29-06-2022

TVRTKA NIKON IZDAJE SVOJ NAJBOLJI FOTOAPARAT ZA VLOGERE IKAD – Z 30

Amsterdam, Nizozemska, 29. lipnja 2022.: tvrtka Nikon danas za zadovoljstvom najavljuje fotoaparat koji vlogiranje podiže na višu razinu, Nikon Z 30. Malen, moćan i vrlo jednostavan za upotrebu, bezrcalni aparat Z 30 namijenjen je svima koji žele prevladati ograničenja pametnog telefona i snimati vlogove boljeg izgleda i zvuka te istovremeno održavati atraktivnost fotografskog sadržaja uz fotografije koje vrve detaljima.

Od raspakiravanja proizvoda do recepata, od putovanja do parkoura, fotoaparat Z 30 olakšava izradu živopisnih vlogova profesionalne kvalitete čije su razine jasnoće, dubinske oštrine i jasnoće zvuka one koje očekujete od vrhunskih vlogera i streamera. Senzor slike DX-formata na fotoaparatu (koji je mnogo veći od senzora slike pametnog telefona) omogućuje snimanje izoštrenog videozapisa prepunog detalja, što jednostavno nije moguće postići pametnim telefonom. Vlogeri mogu snimati duge snimke, odnosno do 125 minuta neprekinutog videozapisa u živopisnoj razlučivosti 4K UHD (30p), a tijekom snimanja dostupno je neprestano automatsko fokusiranje. Fotoaparat Z 30 služi se punom širinom svog senzora kako bi omogućio (približno) 100-postotno vidno polje, a kvaliteta zvuka je izvrsna zahvaljujući ugrađenom stereomikrofonu fotoaparata ili vanjskom mikrofonu.

Nikada nije bilo lakše stvoriti sadržaj koji je spreman za objavu izravno s fotoaparata, bez dodatnog uređivanja, pa nema granica pričama koje se mogu ispričati pomoću fotoaparata Z 30 i Nikonova brzo rastućeg asortimana objektiva NIKKOR Z. Monitor s promjenjivim kutom osjetljiv na dodir olakšava snimanje iz bilo kojeg kuta, a duboko hvatište omogućuje stabilno snimanje iz ruke, čak i kada ispružite ruku. Promjena izgleda vloga jednostavna je poput mijenjanja objektiva, a usto je fotoaparat Z 30 prepun naprednih automatskih funkcija za postizanje još veće kreativne kontrole. Neovisno o načinu na koji vlogeri žele razvijati svoj sadržaj, fotoaparat Z 30 pruža im prostor za realizaciju svojih ideja.

Zurab Kiknadze, voditelj proizvoda u tvrtki Nikon Europe, izjavio je: „Zaista smo uzbuđeni što možemo poželjeti dobrodošlicu najmlađem članu obitelji Nikon Z. Ovaj mali, ali moćan fotoaparat za vlogiranje velik je korak naprijed u odnosu na pametni telefon. Korisnici će dobiti ne samo mnogo veći senzor slike, koji je ključan za snimanje snimaka koji se ističu, već i slobodu da dopunjuju svoj komplet kako budu stjecali iskustvo ili ako budu željeli pokušati snimiti sadržaj u novom stilu.”

