Nikon Imaging | Hrvatska | Europa

Marie Bärsch

Moda i ljepota

Moja je vizija uhvatiti ljepotu kroz estetiku, koristeći ljude, okolinu i, što je najvažnije, svjetlost da stvorim nešto posve drugačije.

Biografija

Marie je Njemica s adresom u Leipzigu koja je karijeru započela u svojim kasnim tinejdžerskim godinama i to gotovo slučajno – uzela je prijateljev fotoaparat u ruke i jednostavno počela snimati.
Njen hobi do 2013. godine prerastao je u profesionalnu karijeru, a Marieina strast prema fotografiji dosad ju je odvela u gradove koji predstavljaju prijestolnice mode i ljepote diljem svijeta, uključujući Milano, Cape Town, Los Angeles, Dubai, Miami i Mumbai.
Radeći za velike časopise kao što su VOGUE, Women’s Health, ELLE i Harper’s Bazaar, Mariein jedinstveni stil s vremenom se istakao kao kombinacija prirodne, jednostavne ljepote i egzotičnih lokacija.



Što je u torbi

Nikonova oprema omogućila mi je da svoj hobi i strast pretvorim u karijeru s punim radnim vremenom. Ništa se ne može usporediti s kvalitetom i praktičnošću Nikonovih fotoaparata, a kako neprestano svjedočimo novim inovacijama, oprema postaje sve bolja i bolja – u što sam se uvjerila prilikom uporabe novih bezrcalnih fotoaparata i objektiva.



Nikon D850

D850 donio je pravu revoluciju. Smisao mog rada je izrada fotografija koje visokokvalitetno prikazuju ljepotu kroz jednostavnu estetiku, a D850 sa svojih 45,4 MP pruža mi rezoluciju i kvalitetu slike potrebnu da bih to postigla. Zahvaljujući njemu mogu postići oštrinu koja je potrebna za snimanje fotografija za tisak koje se često uvećavaju za potrebe reklamnih kampanja ili izdavanja u časopisima.

Pogledajte fotoaparat

Nikon Z 7

Nedavno sam isprobala novi Z 7 tijekom jednog nevjerojatnog snimanja u Južnoj Africi i bila sam zaista zadivljena rezultatom. Ekstraširoko postolje unosi novu dinamiku u rad sa svjetlom, što je savršeno za nekoga poput mene tko voli eksperimentirati s ekspozicijom i otvorom blende. Puni kadar od 45,7 MP s pozadinskim osvjetljenjem slikama pruža i nevjerojatnu oštrinu, što je savršeno za izradu estetskih portreta ili fotografija visoke mode. Definitivno novi dodatak mojoj torbi s opremom.

Pogledajte fotoaparat

Nikon Z 6

Tijekom istog toga snimanja u Africi imala sam zadovoljstvo isprobati i mogućnosti koje nudi Z 6. Pružajući slične prednosti kao Z 7 u pogledu svjetla i kvalitete slike, Z 6 ima još jednu dodatnu pogodnost zahvaljujući nevjerojatnim mogućnostima koje nudi za snimanje videozapisa. Možete snimati 4K/UHD filmove punog kadra s nevjerojatnim detaljima i kvalitetom slike, a rezultat su videozapisi čiste i prirodne slike.

Pogledajte fotoaparat

NIKKOR Z 50mm f/1.8 S

Prilagodnik postolja FTZ omogućuje vam uporabu bezrcalnih fotoaparata uz postojeće objektive s postoljem F, što nudi pregršt mogućnosti za eksperimentiranje. Međutim, uparivanje fotoaparata Z 6 i Z 7 s novim objektivima serije S vaše će fotografije podignuti na sasvim novu razinu. Mislila sam da je nemoguće da nešto zavolim više od mojih fiksnih objektiva f/1,4, ali svjetlina i detaljnost koje ovaj objektiv pruža omogućuju mi snimanje objekata uklopljenih u okruženje bez obzira na razinu osvjetljenja. Zaista revolucionaran uređaj.

