09-06-2022

ZA SVAKU AVANTURU. NIKON NAJAVLJUJE DVA NOVA DVOGLEDA PROSTAFF.

Amsterdam, Nizozemska, 9. lipnja 2022: Nikon danas predstavlja dva nova modela u obitelji PROSTAFF: dvoglede PROSTAFF P7 i PROSTAFF P3. Oba modela savršena su za niz hobija, uključujući promatranje ptica i divljih životinja. PROSTAFF P7 korisnicima pruža odličnu razlučivost i slike visokog kontrasta. Manji PROSTAFF P3 jednako je atraktivan i izdržljiv kao i njegov veći brat, a pored toga iznimno je lak za rukovanje, što ga čini idealnim izborom za početnike.

Povećavajući već iznimnu reputaciju svog prethodnika (modela PROSTAFF 7S), dvogled PROSTAFF P7 pruža optičke performanse koje uvelike nadilaze očekivanja u ovom cjenovnom razredu. Korisnici će uživati u fantastično svijetloj i oštroj slici čak i pri slabom svjetlu. PROSTAFF P7 ima i sustav zaključavanja dioptrije, koji korisnicima omogućuje pouzdano podešavanje fokusiranja.

Dvogledi PROSTAFF P3 zamjenjuju cijenjeni PROSTAFF 3S, pružajući korisnicima jasan uvod u kvalitetnu optiku. Zahvaljujući višeslojnom premazu leća i premazu od legure srebra visoke refleksije na površinama zrcala prizmi, PROSTAFF P3 omogućuje fantastičnu svijetlu sliku u kojoj može uživati baš svatko.

Korisnici bilo kojeg od dva modela moći će uživati u kompaktnom dizajnu i širokom prividnom vidnom polju za lako pronalaženje i praćenje objekata koji se kreću brzo i nepredvidljivo. Oba su modela nepromočiva i spremna za avanturu.

Adam Randall, Direktor proizvoda, Nikon Europe, kaže: “S velikim uzbuđenjem nudimo dva nova modela PROSTAFF, jedan za ozbiljne hobiste i jedan za nove korisnike dvogleda. Oba modela su kompaktna, lagana i izdržljiva, što je sjajno jer se lako mogu staviti u torbu ili bezbrižno nositi obješeni oko vrata. Pored toga, uz izbor od četiri veličine po modelu lako je pronaći savršeno uvećanje i promjer leće za svoje potrebe.”

Kratak pregled ključnih značajki: PROSTAFF P7

Dvogledi visokih performansi za hobiste: kvalitetni optički dizajn sa svim lećama i prizmama s višeslojnim premazom za svjetlije slike. Gornje prizme imaju premaz za bolju razlučivost i kontrast (korekcija faze) te osiguravaju odličnu razlučivost čak i pri slabom svjetlu.
Odaberite svoju savršenu veličinu: dostupno u veličinama 8x42, 10x42, 8x30 i 10x30.
Široko prividno vidno polje: dvogledi PROSTAFF P7 8x30 imaju iznimno široko prividno vidno polje od 62,6°, dok PROSTAFF P7 10x42 ima još šire prividno vidno polje od 62,9°.
Savršeno fokusiranje: regulator dioptrije na desnoj cijevi omogućuje vam kalibraciju fokusa zbog razlike u dioptrijama očiju. Kada ste podesili dioptriju, možete zaključati regulator kako biste spriječili slučajno podešavanje.
Super izdržljiv: dizajn otporan na vodu (10 minuta na dubini do 1 m) i bez zamagljivanja omogućuje jasan pogled bez obzira na vrijeme. Gumena obloga štiti dvogled od udaraca.
Iznimno ugodan: svaki model PROSTAFF P7 ima veliku maksimalnu udaljenost oka od okulara (15 mm ili više), što ove dvoglede čini savršenima za osobe koje nose naočale. Okretno-klizne gumene školjke okulara s višestupanjskim mehanizmom omogućuju jednostavno pozicioniranje na pravu točku oka ako ne nosite naočale.
Jednostavno čišćenje: premaz leće objektiva i okulara koji odbija ulje i vodu omogućuje brzo brisanje vlage, otisaka prsta i mrlja.

Kratak pregled ključnih značajki: PROSTAFF P3

Početni model dvogleda za hobiste: leće imaju višeslojni premaz za svjetlije slike, dok su površine zrcala prizmi premazane legurom srebra visoke refleksije.
Odaberite svoju savršenu veličinu: dostupno u veličinama 8x42, 10x42, 8x30 i 10x30.
Široko prividno vidno polje: dvogledi PROSTAFF P3 8x30 imaju iznimno široko prividno vidno polje od 62,6°, dok PROSTAFF P3 10x42 ima još šire prividno vidno polje od 62,9°.
Super izdržljiv: dizajn otporan na vodu (10 minuta na dubini do 1 m) i bez zamagljivanja omogućuje jasan pogled bez obzira na vrijeme. Gumena obloga štiti dvogled od udaraca.
Iznimno ugodni: svaki model PROSTAFF P3 ima veliku maksimalnu udaljenost oka od okulara (15 mm ili više), što ove dvoglede čini savršenima za osobe koje nose naočale. Okretno-klizne gumene školjke okulara s višestupanjskim mehanizmom omogućuju jednostavno pozicioniranje na pravu točku oka ako ne nosite naočale.

Više o tvrtki Nikon

Nikon je vodeći svjetski pružatelj proizvoda i usluga za fotografiranje. Njegova inovativna optička tehnologija, od amaterskih i profesionalnih fotoaparata do objektiva, dodatne opreme te sportske i rekreacijske optike, temelji se na više od 100 godina iskustva. Robna marka prepoznata je diljem svijeta po postavljanju novih standarda dizajna i izvedbe, a Nikonovi revolucionarni bezrcalni aparati serije Z i NIKKOR Z objektivi podižu optičke performanse na novu razinu.

Nikon ima vodeću ulogu u kulturi fotografiranja i osnažuje neke od najboljih svjetskih vizualnih umjetnika da iskoriste svoj kreativni potencijal pričajući priče kroz slike. Nikonova nagrađivana fotografska oprema fotografima i snimateljima omogućuje ostvarivanje svojih kreativnih vizija na najvećoj razini. Njegova nagrađivana sportska i rekreacijska optička oprema približava nam svijet raznih aktivnosti – od promatranja ptica i zvijezda, pa do kazališta, golfa i putovanja.

Kao pouzdan vizionarski partner, Nikon objedinjuje stvaratelje sadržaja svih vrsta svojom angažiranom zajednicom, nenadmašnom tehničkom stručnošću i pružanjem pristupa obrazovnim resursima putem inicijativa kao što je škola Nikon School.