i kontrast su iznimni u cijelom kadru. Fokusiranje je glatko, brzo i tiho.
Napredni optički dizajn. 17 elemenata u 15 grupa s Nikonovim ED i SR staklima te anti-refleksivnim premazom od nano kristala i ARNEO premazom. Temeljito se suprotstavlja kromatskoj aberaciji, odsjaju, dvostrukim slikama i bliještanju.
Spreman za videozapise. Odstupanje fokusa je gotovo eliminirano, a stabilan otvor blende pruža prirodno mijenjanje ekspozicije tijekom scene.
OLED zaslon za prikaz informacija objektiva. Brzo provjerite otvor blende, fokalnu udaljenost, točnu žarišnu duljinu, ISO vrijednost i dubinsku oštrinu s desne strane objektiva.
Gumb Fn. Dodijelite do 21 različite funkcije gumbu Fn objektiva, od blokade AF-a do mjerenja, braketiranja i još mnogo toga.
Učinkovitost u svim radnim uvjetima: izdržljiva, kompaktna građa s temeljitim brtvljenjem za zaštitu od prašine i vlage.