16-09-2020

REVOLUCIONARNI NOVI OBJEKTIVI LINIJE NIKKOR Z PROŠIRUJU MOGUĆNOSTI FOTOAPARATA NIKON Z

Amsterdam, Nizozemska, 16. rujna 2020.: Tvrtka Nikon danas predstavlja dva nova objektiva iz asortimana NIKKOR Z: NIKKOR Z 50mm f/1.2 S, prvi fiksni objektiv Z s otvorom blende f/1,2 i NIKKOR Z 14-24mm f/2.8 S – najkraći ultraširokokutni objektiv punog kadra s otvorom blende f/2,8 i zumom¹. Svaki od navedenih objektiva beskonačnom setu bezrcanih fotoaparata Nikon Z otvara čitav niz novih mogućnosti.

Model NIKKOR Z 50mm f/1.2 S zauzima posebno mjesto u asortimanu Nikon Z. Zahvaljujući nevjerojatnoj snazi rezolucije, fantastičnom automatskom fokusiranju i izuzetnoj kontroli estetike, ovaj profesionalni fiksni objektiv zasigurno će osvojiti tržište. Detaljne mogućnosti zamućenja i izvori točkastog svjetla sa sitnim detaljima fotografima će omogućiti da otkriju nove razine dubine i detalja s klasične žarišne duljine od 50 mm – bez obzira snimaju li fotografije ili videozapise. Ovaj objektiv u potpunosti iskorištava sve mogućnosti prikupljanja svjetlosti koje nudi Nikon Z-postolje, dok maksimalan otvor blende od f/1,2 pruža nevjerojatnu mogućnost kontrole nad dubinom polja.

NIKKOR Z 14-24mm f/2.8 S upotpunjuje „trojstvo” objektiva vrhunskih performansi iz asortimana Nikon N. Vrhunske performanse renderiranja slike i kompaktna građa ono su čime se ovaj objektiv ističe. Napredna optika, široko Z-postolje i stalni otvor blende od f/2,8 zaslužni su za zadivljujuće performanse koje se mogu mjeriti čak i s performansama fiksnih objektiva. Gubitak svjetlosti na rubovima učinkovito se kontrolira, čak i prilikom snimanja širom otvorene blende, a dvostruka slika i bliještanje konturiraju radi postizanja kristalno čiste slike. Fotografi mogu oživjeti punu ljepotu svakog arhitektonskog sastava, krajolika i noćnog pejzaža koji odluče snimiti.

Voditelj proizvoda u tvrtki Nikon Europe, Dirk Jasper, izjavio je: „Ponosni smo što profesionalcima možemo ponuditi ove značajne nove dodatke našem asortimanu NIKKOR Z. Naš novi model od 14 – 24 mm savršeno upotpunjuje „trojstvo”profesionalnih objektiva sa zumom linije NIKKOR Z, dok bezrcalni fiksni objektiv od 50 mm predstavlja povoljniji izbor za one koji žele optičke performanse slične onima na našem izvanrednom modelu S-line Noct uz zadržanu mogućnost automatskog fokusiranja.”

Detaljna umjetnost. NIKKOR Z 50mm f/1.2 S

Profesionalni fiksni objektiv s otvorom blende od f/1,2. Detaljne mogućnosti zamućenja. Izvori točkastog svjetla sa sitnim detaljima. Iznimna oštrina od ruba do ruba. Fantastična izvedba pri slabom osvjetljenju.
Napredan optički dizajn. Sadržava 17 leća u 15 grupa, uključujući dvije staklene ED leće i tri asferične leće.
Fantastično automatsko fokusiranje. Automatsko fokusiranje je brzo, glatko i izuzetno tiho. Područje vašeg fokusiranja iznimno je oštro, čak i prilikom snimanja na malenoj udaljenosti ili s plitkom dubinskom oštrinom.
Izuzetno čiste slike. Nikonov antirefleksni premaz od nano kristala i ARNEO premaz smanjuju dvostruku sliku i bliještanje, čak i u uvjetima s pozadinskim osvjetljenjem.
Videosnimke kinematografske kvalitete. Veliki maksimalni otvor blende pruža ogromnu kontrolu nad dubinom polja. Odstupanje fokusa gotovo je eliminirano.
Profesionalne kontrole. Rad kontrolnog prstena je neprimjetan, a gumb Fn može se prilagoditi. OLED zaslon za prikaz informacija omogućuje vam brzu i jednostavnu provjeru ključnih podataka o snimanju.
Otporan na vremenske nepogode. Svaki pomični dio cijevi objektiva je zabrtvljen, a oko metalnog postolja objektiva nalazi se gumena brtva.

Gospodar prostora. NIKKOR Z 14-24mm f/2.8 S

Profesionalni ultraširokokutni objektiv sa zumom i otvorom blende od f/2,8. Široko Z-postolje i stalni otvor blende od f/2,8 omogućuju fantastične performanse.
Vrhunska optička izvedba. Slike su iznimno izoštrene do ruba do ruba. Nikonov premaz od nano kristala i ARNEO premaz drastično smanjuju dvostruku sliku i bliještanje.
Čvrstoća i pouzdanost. Temeljito brtvljenje oko svih pomičnih dijelova cijevi objektiva ne dopušta ulazak prašine ili vlage. Nosač od aluminijske legure smanjuje težinu i povećava izdržljivost.
Spreman za snimanje. Automatsko fokusiranje glatko je i tiho, a tijekom zumiranja praktički nema odstupanja od fokusa, kao ni pomaka fokusa. Dubinskom oštrinom možete precizno upravljati izravno s objektiva.
Spreman za upotrebu filtra. Možete koristiti filtre s navojem od 112 mm zajedno s uključenim štitnikom objektiva. Stražnji utor za filtar omogućuje upotrebu filtara s gelom u boji.


¹ Među zamjenjivim objektivima sa zumom za digitalne fotoaparate punog kadra (FX format tvrtke Nikon) sa zamjenjivim objektivima sa žarišnom duljinom raspona od 14 mm ili manje i maksimalnim otvorom blende od f/2,8 u cijelom rasponu zuma, u rujnu 2020. Izjava se temelji na Nikonovom istraživanju.