14-04-2020

NIKON JE OSVOJIO ČETIRI NAGRADE TIPA WORLD AWARDS ZA SVOJE PORTFELJE DSLR, BEZRCALNE I NIKKOR PROIZVODA

Amsterdam, Nizozemska, 14. travnja, 2020.: Nikon sa zadovoljstvom objavljuje da je osvojio četiri nagrade u četiri individualne kategorije proizvoda na dodjeli nagrada TIPA World Awards za 2020. godinu. Proizvodi Nikon D780, Nikon Z 50, AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR i NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct dobili su nagrade najboljih u svojim kategoriji, a te nagrade je dodijelio panel urednika TIPA-e koji je ocjenjivao proizvode prema kriterijima kvalitete, performansi i vrijednosti.

Nikon proizvodi su bili uspješni u sljedećim kategorijama:

  • Best DSLR Expert Camera (Najbolji profesionalni DSLR fotoaparat): Nikon D780
  • Best APS-C Camera Advanced (Najbolji napredni APS-C fotoaparat): Nikon Z 50
  • Best DSLR Professional Lens (Najbolji profesionalni DSLR objektiv): AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR
  • Best Mirrorless Prime Standard Lens (Najbolji standardni fiksni objektiv za bezrcalne aparate): NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct  

TIPA komentari za Nikon D780:

„Nikon je fotoaparatom D780 stvorio instant klasik. Fotoaparat dijeli DNK legendarnoga D750, a uz to uključuje mnoge od najnovijih tehnologija koje se nalaze u Nikon Z seriji bezrcalnih aparata. Što se tiče performansi brzine, obrade slika, mogućnosti videozapisa i automatskog fokusiranja, rezultati zadovoljavaju svaki zahtjev na listi želja fotografa, uključujući dvostruke utore za UHS-II kartice i dva načina čitanja, jedan posvećen proširenom dinamičkom rasponu, a drugi većem pojačanju za poboljšane performanse pri slabom osvjetljenju.”

TIPA komentari za Nikon Z 50:

Nikon Z 50 bezrcalni fotoaparat sa Z-postoljem savršen je za snimanje fotografija/videozapisa obitelji, putovanja i kreativnih pothvata. Jednostavna upotreba i kompaktna veličina zajedno sa širokim rasponom kreativnih kontrola koje uključuju jednostavno prebacivanje između fotografija i videozapisa, jednostavnom povezivosti i brojnim efektima za Creative Picture Control (Kreativna postavka Picture Control). Njegov veliki nagibni LCD zaslon nudi svijetli pregled čak i pri izazovnom osvjetljenju, a sadrži i razumne i pristupačne kotačiće i strukture izbornika, impresivnu brzinu od 11 fps (kontinuirani AF) i široki ISO raspon.

TIPA komentari za AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR:

„Objektiv AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR idealno je rješenje jednim objektivom za fotografiranje sporta, divljih životinja i odabranih portreta. Izrađen uzimajući u obzir rad na otvorenom, bez obzira radi li se o sportskom stadionu ili o divljini, ovaj objektiv ima robusnu konstrukciju zaštićenu od vremenskih uvjeta i VR s 4 stupnja te predani „Sports VR” način rada za objekte koji se brzo miču. Jednako su impresivne i udaljenost fokusiranja na male udaljenosti od dva metra te kontrole za prilagodbu koje pružaju mnoge korisne alate za snimanje akcije.”

TIPA komentari za NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct:

„Vrhunska fotografija pri slabom osvjetljenju jedna je odlika objektiva NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct. Ovaj fascinantni objektiv osmišljen je kako bi eliminirao bliještanje tijekom snimanja izvora svjetlosti, čak i pri maksimalnom otvoru blende te pruža izvanredne rezultate tijekom rada na noćnim scenama, pejzažima i u prirodi u zoru ili sumrak, fotografiranja zvijezda te čak i za portrete s pozadinskim osvjetljenjem sa spektakularnim svjetlijim elementima iza objekta. Nevjerojatno je što ovaj objektiv za ručno fokusiranje prikazuje svoju stvarnu izvrsnost kada snima širom otvorene blende, zahvaljujući jasnoći i izuzetno stvarnom prikazu u cijelom kadru.”

TIPA World Awards su nagrade univerzalno prepoznate za priznavanje vrhunskih tvrtki i proizvoda najveće kvalitete u industriji. Služe i kako bi pružila važno mjerilo i vodič za potrošače prilikom donošenja odluka o kupovanju.

Više informacija potražite na web-mjestu TIPA-e: www.tipa.com 

Više informacija o nagrađenim proizvodima tvrtke Nikon potražite na web-mjestu: www.europe-nikon.com.