29-06-2021

NIKON RAZVIJA NOVE SNAŽNE OBJEKTIVE SA ZUMOM SERIJE Z

Amsterdam, Nizozemska, 29. lipnja 2021.: Nikon danas najavljuje razvoj snažnog objektiva sa zumom NIKKOR Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VR za bezrcalne aparate APS-C formata (Nikon DX format), za koje je uvedeno Nikonovo Z postolje. Objava objektiva planira se kasnije ove godine.

* Izgled proizvoda mogao bi se razlikovati od iznad prikazane fotografije.

NIKKOR Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VR podržavat će snimanje širokog spektra scena – od širokokutnih do telefotografskih žarišnih duljina i kraćih udaljenosti. Kompaktan i lagan objektiv omogućit će snimanje fotografija i videozapisa u raznim situacijama.

Ovaj razvoj označava Nikonovu stalnu potragu za novom dimenzijom optičkih performansi. Nikon ne samo da nastavlja zadovoljavati potrebe korisnika, već doprinosi i razvoju kulture fotografiranja istovremeno proširujući mogućnosti izražavanja slikom.

Više o tvrtki Nikon

Nikon je vodeći svjetski pružatelj proizvoda i usluga za fotografiranje. Njegova inovativna optička tehnologija, od amaterskih do profesionalnih fotoaparata i od objektiva do dodatne opreme, temelji se na više od 100 godina iskustva. Robna marka prepoznata je diljem svijeta po postavljanju novih standarda dizajna i izvedbe, a Nikonovi revolucionarni bezrcalni aparati serije Z i objektivi NIKKOR Z podižu optičke performanse na novu razinu.

Nikon ima vodeću ulogu u kulturi fotografiranja i osnažuje neke od najboljih svjetskih vizualnih umjetnika da iskoriste svoj kreativni potencijal pričajući priče kroz slike. Nikonova nagrađivana oprema fotografima i snimateljima omogućuje ostvarivanje svojih kreativnih vizija na najvišoj razini.

Kao pouzdan vizionarski partner objedinjuje stvaratelje sadržaja svih vrsta svojom angažiranom zajednicom, nenadmašnom tehničkom stručnošću i pružanjem pristupa obrazovnim resursima putem inicijativa kao što je škola Nikon School.