19-01-2022

DOSEGNITE DALJE UZ NOVI OBJEKTIV NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S

Amsterdam, Nizozemska, 19. siječnja 2022.: Nikon danas sa zadovoljstvom najavljuje novi super-telefotografski fiksni objektiv punog kadra s ugrađenim telekonverterom – NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S. Zahvaljujući velikom otvoru blende od f/2,8 i izvrsnim performansama AF-a, ovaj je objektiv izvanredan za fotografije sportskih događanja, divljih životinja i prirode. Kvaliteta slike je izvanredna neovisno o tome snimate li pri 400 mm ili pri 560 mm s aktiviranim ugrađenim telekonverterom 1,4x.

NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S prvi je objektiv serije Z koji upotrebljava Nikonov novi sustav fokusiranja s vibracijskim motorom (VCM) Silky Swift s optičkim enkoderom ABS: automatsko fokusiranje brže je i tiše, s preciznim hvatanjem i praćenjem objekta. To je ujedno i prvi objektiv serije Z s novim mezoamorfnim premazom tvrtke Nikon, koji pruža najveće performanse protiv odsjaja u povijesti NIKKOR objektiva. Ovaj novi premaz sadrži čestice manje od nanočestica kako bi osigurao izvrsnu kontrolu nad pojavama dvostrukih slika i bliještanja: jasnoća je savršena, čak i ako snimate scene s više izvora izravne svjetlosti u kadru.

Izrađen kako bi fotografima omogućio da iskoriste sve prednosti na terenu, objektiv NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S također je impresivno lagan, zahvaljujući čemu se ovim super-telefotografskim objektivom jednostavnije rukuje. Čvrst i savršeno uravnotežen, objektiv je u potpunosti zabrtvljen oko svih pokretnih dijelova, a središte ravnoteže je prema stražnjem dijelu radi stabilnijeg rada. Kontrole je moguće prilagoditi za savršene postavke u svakoj situaciji, uključujući dodjeljivanjem funkcija prstenu Fn objektiva.

Zurab Kiknadze, voditelj razvoja proizvoda u tvrtki Nikon Europe, izjavio je: „Ovo je prvi super-telefotografski fiksni objektivlinije S koji se pridružuje obitelji objektiva NIKKOR Z i otvara nove mogućnosti za profesionalne fotografe, sportskih događanja, životinjskog svijeta i prirode. Sadrži brojne nove, inovativne tehnologije koje podižu fokusiranje, jasnoću slike i prilagodljivost na novu razinu. Ovaj objektiv ima sve što je potrebno da biste napravili dobar snimak.”

Kratak pregled ključnih značajki: NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S

Ugrađeni telekonverter 1,4x: pritisak prekidača na desnoj strani objektiva je sve što je potrebno za aktiviranje telekonvertera i proširenje dosega objektiva na 560 mm.
Fantastičan AF: sustav fokusiranja s vibracijskim motorom (VCM) Silky Swift s optičkim enkoderom ABS osigurava izvanredno brzo automatsko fokusiranje uz precizno hvatanje i praćenje objekta.
Moćna kvaliteta slike: maksimalan otvor blende od f/2,8 i prekrasno zaobljen efekt zamućenja.
Smanjenje vibracija ugrađeno u objektiv: daje prednost od 5,5 stupnjeva čak i kada snimate s uključenim ugrađenim telekonverterom, funkcija sinkroniziranog VR-a dostupna je kada se objektiv upari s modelom Z 9.
Mezoamorfni premaz: vodeći premaz protiv odsjaja u klasi. Značajno smanjuje dvostruke slike i bliještanje uklanjanjem svjetlosnih pruga iz dijagonalnih i okomitih smjerova.
Iznimni detalji: Nikonovi elementi od ED, super-ED i SR stakla suzbijaju kromatske aberacije.
Čvrst: brtvljenje oko svih pokretnih dijelova sprječava ulaz prašine i vlage, a Nikonov premaz od fluora štiti prednji element.¹
Uravnotežen: središte ravnoteže objektiva je prema stražnjem dijelu radi stabilnijeg rada.
Prilagodljiv: moguće je dodijeliti funkcije prstenu Fn, kao i gumbima Fn, prstenu za fokusiranje i tihom kontrolnom prstenu. Spremite fokalne udaljenosti pomoću gumba za postavljanje memorije.
Siguran i stabilan: nožica stativa koja se može ukloniti omogućuje optimalnu ravnotežu kada je objektiv pričvršćen na stativ. Sigurnosni utor Kensington® osigurava zaštitu objektiva.
Integrirani utor za filtar: olakšava ubacivanje filtara, što vam omogućuje još veću kontrolu u zahtjevnim uvjetima osvjetljenja.
Kompatibilnost: podržava upotrebu TELEKONVERTERA Z TC-1,4x i TELEKONVERTERA Z TC-2,0x.

Više o tvrtki Nikon

Nikon je vodeći svjetski pružatelj proizvoda i usluga za fotografiranje. Njegova inovativna optička tehnologija, od amaterskih do profesionalnih fotoaparata te od objektiva do dodatne opreme, temelji se na više od 100 godina iskustva. Robna marka prepoznata je diljem svijeta po postavljanju novih standarda dizajna i izvedbe, a Nikonovi revolucionarni bezrcalni aparati serije Z i NIKKOR Z objektivi podižu optičke performanse na novu razinu.

Nikon ima vodeću ulogu u kulturi fotografiranja i osnažuje neke od najboljih svjetskih vizualnih umjetnika da iskoriste svoj kreativni potencijal pričajući priče kroz slike. Nikonova nagrađivana oprema fotografima i snimateljima omogućuje ostvarivanje svojih kreativnih vizija na najvećoj razini.

Kao pouzdan vizionarski partner objedinjuje stvaratelje sadržaja svih vrsta svojom angažiranom zajednicom, nenadmašnom tehničkom stručnošću i pružanjem pristupa obrazovnim resursima putem inicijativa kao što je škola Nikon School.

¹ Nije zajamčeno da će objektiv biti otporan na prašinu i kapljice u svim situacijama i u svim uvjetima.

Savjetuje se oprez. Nemojte upotrebljavati ovaj objektiv ako imate srčani elektrostimulator ili drugi ugrađeni medicinski uređaj za srce. Magnetsko polje u ovom objektivu može uzrokovati kvar medicinskih uređaja. Nikon ne preuzima odgovornost za takav kvar, kao ni za izravne ili neizravne posljedice kvara.

Prije upotrebe potrebno je ažurirati firmver za fotoaparate na najnovije dostupne verzije.