28-10-2021

NIKON PREDSTAVLJA KOMPAKTAN ZUM-OBJEKTIV SERIJE S VISOKIH PERFORMANSI

Amsterdam, Nizozemska, 28. listopada 2021.: Nikon danas predstavlja svoj najnoviji zum-objektiv, svestrani NIKKOR Z 24-120mm f/4 S. Zahvaljujući laganoj konstrukciji, naprednoj optici i širokom rasponu zumiranja, ovaj je objektiv idealan za sve scenarije. Od fotografija drevne arhitekture i živahnih ulica do detaljnih portreta i prostranih pejzaža – ovaj objektiv korisnicima omogućuje snimanje svih kutova bez potrebe za promjenom objektiva.

NIKKOR Z 24-120mm f/4 S objektiv je visokih performansi za istraživanje uokolo na putovanjima. Odlikuje se stalnim maksimalnim otvorom blende od f/4 i konstrukcijom osmišljenom za kontrolirano, kreativno snimanje koji daju rezultat sa zadivljujućim detaljima. Omogućuje jednostavno rukovanje i ima višefokusni sustav koji osigurava nevjerojatno brzo i precizno automatsko fokusiranje u cijelom rasponu zuma.

Kombinacija visokih performansi i laganog i kompaktnog kućišta čini objektiv NIKKOR Z 24-120mm f/4 S spremnim za putovanja s fotografima i snimateljima videozapisa. Pruža vrhunske performanse u izradi videozapisa gotovo bez odstupanja od fokusa, što osigurava dosljedno kadriranje pri ponovnom određivanju fokusa tijekom snimanja. Ako se korisnik prebacuje iz unutarnjih prostora u vanjske prostore ili između tamnijih i svjetlijih scena, stabilna regulacija ekspozicije omogućuje prirodan pomak u svjetlini za snimke prekrasnog izgleda.

ARNEO premaz i premaz od nano kristala na objektivu sprječavaju pojave dvostruke slike i bliještanja koje uzrokuju svjetlosne pruge koje dolaze iz različitih smjerova kako bi se osigurale kristalno jasne snimke.

Objektiv NIKKOR Z 24-120mm f/4 S zaštićen je od prašine i kapljica i ima Nikonov premaz od fluora na prednjem elementu, koji odbija prljavštinu i jednostavno se čisti.

NIKKOR Z 24-120mm f/4 S – jedan objektiv, beskrajne mogućnosti:

• zum-objektiv sa širokim do srednjim rasponom zumiranja i vrhunskom optikom
• izvanredne slike u širokom rasponu zuma
• stalni otvor blende od f/4 snimatelju pruža svestranost i okretnost
• stalan zum tijekom snimanja videozapisa i fotografija
• kratka minimalna udaljenost fokusiranja i maksimalan omjer reprodukcije od 0,39
• fleksibilan raspon žarišne duljine 24 – 120 mm
• vrhunske performanse pri snimanju videozapisa s niskom razinom odstupanja fokusa ili bez odstupanja
• prilagodljive kontrole i namjenski funkcijski gumb te kontrolni prsten za dodjeljivanje različitih funkcija ovisno o željama korisnika
• lagano i kompaktno kućište čini ga jednostavnim za prenošenje
• višefokusni sustav koji upotrebljava dvije pogonske jedinice AF-a za brzo i precizno automatsko fokusiranje
• ARNEO premaz i premaz od nano kristala sprječavaju pojavu dvostruke slike i bliještanja
• zabrtvljen radi zaštite od prašine i kapljica, uključujući Nikonov premaz od fluora koji odbija prljavštinu.

Danas u 18:00 h na YouTube kanalu tvrtke Nikon Europe održat će se kratak prijenos razgovora uživo koji će uključivati pitanja i odgovore o predstavljanju fotoaparata Z 9.

Također, 5. studenoga u vremenu od 13:00 do 21:00 h održat će se ekskluzivan virtualan događaj, #NikonDays, na kojem će se slaviti sveobuhvatan sustav serije Z, uključujući Nikonov najnapredniji i vodeći fotoaparat – Z 9.

Profesionalci i zaljubljenici u fotografiju moći će uživati u sesijama koje će održati na francuskom, engleskom i njemačkom. Održat će se stručna predavanja putem platforme Zoom, kao i okrugli stolovi na kojima će sudjelovati Nikonovi vodeći fotografi divljeg svijeta, sporta, automobila i vjenčanja iz cijele Europe. Sudionici će, osim toga, moći i detaljno pogledati plan za fotoaparat Z 9, sustav linije Z i objektiv.

Sudjelovanje na događaju besplatno je. Savjeti i smjernice o tome kako fotografi mogu ostvariti svoj kreativni potencijal kroz fotografije i videozapise, bez obzira na temu, bit će u središtu inspirativnog i bogatog rasporeda aktivnosti.

Da biste sudjelovali na događaju, svoje mjesto rezervirajte na web-mjestu https://nikondays.nikoneurope.com.
Kako biste vidjeli cijeli raspored, posjetite web-mjesto https://nikondays.nikoneurope.com.

Više o tvrtki Nikon

Nikon je vodeći svjetski pružatelj proizvoda i usluga za fotografiranje. Njegova inovativna optička tehnologija, od amaterskih do profesionalnih fotoaparata te od objektiva do dodatne opreme, temelji se na više od 100 godina iskustva. Robna marka prepoznata je diljem svijeta po postavljanju novih standarda dizajna i izvedbe, a Nikonovi revolucionarni bezrcalni aparati serije Z i NIKKOR Z objektivi podižu optičke performanse na novu razinu.

Nikon ima vodeću ulogu u kulturi fotografiranja i osnažuje neke od najboljih svjetskih vizualnih umjetnika da iskoriste svoj kreativni potencijal pričajući priče kroz slike. Nikonova nagrađivana oprema fotografima i snimateljima omogućuje da ostvare svoju kreativnu viziju na najvećoj razini.

Kao pouzdan vizionarski partner objedinjuje stvaratelje sadržaja svih vrsta svojom angažiranom zajednicom, nenadmašnom tehničkom stručnošću i pružanjem pristupa obrazovnim resursima putem inicijativa kao što je škola Nikon School.