22-04-2021

Devet proizvoda tvrtke Nikon dobilo je nagradu „Red Dot Award: Product Design 2021”

Amsterdam, Nizozemska, 22. travnja 2021.: tvrtka Nikon sa zadovoljstvom je objavila da je devet njenih proizvoda dobilo nagradu „Red Dot Award: Product Design 2021” – uključujući vodeći DSLR fotoaparat D6, kao i drugu generaciju bezrcalnih aparata Z 7II i Z 6II.

Bili su prijavljeni proizvodi iz oko 60 zemalja, a ocjenjivala ih je skupina priznatih stručnjaka za dizajn iz cijelog svijeta. Proizvodi su ocijenjeni na temelju značajki kao što su inovativnost, funkcionalnost, ergonomija i trajnost.

Nagrađeni proizvodi predstavit će se na online izložbi koja će započeti 21. lipnja 2021. Prikazat će se i na posebnoj izložbi „Design on Stage”, koja će se 22. lipnja 2021. otvoriti u muzeju Red Dot Design Museum u Essenu, u Njemačkoj.

Proizvodi Nikon koji su osvojili nagradu „Red Dot Award: Product Design 2021” su:

Digitalni SLR fotoaparat punog kadra Nikon D6

D6 je vodeći digitalni SLR fotoaparat tvrtke Nikon. Pruža potrebnu podršku profesionalnim sportskim fotografima i fotoreporterima kako bi postigli najbolje rezultate, a opremljen je najmoćnijim sustavom AF-a u Nikonovoj povijesti. U kombinaciji s bogatom linijom objektiva NIKKOR F, fotografi će moći s većom preciznošću snimiti odvažne, neponovljive snimke.

Bezrcalni aparati punog kadra Nikon Z 7II i Nikon Z 6II, baterijski dodatak MB-N11

Z 7II i Z 6II druga su generacija bezrcalnih aparata nakon Z 7 i Z 6 za koje je preuzeto Z-postolje velikog promjera. Pouzdanost i funkcionalnost poboljšani su usvajanjem dvaju procesora EXPEED 6, što povećava broj snimki tijekom jednog kontinuiranog snimanja više snimaka, a omogućava i podršku za dvostruki utor za kartice, čime se zadovoljavaju potrebe korisnika. 

Baterijski dodatak MB-N11, idealan za okomito snimanje, povećava broj mogućih snimaka, istovremeno nudeći čvrsto i udobno držanje. Baterijski dodatak MB-N11 podržava sustav zamjene tijekom rada i vrlo je pogodan za dugotrajnu uporabu, primjerice prilikom snimanja videozapisa ili snimki za film od niza slika.

Serija objektiva sa zumom NIKKOR Z f/2.8 za bezrcalne aparate

NIKKOR Z 14-24mm f/2.8 S, NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 S i NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S objektivi su sa zumom koji imaju konstantan brzi maksimalan otvor blende od f/2,8 u cijelom rasponu zuma. Primjena postolja velikog promjera omogućila je veliku fleksibilnost u dizajnu objektiva, znatno poboljšavajući optičke performanse. Ti objektivi obuhvaćaju širok raspon žarišnih duljina, od 14 mm do 200 mm, čime proširuju mogućnosti izražavanja slikom u nizu različitih scena, od pejzaža i portreta do divljih životinja.

Dvogled 10x25 STABILIZED

10x25 STABILIZED prvi je kompaktni dvogled tvrtke Nikon koji ima funkciju STABILIZED. Kompaktno i lagano sklopivo kućište s dvostrukom šarkom pogodno je ne samo za dugotrajnu upotrebu, već i za upotrebu jednom rukom.

Studentski mikroskop ECLIPSE Ei

Mikroskop ECLIPSE Ei, namijenjen za obrazovne ustanove, dizajniran je za intuitivan rad i lakše učenje. Njegov mrežni vodič pruža brz i jednostavan pristup uputama, pomažući studentima da uče samostalno.

Nagrada Red Dot Design Award nagrada je na svjetskoj razini koja se dodjeljuje već 65 godina. Više informacija potražite na web-mjestu: https://www.red-dot.org/

Više o tvrtki Nikon

Nikon je vodeći svjetski pružatelj proizvoda i usluga za fotografiranje. Njegova inovativna optička tehnologija, od amaterskih do profesionalnih fotoaparata preko objektiva do dodatne opreme, temelji se na više od 100 godina iskustva. Robna marka prepoznata je diljem svijeta po postavljanju novih standarda dizajna i izvedbe, a Nikonovi revolucionarni bezrcalni aparati serije Z i NIKKOR Z objektivi podižu optičke performanse na novu razinu.

Nikon ima vodeću ulogu u kulturi fotografiranja i osnažuje neke od najboljih svjetskih vizualnih umjetnika da iskoriste svoj kreativni potencijal pričajući priče kroz slike. Nikonova nagrađivana oprema fotografima i snimateljima omogućuje da ostvare svoju kreativnu viziju na najvećoj razini.

Kao pouzdan vizionarski partner objedinjuje stvaratelje sadržaja svih vrsta svojom angažiranom zajednicom, nenadmašnom tehničkom stručnošću i pružanjem pristupa obrazovnim resursima putem inicijativa kao što je škola Nikon School.

Više informacija o Nikonovim nagrađenim proizvodima potražite na web-mjestu www.europe-nikon.com.