06-07-2022

NIKON NAJAVLJUJE NAJNOVIJE AŽURIRANJE FIRMVERA ZA FOTOAPARAT Z 9

Amsterdam, Nizozemska, 6. srpnja 2022.: Nikon sa zadovoljstvom najavljuje izdavanje firmvera verzije 2.10 za svoj vodeći bezrcalni aparat punog kadra, Nikon Z 9.

Ažuriranje uvodi novu funkciju, High-Frequency Flicker Reduction (smanjenje treperenja visoke frekvencije) koja, kada je omogućena u načinu snimanja fotografija, omogućuje fino podešavanje brzine okidača u manjim koracima. Prethodno su se brzine okidača mogle prilagoditi do 1/3 ili 1/2 EV, no nova mogućnost korisnicima omogućuje da prilagode brzine okidača na čak 1/96* EV.

Mogućnost najpreciznije prilagodbe brzine okidača dosad omogućuje kontrolu nad učincima treperenja – čak i kada su ploče s natpisima i visokofrekvencijska LED osvjetljenja u vidnom polju tijekom snimanja.

Ažuriranjem će se također poboljšati performanse praćenja AF-a, posebno prilikom snimanja malih objekata, i to onih koji zauzimaju mali dio kadra. Osim toga, poboljšana je preciznost fokusiranja za upotrebu AF-a za prepoznavanje lica ili očiju s kontinuiranim AF-om sa servom (AF-C). Ta će ažuriranja pomoći fotografima i snimateljima na način da će im omogućiti stabilnije snimanje.

Nikon kontinuirano nastoji zadovoljiti potrebe korisnika putem redovitih ažuriranja firmvera i pružanjem korisnih funkcija.

* Kada je funkcija High-Frequency Flicker Reduction omogućena, brzina okidača može se fino podesiti u vrlo malim koracima pri brzinama između 1/8000 i 1/30 s.

Više o tvrtki Nikon

Nikon je vodeći svjetski pružatelj proizvoda i usluga za fotografiranje. Njegova inovativna optička tehnologija, od amaterskih do profesionalnih fotoaparata i od objektiva do dodatne opreme, temelji se na više od 100 godina iskustva. Robna marka prepoznata je diljem svijeta po postavljanju novih standarda dizajna i izvedbe, a Nikonovi revolucionarni bezrcalni aparati serije Z i NIKKOR Z objektivi podižu optičke performanse na novu razinu.

Nikon ima vodeću ulogu u kulturi fotografiranja i osnažuje neke od najboljih svjetskih vizualnih umjetnika da iskoriste svoj kreativni potencijal pričajući priče kroz slike. Nikonova nagrađivana oprema fotografima i snimateljima omogućuje ostvarivanje svojih kreativnih vizija na najvišoj razini.

Kao pouzdan vizionarski partner objedinjuje stvaratelje sadržaja svih vrsta svojom angažiranom zajednicom, nenadmašnom tehničkom stručnošću i pružanjem pristupa obrazovnim resursima putem inicijativa kao što je škola Nikon School.