06-04-2022

NIKON IZDAJE OBJEKTIV JEDINSTVENE PRENOSIVOSTI – NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S

Amsterdam, Nizozemska, 6. travnja 2022.: Nikon danas sa zadovoljstvom predstavlja super-telefotografski fiksni objektiv punog kadra i jedinstvene prenosivosti – NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S. Ptice, životinjski svijet, sportski motociklizam i zimski sportovi: ovaj čvrst, ali iznimno lagan objektiv linije S približuje dinamičnost udaljenih objekata s nevjerojatnom jasnoćom. Korisnici mogu pratiti čak i objekte koji se kreću nepredvidljivo s nenadmašnom slobodom pokreta pri ovoj žarišnoj duljini od 800 mm i otvoriti svoje kreativne mogućnosti uz stabilno snimanje iz ruke.

Od orlova u lovu do akrobacija zrakoplova u letu, fenomenalna sposobnost razlučivanja ovog objektiva linije S istaknut će čak i najmanje detalje objekata koje je zahtjevno snimiti. Kvaliteta slike je nevjerojatno oštra, neovisno o tome snimate li fotografije ili videozapise, a izvedba AF-a je iznimno brza, besprijekorna i pouzdana. Optički VR ugrađen u objektiv omogućuje stabilnost snimaka, a Sinkroniziran VR omogućuje do 5,5 stupnjeva kompenzacije kada se objektiv upotrebljava s fotoaparatom Z 9. Osim toga, ovaj super-telefotografski objektiv podržava upotrebu telekonvertera Z, koji mogu povećati doseg do 1120 mm ili 1600 mm.

Zahvaljujući uravnoteženom i laganom dizajnu, koji omogućuju Z-postolje i fazna Fresnelova (PF) leća, korisnici mogu sa sigurnošću skinuti objektiv NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S sa stativa i snimati iz ruke. Ovaj objektiv za bezrcalne aparate je približno 2,3 kg lakši i 16 % kraći od svog konkurenta s F-postoljem, a njegovo središte ravnoteže bliže je kućištu fotoaparata, što olakšava panoramske pomake i neometano zaustavljanje. Fotografi mogu prilagoditi kontrole, a napredno brtvljenje za zaštitu od vremenskih uvjeta štiti i objektiv i fotoaparat.

Zurab Kiknadze, voditelj razvoja proizvoda u tvrtki Nikon Europe, izjavio je: „Ovaj novi objektiv od 800 mm zaista otvara uzbudljive nove prilike za fotografe. Dani u kojima je snimak koji možete snimiti dugim objektivom ovisio o fleksibilnosti stativa ili jednonožnog stativa daleka su prošlost. Osjetno smanjena veličina i težina ovog novog super-telefotografskog objektiva pružaju razine prenosivosti i rukovanja koje dosad nisu bile moguće: imate više prilika za savršeno snimanje zahtjevnih snimaka ili snimanje perspektiva koje su ranije bile nedostižne.”

Kratak pregled ključnih značajki: NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S

Profesionalni super-telefotografski objektiv: žarišna duljina od 800 mm. Prenosivo, lagano kućište i uravnoteženo rukovanje.
Vrhunska izoštrenost: posebno oblikovana i smještena fazna Fresnelova (PF) leća i premaz od nano kristala značajno smanjuju dvostruke slike i bliještanje. ED i SR stakla kontroliraju kromatsku aberaciju od središta do ruba slike.
Brzo, tiho fokusiranje: AF je brz, precizan i izuzetno tih, a praćenje se odvija neometano bilo da snimate uzbudljivu utrku automobila ili životinjski svijet u daljini.
Moćno smanjenje vibracija: optički VR ugrađen u objektiv omogućuje stabilnost snimaka. Sinkroniziran VR omogućuje do 5,5 stupnjeva kompenzacije kada se objektiv upotrebljava s fotoaparatom Z 9.
Prilagodljive kontrole: možete dodijeliti funkcije praktično smještenim L-Fn gumbima i tihom kontrolnom prstenu. Upotrijebite gumb za postavljanje memorije da biste spremili fokalne udaljenosti.¹
Napredno brtvljenje za zaštitu od vremenskih prilika: brtvljenje oko svih pokretnih dijelova sprječava ulaz prašine i vlage, a gumena brtva na postolju objektiva štiti objektiv i fotoaparat.²
Kompatibilan s telekonverterima: povećajte doseg do 1120 mm uz TELEKONVERTER Z TC-1,4x ili do 1600 mm uz TELEKONVERTER Z TC-2,0x.
Integrirani utor za filtar: olakšava ubacivanje filtara za još veću kontrolu u zahtjevnim uvjetima osvjetljenja.
Jednostavan štitnik objektiva: priložen štitnik objektiva HB-104 ima klizni jezičak za otpuštanje, što omogućuje skidanje štitnika jednom rukom.

¹ Gumb za postavljanje memorije može se aktivirati nakon ažuriranja firmvera.
² Nije zajamčeno da će objektiv biti otporan na prašinu i kapljice u svim situacijama i u svim uvjetima.

Više o tvrtki Nikon

Nikon je vodeći svjetski pružatelj proizvoda i usluga za fotografiranje. Njegova inovativna optička tehnologija, od amaterskih i profesionalnih fotoaparata do objektiva, dodatne opreme i sportske optike, temelji se na više od 100 godina iskustva. Robna marka prepoznata je diljem svijeta po postavljanju novih standarda dizajna i izvedbe, a Nikonovi revolucionarni bezrcalni aparati serije Z i NIKKOR Z objektivi podižu optičke performanse na novu razinu.

Nikon ima vodeću ulogu u kulturi fotografiranja i osnažuje neke od najboljih svjetskih vizualnih umjetnika da iskoriste svoj kreativni potencijal pričajući priče kroz slike. Nikonova nagrađivana oprema fotografima i snimateljima omogućuje ostvarivanje svojih kreativnih vizija na najvećoj razini.

Kao pouzdan vizionarski partner objedinjuje stvaratelje sadržaja svih vrsta svojom angažiranom zajednicom, nenadmašnom tehničkom stručnošću i pružanjem pristupa obrazovnim resursima putem inicijativa kao što je škola Nikon School.