12-02-2020

DVA NOVA NIKKOR Z OBJEKTIVA PRIDRUŽUJU SE OBITELJI NIKON Z

Amsterdam, Nizozemska, 12. veljače 2020.: Nikon danas predstavlja dva nova NIKKOR Z objektiva: iznimno širokokutni objektiv NIKKOR Z 20mm f/1.8 S i objektiv s telefotografskim zumom NIKKOR Z 24-200mm f/4-6.3 VR. Oba objektiva fokusiraju brzo, tiho i lako te su dobro zabrtvljena radi zaštite od prašine i vlage.

NIKKOR Z 20mm f/1.8 S širi liniju Nikon Z objektiva serije S visokih performansi s otvorom blende f/1,8. Kada široko nije dovoljno široko, ovaj je svijetao, iznimno široki fiksni objektiv od 20 mm pravi izbor. Napredna optika, široko Z-postolje i zaobljeni otvor blende s 9 lamela od f/1,8 omogućuju uzbudljivu izvedbu u svim uvjetima osvjetljenja. Oštrina je izvanredna i iznimna na malim udaljenostima zahvaljujući minimalnoj fokalnoj udaljenosti od samo 0,20 m. ED staklo i Nikonov premaz od nano kristala protiv odsjaja sprječavaju nastanak dvostruke slike i bliještanje. Neovisno o vašem okruženju ovaj objektiv za bezrcalne aparate snima mnogo više od obične fotografije.

Objektiv NIKKOR Z 24-200mm f/4-6.3 VR pridružuje se obitelji Nikon Z kao savršeni objektiv za putovanja kojim možete snimiti fotografije i videozapise bogate detaljima. Budući da je riječ o jednom od najkompaktnijih objektiva s telefotografskim zumom koji je danas dostupan na tržištu, lako stane u manje torbe s opremom. Veliko Z-postolje omogućuje jedinstveni dizajn koji veće objektive stavlja u stražnji dio – time omogućujući izvrsnu ravnotežu i upravljivost. Optički dizajn pruža izoštrene slike živih boja i dubokih kontrasta bez obzira snimate li širokokutno ili telefotografski. Snimatelji videozapisa mogu snimiti prekrasne videosnimke punog kadra zahvaljujući naprednoj optici NIKKOR koja iskorištava sve prednosti vrhunske kvalitete slike Nikon Z fotoaparata.

Voditelj proizvoda u tvrtki Nikon Europe, Dirk Jasper, izjavio je: „Novi NIKKOR objektivi sustavu Nikon Z dodaju još više omiljenih žarišnih duljina. Neovisno o tome fotografiraju li ili snimaju videozapise te nalaze li se u tijesnim prostorima ili na otvorenom, stvaratelji slika sada imaju više mogućnosti reagirati kreativnim alatima koji su im potrebni.”

Za prostranstvo i slobodu. NIKKOR Z 20mm f/1.8 S

Brzi iznimno širokokutni objektiv za bezcralne aparate s otvorom blende f/1,8. Nevjerojatno oštar od ruba do ruba i sjajan pri slabom osvjetljenju.
Nevjerojatna oštrina. Oštrina je izvanredna i iznimna na malim udaljenostima. Minimalna fokalna udaljenost od samo 0,20 m fotografe čini gospodarima svoga kadra – od krupnog do beskonačno širokog.
Prekrasan efekt zamućenja. Napredan optički dizajn omogućuje iznimne eksplozije svjetla i prirodan efekt zamućenja.
Oštre, jasne slike. ED staklo i asferične leće ispravljaju kromatske aberacije, a Nikonov premaz od nano kristala protiv odsjaja sprječava dvostruke slike i bliještanje.
Spreman za snimanje. Fokusiranje je brzo, glatko i tiho. Odstupanje fokusa gotovo je eliminirano.
Otporan na vremenske nepogode. Svi pokretni dijelovi cijevi objektiva zabrtvljeni su radi zaštite od prašine i vlage.

Za sva vaša putovanja. NIKKOR Z 24-200mm f/4-6.3 VR

Iznimno kompaktan objektiv s telefotografskim zumom. Objektiv za bezrcalne aparate punog kadra s rasponom od širokog kuta do telefotografskog zuma od 24 do 200 mm.
Spreman za put. Teži samo 570 g i lako stane u manje torbe s opremom. Prekidač za blokadu zuma drži objektiv potpuno uvučenim kada ga stavite u torbu.
Oštar u krupnom planu. Minimalna fokalna udaljenost iznosi samo 0,5 m pri 24 mm i 0,7 m pri 200 mm.
Izvrstan za snimanje videozapisa. Automatsko fokusiranje tiho je poput šapta. Odstupanje fokusa je smanjeno, kao i pomak fokusa tijekom zumiranja.
Oštre, jasne slike. Asferično ED staklo i asferične leće osiguravaju minimalna izobličenja kroz cijeli raspon zumiranja. Nikonov ARNEO premaz smanjuje dvostruku sliku i bliještanje za jasnije slike.
Otporan na prašinu i kapljice. Objektiv je zabrtvljen radi zaštite od prašine i vlage. Premaz od fluora efikasno odbija prašinu i prljavštinu bez utjecaja na kvalitetu slike.