20-09-2022

ZUMIRAJTE NADALEKO UZ NOVI NIKKOR Z 17-28MM f/2.8

Amsterdam, Nizozemska, 20. rujna 2022.: Nikon danas predstavlja svoj najlakši bezrcalni širokokutni objektiv punog kadra sa zumom do sada: NIKKOR Z 17-28mm f/2.8. Ovaj iznimno širokokutni objektiv sa zumom neophodna je oprema za putovanja, događaje i kreativno pripovijedanje, dizajniran kako bi omogućio fotografima i videosnimateljima da prošire svoju kreativnu paletu, a pritom smanje težinu svoje opreme.

Od epskih prizora do krupnih planova koji ispunjavaju kadar, NIKKOR Z 17-28mm f/2.8 savršen je objektiv koji će vam omogućiti da iz jedne točke gledišta ispričate različite vizualne priče. Od pejzaža do urbanih prikaza. Od prostranog neba do uličnih prizora. Od arhitekture do interijera. Raspon žarišne duljine od 17 – 28 mm fotografima omogućuju da snime širokokutne kadrove sa svim detaljima ili se poigraju s razmjerima veličine i uveličavanjem perspektive. Videosnimatelji mogu širokim kadrovima privući gledatelje da zarone u scenu ili stvoriti osjećaj prostora pri snimanju u skučenim prostorima.

Dizajniran da omogući samouvjereno i kreativno širokokutno fotografiranje, NIKKOR Z 17-28 mm f/2.8 svestrani je fotoaparat, jednostavan za uporabu. Konstantni otvor blende od f/2,8 izvrstan je za snimanje pri stvarnom osvjetljenju ili za kreativan rad s brzinama okidača, a snimanje s potpuno otvorenom blendom omogućuje veliko, prelijepo zamućenje slike. Korisnici koji žele snimati dramatične ultraširokokutne krupne planove uživat će u prednostima minimalne udaljenosti fokusiranja od samo 0,19 m, što omogućuje snimanje izoštrenih, jasnih slika s male udaljenosti. Usto, široki prsten zuma objektiva omogućuje praktično rukovanje i stabilno kadriranje. Nikonov AF s brzim odzivom omogućuje vam brzo fiksiranje objekta – neovisno o tome nalazi li se u prednjem planu ili u pozadini.

Zurab Kiknadze, voditelj razvoja proizvoda u tvrtki Nikon Europe, izjavio je: „Bilo da uživate u putovanjima, snimate događaje ili jednostavno volite pripovijedanje, objektiv NIKKOR Z 17-28mm f/2.8 omogućuje vam jednostavno kreiranje zanimljivih kompozicija i dramatičnih perspektiva. Ovaj ultraširokokutni objektiv sa zumom dizajniran je tako da ga nikad ne poželite skinuti s fotoaparata i da bude vaš suputnik u traženju novih inspiracija ili vraćanju već dobro poznatima kako biste ih snimili iz odvažnih novih perspektiva.”

Kratak pregled ključnih značajki: NIKKOR Z 17-28mm f/2.8

Lagani ultraširokokutni objektiv sa zumom od 17 – 28 mm: vrhunska oštrina i manje izobličenje slike – čak i pri snimanju ultraširokokutnim krajnjim rasponom zuma od 17 mm.
Kratka udaljenost fokusiranja: minimalna fokalna udaljenost od samo 0,19 m omogućuje snimanje izoštrenih, jasnih slika čak i izbliza.
Veliki konstantni otvor blende od f/2,8: održava dosljednu ekspoziciju u cijelom rasponu zumiranja. Izvrstan je za snimanje pri stvarnom osvjetljenju ili za kreativan rad s brzinama okidača i dubinskom oštrinom.
Veliko, prelijepo zamućenje slike: veliko Z-postolje i fiksni zaobljeni otvor blende f/2,8 s 9 lamela omogućuju besprijekoran i prirodan efekt zamućenja, koji je dodatno naglašen pri malim udaljenostima.
Odličan i za snimanje videozapisa: zvukovi fokusiranja neće uništiti snimke. Odstupanje fokusa značajno je smanjeno kako b korisnici mogli neometano pomicati fokus, a zadržati kadar.
Pouzdano fokusiranje: Automatsko fokusiranje radi glatko, tiho i precizno.
Jednostavno upravljanje: podesivim, tihim kontrolnim prstenom i prstenom zuma jednostavno je upravljati dok držite oko na tražilu.
Spreman za put: objektiv je lagan – teži samo 450 g (približno) – i zabrtvljen radi zaštite od prašine i kapljica vode.¹

¹ Nije zajamčeno da će objektiv biti otporan na prašinu i kapljice u svim situacijama i u svim uvjetima.

Više o tvrtki Nikon

Nikon je vodeći svjetski pružatelj proizvoda i usluga za fotografiranje. Njegova inovativna optička tehnologija, od amaterskih i profesionalnih fotoaparata do objektiva, dodatne opreme te sportske i rekreacijske optike, temelji se na više od 100 godina iskustva. Robna marka prepoznata je diljem svijeta po postavljanju novih standarda dizajna i izvedbe, a Nikonovi revolucionarni bezrcalni aparati serije Z i objektivi NIKKOR Z podižu optičke performanse na novu razinu.

Nikon ima vodeću ulogu u kulturi fotografiranja i osnažuje neke od najboljih svjetskih vizualnih umjetnika da iskoriste svoj kreativni potencijal pričajući priče kroz slike. Nikonova nagrađivana fotografska oprema fotografima i snimateljima omogućuje ostvarivanje svojih kreativnih vizija na najvišoj razini. Njegova nagrađivana sportska i rekreacijska optička oprema približava nam svijet raznih aktivnosti – od promatranja ptica i zvijezda do kazališta, golfa i putovanja.

Kao pouzdan vizionarski partner, Nikon objedinjuje stvaratelje sadržaja svih vrsta svojom angažiranom zajednicom, nenadmašnom tehničkom stručnošću i pružanjem pristupa obrazovnim resursima putem inicijativa kao što je škola Nikon School.