21-04-2022

TVRTKA NIKON IZDAJE VERZIJU 1.2.0 SUSTAVA ZA DALJINSKO SNIMANJE NX FIELD ZA PROFESIONALNE FOTOGRAFSKE AGENCIJE

Amsterdam, Nizozemska, 21. travnja 2022.: Nikon sa zadovoljstvom najavljuje izdavanje verzije 1.2.0 sustava NX Field, najnovije verzije sustava za daljinsko snimanje za profesionalne fotografske agencije. Ažuriranje softvera pružit će dodatnu podršku mogućnostima Nikonova bezrcalnog aparata Z 9 FX formata / punog kadra.

Ažuriranje na verziju 1.2.0 korisnicima fotoaparata Z 9 omogućit će jednostavno otkrivanje devet vrsta objekata. Ta verzija obuhvaća najveći broj objekata na svijetu, uključujući osobe, pse, mačke, ptice, bicikle, motocikle, automobile, vlakove i zrakoplove, te omogućuje preciznije snimanje objekta, čak i putem daljinskog upravljanja. Usto, ažuriranje podržava značajku snimanja kadrova velikom brzinom+ fotoaparata Z 9*, koja se koristi najvećom** brzinom kadra na svijetu od 120 fps. Omogućuje daljinsko snimanje ključnih i odlučujućih trenutaka koji bi mogli biti promaknuti pri promatranju golim okom, a koji su tako važni za sportske i novinske fotografe.

Nadalje, tehnologija dvostrukog strujanja ugrađena u Z 9 omogućuje prikaz uživo na pametnom telefonu ili tabletu, s vrlo malim kašnjenjem i bez zamrzavanja tijekom kontinuiranog snimanja. Spomenuto jamči pouzdano snimanje onih trenutaka koji se ne smiju propustiti, čak i uz daljinsko upravljanje. Ta tehnologija, u kombinaciji s najnovijim ažuriranjem softvera i dizajnom kućišta koji uklanja potrebu za mehaničkim okidačem, čini Z 9 savršenim izborom za profesionalne fotografe.

Tvrtka Nikon nastavit će pružati ažuriranja za sustav NX Field kako bi podržala profesionalne fotografe koji su aktivni na prvoj crti izvještavanja.


*S AF/AE praćenjem. Samo normalna kvaliteta slike formata JPEG. Broj kadrova koji se mogu snimiti manji je nego u slučaju kontinuiranog snimanja velikom brzinom. Savjetuje se upotreba preporučene kartice. Uz postavku C30, pri brzini od 30 fps mogu se snimati slike od približno 45 megapiksela.

**Među bezrcalnim aparatima dostupnim na dan 28. listopada 2021., na temelju Nikonova istraživanja.

Više o tvrtki Nikon

Nikon je vodeći svjetski pružatelj proizvoda i usluga za fotografiranje. Njegova inovativna optička tehnologija, od amaterskih i profesionalnih fotoaparata do objektiva, dodatne opreme te sportske i rekreacijske optike, temelji se na više od 100 godina iskustva. Robna marka prepoznata je diljem svijeta po postavljanju novih standarda dizajna i izvedbe, a Nikonovi revolucionarni bezrcalni aparati serije Z i NIKKOR Z objektivi podižu optičke performanse na novu razinu.
Nikon ima vodeću ulogu u kulturi fotografiranja i osnažuje neke od najboljih svjetskih vizualnih umjetnika da iskoriste svoj kreativni potencijal pričajući priče kroz slike. Nikonova nagrađivana fotografska oprema fotografima i snimateljima omogućuje ostvarivanje svojih kreativnih vizija na najvećoj razini. Njegova nagrađivana sportska i rekreacijska optička oprema približava nam svijet raznih aktivnosti – od promatranja ptica i zvijezda, pa do kazališta, golfa i putovanja.
Kao pouzdan vizionarski partner, Nikon objedinjuje stvaratelje sadržaja svih vrsta svojom angažiranom zajednicom, nenadmašnom tehničkom stručnošću i pružanjem pristupa obrazovnim resursima putem inicijativa kao što je škola Nikon School.