31-03-2021

NIKON SE PRIDRUŽUJE ORGANIZACIJAMA CIWEM I WATERBEAR U ORGANIZACIJI NATJECANJA ENVIRONMENTAL PHOTOGRAPHER OF THE YEAR

Amsterdam, Nizozemska, 31. ožujka 2021.: Nikon se udružio s organizacijama CIWEM i WaterBear kako bi organizirali natjecanje Environmental Photographer of the Year – za koje su sada otvorene prijave. Na godišnjem natjecanju, koje se održava 14. godinu zaredom, dodjeljuju se nagrade za najbolje radove u području fotografije okoliša – od dokumentiranja utjecaja koji ljudi imaju na planet do nadahnuća za održivi način života.

Natječaj predstavlja međunarodnu platformu za podizanje svijesti o ekološkim problemima koji ugrožavaju naš planet. Potičemo profesionalne i amaterske fotografe da predaju kreativne, dirljive i poticajne fotografije. Sudionici natjecanja imaju priliku osvojiti priznanje, novčanu nagradu ili veličanstveni nagradni paket koji uključuje opremu serije Nikon Z*. Sudjelovanje je besplatno i uključuje osam kategorija – uključujući priznanje Environmental Photographer of the Year 2021.

Pobjedničke fotografije bit će dio ekskluzivne izložbe tijekom Konferencije Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama koja će se održati u studenom 2021. (COP26). Izložba Environmental Photographer of the Year 2021 također će međunarodno putovati u suradnji s partnerima Nikon Europe, CIWEM i WaterBear.

Julian Harvie, voditelj marketinga za Nikon Northern Europe, izjavio je: „U rukama najvećih svjetskih fotografa Nikon je bio u središtu zbivanja mnogih najvažnijih priča ispričanih u prošlom stoljeću. Pružanje fotografima i snimateljima mogućnosti da potraže posebne trenutke, ostvare svoje kreativne vizije i pokažu ono što je nemoguće dočarati riječima odavno je glavni cilj naše robne marke. Klimatske promjene i zaštita našeg okoliša među najvažnijim su temama našeg doba. Iznimno nam je drago što možemo podržati ovo nevjerojatno natjecanje zajedno s organizacijama CIWEM i WaterBear, potvrđujući da fotografija ima moć promijeniti svijet.”

Da biste saznali više i prijavili se za sudjelovanje u natjecanju Environmental Photographer of the Year, posjetite: http://epoty.org/  Rok za prijavu je 31. srpnja 2021., a pobjednici će biti objavljeni na Konferenciji COP26 u studenom 2021.

Više o tvrtki Nikon

Nikon je vodeći svjetski dobavljač proizvoda i usluga za slikovnu i videoprodukciju. Njegova inovativna optička tehnologija, od amaterskih do profesionalnih fotoaparata, objektiva do dodatne opreme, temelji se na više od 100 godina iskustva. Robna marka prepoznata je diljem svijeta po postavljanju novih standarda dizajna i izvedbe, a Nikonovi revolucionarni bezrcalni aparati serije Z i NIKKOR Z objektivi podižu optičke performanse na novu razinu.

Nikon ima vodeću ulogu u unaprjeđenju kulture slikovne i videoprodukcije i osnaživanju nekih od najboljih svjetskih likovnih umjetnika da iskoriste svoj kreativni potencijal pričajući priče kroz slike. Nikonova nagrađivana oprema fotografima i snimateljima omogućuje da ostvare svoju kreativnu viziju na najvećoj razini.

Kao pouzdani i vizionarski partner, objedinjuje stvaratelje sadržaja svih vrsta svojom angažiranom zajednicom, nenadmašnom tehničkom stručnošću i pružanjem pristupa obrazovnim resursima putem inicijativa kao što je škola Nikon School.

Više o organizaciji WaterBear

WaterBear mreža prva je takve vrste: riječ je besplatnoj interaktivnoj video i digitalnoj platformi koja je posvećena podupiranju ciljeva održivog razvoja UN-a. Svoju misiju provodi putem inspirativnog sadržaja, suvremene i vrhunske tehnologije koja olakšava rad i putem globalne mreže partnera. Na jedinstven način gledatelju omogućuje da odmah poduzme radnju kako bi izravno podržao nevladine organizacije diljem svijeta i dao priliku za budućnost našeg krhkog planeta.

Posjetite sljedeću adresu: https://waterbear.com ili preuzmite iz trgovine App Store ili Google Play

Više o tvrtki CIWEM

Ovlaštena ustanova za upravljanje vodama i okolišem (CIWEM) (Chartered Institution of Water and Environmental Management) neovisno je stručno tijelo i ovlaštena dobrotvorna organizacija u Ujedinjenom Kraljevstvu, koja djeluje međunarodno s ciljem unapređenja prakse upravljanja vodama i okolišem. CIWEM predstavlja zajednicu od 30.000 stručnjaka koji dijele zajedničku viziju sigurnog i održivog svijeta. Za više informacija posjetite www.ciwem.org.

*Posebnu opremu koja će se dodijeliti kao nagradni paket odabrat će Nikon. 1 x nagradni paket sastoji se od sljedeće opreme: jedno kućište fotoaparata Nikon Z 7II, jedan objektiv NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 S, jedan objektiv NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S i jedan objektiv NIKKOR Z 14-24mm f/2.8 S.