19-10-2016

Postižite bolje rezultate uz novi objektiv AF-S NIKKOR 70–200mm f/2.8E FL ED VR

Amsterdam, Nizozemska, 19. listopada 2016.: Nikon je izradio objektiv s telefotografskim zumom FX formata za profesionalne fotografe koji je brži, lakši i fleksibilniji nego ikad. Izrađen za izvanredne performanse, novi objektiv AF-S NIKKOR 70–200mm f/2.8E FL ED VR omogućuje fotografima koji rade s Nikonovim brzim D-SLR fotoaparatima da uvijek budu korak ispred.

Bilo da snimate sportske događaje, akciju, vijesti ili reportaže, najnovija verzija ovog glasovitog objektiva sadrži niz poboljšanja koja će vam puno značiti na terenu. Poboljšano AF praćenje i regulacija ekspozicije, kao i način VR SPORT, u kombinaciji pružaju izvanredno snimanje više snimaka. U odnosu na prethodnika, poboljšane su performanse u čitavom rasponu kadra i smanjeno je vinjetiranje. Najbliža fokalna udaljenost sad iznosi zadivljujućih 1,1 m, a maksimalni omjer reprodukcije povećan je s 0,11x na 0,21x. Upravljanje je olakšano gumbima na cijevi objektiva koji se mogu konfigurirati, dok je položaj prstena za zumiranje i fokusiranje obrnut radi uravnoteženijeg rukovanja. Zahvaljujući novoj cijevi od legure magnezija te HRI elementima i elementima od fluorita, ovaj objektiv lakši je i otporniji no ikad.

Dirk Jasper, direktor marketinga za Nikon Europe, kaže: „Novi NIKKOR 70–200mm f/2.8E ima znatno bolju kvalitetu slike i omogućuje brže i lakše fotografiranje. Način SPORT VR i ergonomija naslijeđena od nedavnih Nikonovih telefotografskih objektiva od 400 mm, 500 mm i 600 mm vrlo su korisni fotografima koji snimaju brzu i nepredvidljivu akciju s profesionalnim D-SLR fotoaparatom kao što je D5.”

Kratak pregled ključnih značajki

Poboljšano smanjenje vibracija (VR) i preciznost komunikacije između objektiva i fotoaparata
Najnovija generacija Nikon tehnologije za smanjenje vibracija omogućuje vam fotografiranje pri brzinama okidača koje su do 4 koraka niže nego kada ne biste koristili VR¹ i aktivira se čim pritisnete okidač dopola. Način SPORT VR pruža stabilniju sliku u tražilu pri snimanju vrlo brze akcije. Poboljšano AF praćenje fotografima omogućuje brzo i precizno reagiranje na promjene automatskog fokusiranja. Mehanizam elektromagnetskog otvora blende omogućuje iznimno stabilnu automatsku regulaciju ekspozicije – čak i tijekom snimanja više snimaka velikom brzinom.

Izvanredan integritet: optička preciznost do rubova kadra
Nova optička konstrukcija jamči vrhunske performanse od ruba do ruba. Novi optički dizajn uključuje šest elemenata od ED stakla, element objektiva od fluorita i element indeksa visoke refrakcije (HRI). Premaz od nano kristala smanjuje pojavu dvostrukih slika i bliještanje za jasnije slike, dok se obojenim rubovima, kromatskom aberacijom i izobličenjem upravlja u cijelom rasponu zuma.

¹U načinu Normalno, temeljeno na CIPA standardu.