28-12-2021

Tvrtka Nikon najavljuje novi firmver za vodeći bezrcalni aparat Nikon Z 9

Amsterdam, Nizozemska, 28. prosinca, 2021.: Tvrtka Nikon danas sa zadovoljstvom najavljuje planirano izdanje verzije firmvera 1.10 za vodeći bezrcalni aparat Z 9, koje će biti dostupno za preuzimanje 5. siječnja 2022. putem Nikonova centra za preuzimanje te putem mobilne aplikacije Snapbridge.

Verzija 1.10. firmvera za fotoaparat Z 9 značajno će produljiti trajanje kontinuiranog snimanja pri velikoj brzini.

Prilikom snimanja pri 20 fps u formatu [Visokoučinkoviti RAW + JPEG BASIC (L)], vrijeme snimanja povećat će se s prethodne približno 3 sekunde na oko 15 sekundi*2, što je najdulje vrijeme na svijetu*1.

Prilikom snimanja pri 20 fps u formatu [Visokoučinkoviti RAW★ + JPEG BASIC (L)] ili [JPEG FINE (L) + JPEG BASIC (S)], vrijeme snimanja se povećava s prethodne približno 3 sekunde na približno 8 sekundi*2.
Poboljšani način kontinuiranog snimanja pri velikoj brzini dodatno će vam pomoći u snimanju ključnih trenutaka pri snimanju objekata koji se brzo kreću u visokoj razlučivosti.

Osim toga, buduće ažuriranje firmvera proširit će raspon funkcija videozapisa, kao i dodatno poboljšati performanse i funkcionalnost za snimanje fotografija i videozapisa.

*1 Prilikom snimanja pri 20 fps u formatu [RAW + JPEG] s bezrcalnim aparatima koji imaju senzor slike od 30 megapiksela ili više, dostupno na dan 28. prosinca 2021.; temeljeno na Nikonovu istraživanju.
*2 Kada se upotrebljava s objektivom NIKKOR Z 50mm f/1.8 S i memorijskom karticom ProGrade Digital Cobalt 1700R od 325 GB. Trajanje će se skratiti ako je kartica u utoru 2 odabrana za sigurnosno kopiranje ili ako je uključena postavka regulacije automatskog izobličenja itd.

Više o tvrtki Nikon

Nikon je vodeći svjetski pružatelj proizvoda i usluga za fotografiranje. Njegova inovativna optička tehnologija, od amaterskih do profesionalnih fotoaparata, od objektiva do dodatne opreme i sportske optike, temelji se na više od 100 godina iskustva. Robna marka prepoznata je diljem svijeta po postavljanju novih standarda dizajna i izvedbe, a Nikonovi revolucionarni bezrcalni aparati serije Z i NIKKOR Z objektivi podižu optičke performanse na novu razinu.
Nikon ima vodeću ulogu u kulturi fotografiranja i osnažuje neke od najboljih svjetskih vizualnih umjetnika da iskoriste svoj kreativni potencijal pričajući priče kroz slike. Nikonova nagrađivana oprema fotografima i snimateljima omogućuje ostvarivanje svojih kreativnih vizija na najvećoj razini.
Kao pouzdan vizionarski partner objedinjuje stvaratelje sadržaja svih vrsta svojom angažiranom zajednicom, nenadmašnom tehničkom stručnošću i pružanjem pristupa obrazovnim resursima putem inicijativa kao što je škola Nikon School.