19-10-2016

Pripremite se za upravljanje uz novi objektiv s mogućnošću naginjanja i pomicanja PC NIKKOR 19mm f/4E ED

Amsterdam, Nizozemska, 19. listopada 2016.: Nikon podiže fleksibilnost kompozicije na novu razinu uz prvi objektiv FX formata s regulacijom perspektive (PC), s dva mehanizma rotacije. Savršen za arhitektonsku, umjetničku i pejzažnu fotografiju, PC NIKKOR 19mm f/4E ED izrađen je za fotografe s istančanim osjećajem za prostor.

Zahvaljujući svom kutu slike i jedinstvenim mogućnostima za mijenjanje nagiba, pomaka i dva načina rotacije, ovaj objektiv s ručnim fokusiranjem fotografima omogućuje snimanje iz savršene polazne točke. I nagib i pomak mogu se namjestiti zasebno ili u kombinaciji, kao kod fotoaparata velikog formata. Fotografi mogu precizno upravljati žarišnom ravninom objektiva i jednostavno je namještaju kako bi snimili slike bez konvergencije linija. Ili promijene nagib kako bi snimili pejzaže koji su oštri od prednjeg plana do pozadine bez potrebe za zatvaranjem otvora blende, kao što je slučaj kod standardnih objektiva. Kut gledanja od 19 mm savršen je za velike građevine i prostor, a jedinstvena optička konstrukcija umanjuje distorziju koja se često javlja kod širokokutnih objektiva, čak i na rubovima kadra.

Dirk Jasper, direktor marketinga za Nikon Europe, kaže: „Ovaj objektiv FX formata dugoočekivani je dodatak liniji NIKKOR objektiva s regulacijom perspektive tvrtke Nikon. Razvijen kao odgovor na zahtjeve profesionalaca koji koriste objektive s regulacijom perspektive, predstavlja moćnu kombinaciju kuta slike i beskompromisne kvalitete slike do samih rubova kadra.”

Kratak pregled ključnih značajki

Iznimno širok kut gledanja širine 19 mm
Kut gledanja od 19 mm znači da fotografi mogu snimiti stvarne proporcije scene ili obuhvatiti veći dio građevine i eliminirati nepotrebno iz prvog plana.

Visoka preciznost: legendarna NIKKOR kvaliteta
Dva elementa asferične leće umanjuju bliještanje i druge vrste aberacije. Tri elementa ED stakla (iznimno mala disperzija) smanjuju aksijalnu kromatsku aberaciju. Nikonov premaz od nano kristala u velikoj mjeri eliminira dvostruke slike i bliještanje u cijelom kadru, čak i u situacijama s pozadinskim osvjetljenjem.

Dva načina rotacije za regulaciju perspektive: snimajte iz savršene polazne točke
Naginjanje i pomicanje može se namjestiti zasebno ili u kombinaciji. Naginjanje se može rotirati zasebno do 90° u svakom smjeru, a i cijeli se objektiv može rotirati do 90°.

Jednostavno rukovanje: izvanredna izrada, odlična ergonomija
Robusni mehanizam pomicanja omogućuje jednostavno rukovanje. Objektiv je kompaktan i teži približno 885 g. Usto, može se pohvaliti i Nikonovim premazom od fluora koji aktivno odbija vodu, prašinu i prljavštinu, a ne ugrožava kvalitetu slike.