Kratak pregled ključnih značajki: Nikon Z 30

Vlogovi više razine: snimite do 125 minuta neprekinutog 4K UHD (30p) videozapisa. Očarajte pratitelje videozapisima s vremenskim odmakom ili fluidnim usporenim snimcima u punoj HD razlučivosti (120p).
Oduševljavajuća kvaliteta slike: veliki senzor CMOS DX-formata od 20,9 MP omogućuje snimanje videozapisa i fotografija koji su prepuni detalja. Nikonova značajka elektroničkog smanjenja vibracija pomaže sliku videozapisa održavati jasnom i stabilnom.
Oštar, jasan zvuk: snimite audiozapis putem osjetljivog ugrađenog stereomikrofona ili dodatnog vanjskog mikrofona. Kontrolirajte okruženje pomoću ugrađene funkcije smanjenja šuma vjetra.
Monitor s promjenjivim kutom osjetljiv na dodir: snimanje vlogova u prvom licu ili selfija čini mnogo jednostavnijim.
Videonačin AF-a: koristi se neprestanim automatskim fokusiranjem kako bi omogućio fokusiranje bez napora. Idealan za snimanje akcije ili vlogova u prvom licu dok ste u pokretu.
Način autoportreta: okrenite monitor prema naprijed i na fotoaparatu će se odmah ukloniti stavke sa zaslona za nesmetan portretni prikaz.
AF za prepoznavanje očiju i životinja: dostupan za fotografije videozapise. Zadržava fokus na očima ljudi ili mačaka i pasa, čak i ako na trenutak odvrate pogled od fotoaparata.
11 fps: brzo, kontinuirano snimanje fotografija uz puni AF/AE korisnicima omogućuje snimanje savršenih fotografija za Instagram u središtu akcije.
Snimanje bez napora: gumb za snimanje videozapisa smješten je na vrhu fotoaparata radi jednostavnog pristupa pri bilo kojem usmjerenju, a korisnici mogu spremiti zasebne postavke za videozapise i fotografije, koje potom mogu prebacivati po potrebi.
Kontrole Creative Picture Controls: 20 ugrađenih filtara za videozapise i fotografije. Sve su kontrole prilagodljive i vidljive u stvarnom vremenu tijekom snimanja.
Jednostavno povezivanje i dijeljenje: Bluetooth i Wi-Fi olakšavaju povezivanje gotovo bilo gdje. Nikonova aplikacija SnapBridge korisnicima omogućuje prijenos videozapisa i fotografija na pametni uređaj.
Uključen USB-C kabel: povežite ga kako biste omogućili neprekidno napajanje fotoaparata Z 30: tako istovremeno možete prenositi vlog uživo i puniti bateriju fotoaparata.
Međusobno izmjenjivi objektivi: na raspolaganju vam je cijela serija objektiva NIKKOR Z – ili možete pričvrstiti Nikonov opcionalni prilagodnik postolja FTZ II i upotrebljavati objektive s F-postoljem za fotoaparate Nikon DSLR.
Dodatni pribor za snimanje vlogova: fotoaparat je kompatibilan s nizom popularnog dodatnog pribora za snimanje vlogova. Korisnici također mogu kupiti posebno odabrane Nikonove komplete za vlogere, koji sadržavaju svu opremu koja im je potrebna da bi svoje vlogove podigli na višu razinu.

Više o tvrtki Nikon

Nikon je vodeći svjetski pružatelj proizvoda i usluga za fotografiranje. Njegova inovativna optička tehnologija, od amaterskih i profesionalnih fotoaparata do objektiva, dodatne opreme te sportske i rekreacijske optike, temelji se na više od 100 godina iskustva. Robna marka prepoznata je diljem svijeta po postavljanju novih standarda dizajna i izvedbe, a Nikonovi revolucionarni bezrcalni aparati serije Z i objektivi NIKKOR Z podižu optičke performanse na novu razinu.

Nikon ima vodeću ulogu u kulturi fotografiranja i osnažuje neke od najboljih svjetskih vizualnih umjetnika da iskoriste svoj kreativni potencijal pričajući priče kroz slike. Nikonova nagrađivana fotografska oprema fotografima i snimateljima omogućuje ostvarivanje svojih kreativnih vizija na najvišoj razini. Njegova nagrađivana sportska i rekreacijska optička oprema približava nam svijet raznih aktivnosti – od promatranja ptica i zvijezda, pa do kazališta, golfa i putovanja.

Kao pouzdan vizionarski partner, Nikon objedinjuje stvaratelje sadržaja svih vrsta svojom angažiranom zajednicom, nenadmašnom tehničkom stručnošću i pružanjem pristupa obrazovnim resursima putem inicijativa kao što je škola Nikon School.