02-11-2022

NIKON NA TRŽIŠTE PLASIRA HVATIŠTE ZA DALJINSKO UPRAVLJANJE MC-N10 ZA SNIMATELJE

Amsterdam, Nizozemska, 2. studenog 2022.: Nikon danas sa zadovoljstvom najavljuje hvatište za daljinsko upravljanje MC-N10 – novi dodatak za snimatelje i tvorce filmova. Ovo lagano i pouzdano hvatište, savršeno u bilo kojoj konfiguraciji opreme, korisnicima omogućuje lako upravljanje Nikonovim bezrcalnim aparatom u središtu videonosača.¹

Bilo da snimaju sami ili kao dio male ekipe, snimatelji mogu upravljati svim glavnim postavkama videozapisa putem poznatih gumba postavljenih na hvatište MC-N10. Dostupne funkcije uključuju one kojima se inače upravlja putem stražnjih gumba na fotoaparatu, kao i postavke dodijeljene kotačićima ili gumbima Fn na fotoaparatu. Standardna rozeta ARRI omogućuje vam brze promjene položaja, a kotačići hvatišta koji ne škljocaju osiguravaju tišinu na setu.

Dirk Jasper, voditelj proizvoda, Nikon Europe, izjavio je: „Ovo novo hvatište za daljinsko upravljanje doista otvara nove mogućnosti za snimatelje koji rade uz minimalnu količinu opreme i u malim ekipama. Njegova lagana konstrukcija i udoban osjećaj pri radu omogućuju vam način rukovanja potreban za bezbrižno praćenje i panoramske pomake. 

Kratak pregled ključnih značajki — hvatište za daljinsko upravljanje MC-N10

Hvatište za daljinsko upravljanje za snimanje videozapisa: omogućuje upravljanje ključnim funkcijama videozapisa izravno s hvatišta.
Lagano: teži približno 310 g s dvije umetnute baterije veličine AA.
Svestrano: standardna rozeta ARRI olakšava brzu promjenu položaja. Kotačići koji ne škljocaju osiguravaju tišinu pri upravljanju.
12 sati rada: snimajte dulje vrijeme uz dvije umetnute baterije veličine AA.
Stabilna veza: hvatište se povezuje s Nikonovim fotoaparatom putem kabela USB-C, osiguravajući tako pouzdano upravljanje na svakoj lokaciji snimanja.

¹ Hvatište za daljinsko upravljanje MC-N10 kompatibilno je s fotoaparatima Z 9, Z 7II i Z 6II u trenutku plasiranja na tržište. Za upravljanje fotoaparatom Z 9 pomoću ovog hvatišta potrebna je nadogradnja firmvera.

Više o tvrtki Nikon

Nikon je vodeći svjetski pružatelj proizvoda i usluga za fotografiranje. Njegova inovativna optička tehnologija, od amaterskih i profesionalnih fotoaparata do objektiva, dodatne opreme te sportske i rekreacijske optike, temelji se na više od 100 godina iskustva. Robna marka prepoznata je diljem svijeta po postavljanju novih standarda dizajna i izvedbe, a Nikonovi revolucionarni bezrcalni aparati serije Z i objektivi NIKKOR Z podižu optičke performanse na novu razinu.

Nikon ima vodeću ulogu u kulturi fotografiranja i osnažuje neke od najboljih svjetskih vizualnih umjetnika da iskoriste svoj kreativni potencijal pričajući priče kroz slike. Nikonova nagrađivana fotografska oprema fotografima i snimateljima omogućuje ostvarivanje svojih kreativnih vizija na najvišoj razini. Njegova nagrađivana sportska i rekreacijska optička oprema približava nam svijet raznih aktivnosti – od promatranja ptica i zvijezda do kazališta, golfa i putovanja.

Kao pouzdan vizionarski partner, Nikon objedinjuje stvaratelje sadržaja svih vrsta svojom angažiranom zajednicom, nenadmašnom tehničkom stručnošću i pružanjem pristupa obrazovnim resursima putem inicijativa kao što je škola Nikon School.