13-10-2017

Modelu Nikon D850 za D-SLR senzor punog kadra dodijeljena dosad najveća ocjena DxOMark sa stopostotnim brojem bodova

Amsterdam, Nizozemska, 13. listopada 2017.: Tvrtka Nikon sa zadovoljstvom objavljuje kako je modelu Nikon D850 za D-SLR senzor punog kadra dodijeljena dosad najviša ocjena DxOMark sa stopostotnim brojem bodova.

Model D850, prvi Nikonov D-SLR model s pozadinski osvijetljenim CMOS senzorom za FX-format iznimno visoke rezolucije od 45,7 MP, prošao je rigorozno ispitivanje u sklopu dodjele ocjene DxOMark i postigao rekordni rezultat.

Ističući vrhunsku kvalitetu slike i ISO osjetljivost ovog fotoaparata, u rezultatima analize provedene u sklopu dodjele ocjene DxOMark navodi se kako „postavljanje prvog BSI senzora na model Nikon D-SLR iznimno visoke rezolucije od 45,7 MP čini slike snimljene modelom Nikon D850 jednako kvalitetnim, ili čak i kvalitetnijim od slika snimljenih fotoaparatima srednjeg formata, čime Nikon D850 zaslužuje posebno mjesto u kategoriji kvalitete slike.”

Voditelj proizvoda u tvrtki Nikon Europe, Dirk Jasper, izjavio je: „Model D850 podigao je ljestvicu u kategoriji kvalitete slike i iznimno smo zadovoljni da je prepoznat i da mu je dodijeljena dosad najviša ocjena DxOMark.”

DxOMark predstavlja pouzdani industrijski standard za neovisnu procjenu kvalitete slike objektiva i ocjenjivanje fotoaparata, objektiva i pametnih telefona. Sveukupna ocjena kvalitete senzora DxOMark razmatra tri komponente: dubinu boje u portretnoj fotografiji, dinamički raspon u pejzažnoj fotografiji i ISO pri slabom osvjetljenju za fotografije sporta, akcije i životinjskog svijeta.

Stopostotni rezultat stiže u pravo vrijeme, taman za Nikonovu stotu obljetnicu koja se obilježava tijekom ove godine.

Detaljan pregled ocjene DxOMark dostupan je ovdje.

Za više informacija o Nikonovim nagrađenim proizvodima posjetite www.europe-nikon.com.