Pogledajte objektiv

NIKKOR Z 35mm f/1.8 S

Oduvijek sam bila velika obožavateljica žarišne duljine od 35 mm jer daje slobodu za snimanje širokih slika bez nužnog žrtvovanja intimnih detalja. Sviđa mi se i činjenica da je AF gotovo posve tih, što znači da stalni klikovi fotoaparata neće remetiti tijek snimanja. Posebno mi se svidio ovaj objektiv prilikom snimanja videozapisa – zahvaljujući igri sjene i svijetla pruža nevjerojatan osjećaj dubine.

Pogledajte objektiv

NIKKOR Z 24-70mm f/4 S

U svom dosadašnjem radu najčešće sam se oslanjala na fiksne objektive, ali ustanovila sam da je novi objektiv od 24 – 70 mm sa zumom serije S zaista izvanredan svestrani uređaj. Bez obzira snimate li kadrove pri slabom osvjetljenju uz zalazak sunca ili bolje osvjetljene scene tijekom bijelog dana, ovaj objektiv omogućuje vam postići detaljnost, dubinu i boju slike koju želite. Osobno smatram da je minimalna fokalna udaljenost od 0,3 m odličan izbor za snimanje krupnih kadrova u kozmetičkoj industriji jer pruža mogućnost fokusa na oči ili usne modela.

Pogledajte objektiv

AF-S NIKKOR 105mm f/1.4E ED

Uglavnom radim s objektivima s fiksnom žarišnom duljinom, koji nude kvalitetu potrebnu za snimanja za izdavačke materijale. Osim toga, najčešće se nalazim dovoljno blizu modelu kojeg snimam pa mi nije potreban objektiv sa zumom. Ovaj objektiv smatram savršenim izborom za snimanje portreta; njegova žarišna duljina od 105 mm u kombinaciji s kratkom udaljenošću za fokusiranje pomaže mi ispuniti kadar i osigurati da se svaka linija lica modela lijepo i vjerno reproducira.

Pogledajte objektiv

AF-S VR Micro-Nikkor 105mm f/2.8G IF-ED

Ovaj objektiv i model AF-S NIKKOR 105mm f/1.4E ED moji su apsolutni favoriti. Ovaj objektiv naročito je dobar za makro fotografiranje krupnog plana, primjerice, usana ili očiju modela. Omjer reprodukcije 1:1 jamči mi da je slika koju gledam na svom tražilu točno ona slika koju imam pred sobom. Značajka smanjenja vibracija (VR) također jamči ručno snimanje bez zamućenja slike, što mi je vrlo bitno za moj način rada.

Pogledajte objektiv

AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G

Rijetko kada nemam objektiv od 35 mm u svojoj torbi s opremom. To je zaista vrijedan objektiv koji nudi točno pravu razinu oštrine i kvalitete slike koju trebam kako bih postigla kristalno čiste fotografije lica modela, odjeće ili modnih dodataka, čak i u uvjetima slabog osvjetljenja.

Pogledajte objektiv

AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G

Ovaj objektiv obično koristim kada želim postići slike malo mekših linija, s laganim efektom zamućenja. Zaista je pouzdan izbor za studijsko snimanje ili snimanje portreta, a sadržava i motor Silent Wave Motor koji mi pomaže snimiti krupne kadrove modela bez ometanja.

Pogledajte objektiv

AF-S NIKKOR 28mm f/1.4E ED

Zaista mi se sviđa kontrola estetike koju nudi objektiv od 28 mm; pruža fleksibilnost rada uz gotovo bilo kakvo osvjetljenje, bez potrebe za žrtvovanjem optičkih performansi. To mi jamči postizanje u potpunosti izoštrenih, istinski lijepih slika kojima stremim, bez obzira radi li se o snimanju na jarkom suncu u Dubaiju ili na velikoj vlazi u Cape Townu.

Pogledajte objektiv

Upoznajte druge Nikonove ambasadore