11.11.2021

NIKON SURAĐUJE S TVRTKAMA NISSIN JAPAN LTD. I PROFOTO

Amsterdam, Nizozemska, 11. studenoga 2021: Nikon sa zadovoljstvom najavljuje suradnju s tvrtkama Nissin Japan Ltd. i Profoto AB na razvoju bljeskalice speedlight i proizvoda za studijsku rasvjetu.

Tvrtka Nissin Japan Ltd. ima više od 60 godina iskustva u proizvodnji bljeskalica speedlight, dok je tvrtka Profoto AB vodeći svjetski proizvođač rasvjetne opreme za profesionalne fotografe. Obje su tvrtke već predstavile tržištu velik broj bljeskalica speedlight kompatibilnih s fotoaparatima Nikon. Ova će suradnja doprinijeti još većoj kompatibilnosti osobito s Nikonovim bezrcalnim aparatima te proširiti asortiman proizvoda robne marke tvrtki Nissin Japan Ltd. i Profoto AB.

Time će korisnicima Nikonovih fotoaparata omogućiti veću ponudu pouzdanih opcija, proširujući izbor i mogućnosti fotografskog izražavanja.

O tvrtki Nikon

Nikon je vodeći svjetski pružatelj proizvoda i usluga za fotografiranje. Njegova inovativna optička tehnologija, od amaterskih do profesionalnih fotoaparata i od objektiva do dodatne opreme i sportske optike, temelji se na više od 100 godina iskustva. Robna marka prepoznata je diljem svijeta po postavljanju novih standarda dizajna i izvedbe, a Nikonovi revolucionarni bezrcalni aparati serije Z i NIKKOR Z objektivi podižu optičke performanse na novu razinu.

Nikon ima vodeću ulogu u kulturi fotografiranja i osnažuje neke od najboljih svjetskih vizualnih umjetnika da iskoriste svoj kreativni potencijal pričajući priče kroz slike. Nikonova nagrađivana oprema fotografima i snimateljima omogućuje ostvarivanje svojih kreativnih vizija na najvećoj razini.

Kao pouzdan vizionarski partner objedinjuje stvaratelje sadržaja svih vrsta svojom angažiranom zajednicom, nenadmašnom tehničkom stručnošću i pružanjem pristupa obrazovnim resursima putem inicijativa kao što je škola Nikon School.