16-08-2022

IMPRESIVNE ČETIRI NAGRADE EISA AWARDS ZA NIKON

Amsterdam, Nizozemska, 16. kolovoza 2022.: Nikon danas sa zadovoljstvom objavljuje da su četiri njegova proizvoda ostvarila uspješne rezultate na dodjeli EISA Awards za 2022. – 2023. Nikonov najnapredniji bezrcalni fotoaparat Z 9, impresionirao je sudce i osvojio prestižnu titulu „Camera of the Year“ (Fotoaparat godine). Nagrade su osvojili i objektivi iz linije NIKKOR: NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S osvojio je nagradu „Telephoto Lens“ (Telefotografski objektiv), NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S osvojio je nagradu „Professional Telephoto Lens“ (Profesionalni telefotografski objektiv) i NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S pobjedio je u kategoriji „Macro Lens“ (Makroobjektiv).

Prepoznat kao revolucionarni proizvod na tržištu, Z 9 proglašen je „trenutačno najnaprednijim fotoaparatom na tržištu, s najviše mogućnosti“ uz osvojena priznanja za izvanrednu kvalitetu slike, automatsko fokusiranje velike brzine i mogućnosti 8K videozapisa. Istovremeno je i objektiv NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S zaslužilo pohvale zbog svojih „kompaktnih dimenzija, male težine i pristupačne cijene“, zbog čega je i popularan izbor mnogih fotografa životinjskog svijeta.

NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S prepoznat je kao prvi objektiv te vrste koji ima ugrađeni 1,4x telekonverter i brzo automatsko fokusiranje, što ga čini savršenim odabirom za sportske fotografe. NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S opisan je kao „gotovo savršeni makroobjektiv“ zbog svoje kratke minimalne fokalne udaljenosti i STM automatskog fokusiranja zahvaljujući kojima se ističe među konkurencijom.

Ove četiri nagrade pokazuju Nikonovu stalnu predanost stvaranju inovativne najnaprednije opreme na tržištu koja fotografima i snimateljima omogućuje da svojim radom pomiču granice mogućeg.

Komentari udruženja EISA za fotoaparat Nikon Z 9 – dobitnika nagrade „Camera of the Year” za 2022. – 2023.

Nikon Z 9 trenutačno je najnapredniji fotoaparat na tržištu, s najviše mogućnosti. Njegov slojeviti senzor CMOS punog kadra od 45,7 MP i iznimno brz procesor EXPEED 7 pružaju zadivljujuću kvalitetu slike i veliku brzinu snimanja, do 30 fps za JPEG i 20 fps za RAW u punoj rezoluciji. Brzi sustav automatskog fokusiranja i Nikonovo napredno 3D praćenje bez problema fokusira objekte u pokretu. Za snimanje videozapisa, Z 9 nudi široki raspon rezolucije i broja kadrova u sekundi, interno do 12-bitnog RAW formata 8K/60. Zahvaljujući drški koja omogućuje dva načina držanja i izdržljivom dizajnu, Z 9 revolucionaran je i moćan alat.

Komentari udruženja EISA za objektiv NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S – dobitnika nagrade „Telephoto Lens” za 2022. – 2023.

Ultratelefotografski objektivi obično su ogromni, jako teški i prilično skupi. Nikonov novi telefotografski objektiv od 800 mm sa svojim kompaktnim dimenzijama, malom težinom i pristupačnom cijenom stoga je zaista ugodno iznenađenje. Ovo postignuće Nikon duguje faznoj Fresnelovoj leći koja omogućuje značajno smanjenje duljine objektiva. Usto je nekoliko elemenata objektiva postavljeno tako da težište pomakne bliže kućištu objektiva, zbog čega je moguće snimanje s objektivom u ruci. Unatoč smanjenoj veličini objektiva, kvaliteta slike i dalje je izvrsna, zbog čega će se ovaj telefotografski objektiv zasigurno naći među najprodavanijim objektivima za fotografe životinjskog svijeta.

Komentari udruženja EISA za objektiv NIKKOR Z 70-400mm f/2.8 VR S – dobitnika nagrade „Professional Telephoto Lens”

Objektiv od 400 mm f/2.8 industrijski je standard u području sportske fotografije i često se koristi s telekonverterom. NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S prvi je objektiv te vrste s ugrađenim 1,4x telekonverterom koji se uključuje pritiskom na praktično smješteni prekidač. Ta značajka fotografima omogućuje brzo povećanje fokalne udaljenosti na do 560 mm. Unatoč tome, ovaj je objektiv 20 % lakši od svog prethodnika s F-postoljem. Kako se i očekuje od objektiva za profesionalnu uporabu, ovaj svestrani telefotografski objektiv nudi visoku kvalitetu izrade, brzo automatsko fokusiranje i izvrsne optičke performanse.

Komentari udruženja EISA za objektiv NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S S – dobitnika nagrade „Macro Lens” za 2022. – 2023.

Ovo je gotovo savršeni makroobjektiv. Zahvaljujući potpuno novom optičkom dizajnu, značajno je izoštreniji od istog modela s F-postoljem. Performanse su već pri maksimalnom otvoru blende izvrsne, izobličenja slike nema, a smanjenja svjetline dijela slike gotovo je neprimjetno. Fokusiranje je brzo zahvaljujući dvostrukim STM motorima za automatsko fokusiranje koji pomiču dvije skupine leća i 4,5 stupnjeva smanjenja vibracija koji olakšavaju ručno snimanje. Objektiv omogućuje kratku minimalnu udaljenost fokusa od 0,29 m i uključuje prekidač za ograničavanje za smanjenje radnog raspona na maksimalno 0,5 m. Uz sve to, objektiv ima zaštitu od nepovoljnih vremenskih uvjeta zbog čega se može upotrebljavati i tijekom lošeg vremena.

EISA Awards svake godine dodjeljuje nagrade novim proizvodima na tržištu koji predstavljaju spoj najnaprednije tehnologije i poželjnih značajki s vodećim performansama u klasi. Nagrade se dodjeljuju u raznim kategorijama, od najkvalitetnijih proizvoda najpristupačnijih cijena do najambicioznijih proizvoda suvremene potrošačke elektronike. Kategorije nagrada svake se godine mijenjaju kako bi odražavale razvoj dizajna i povezivosti proizvoda, no svaki dobitnik nagrade EISA opravdava status najboljeg proizvoda u svojoj klasi.

Više informacija možete pronaći na web-mjestu EISA-e: https://www.eisa.eu/

Detalji o tvrtki Nikon Europe

Nikon je vodeći svjetski pružatelj proizvoda i usluga za fotografiranje. Njegova inovativna optička tehnologija, od amaterskih i profesionalnih fotoaparata do objektiva, dodatne opreme te sportske i rekreacijske optike, temelji se na više od 100 godina iskustva. Robna marka prepoznata je diljem svijeta po postavljanju novih standarda dizajna i izvedbe, a Nikonovi revolucionarni bezrcalni aparati serije Z i NIKKOR Z objektivi podižu optičke performanse na novu razinu. Nikon ima vodeću ulogu u kulturi fotografiranja i osnažuje neke od najboljih svjetskih vizualnih umjetnika da iskoriste svoj kreativni potencijal pričajući priče kroz slike.